*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Απριλίου

Νεκρός ένας μετανάστης σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, ύστερα από κινηματογραφική καταδίωξη της αστυνομίας!

24 Απριλίου
Συνελήφθη την Δευτέρα (24-4-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Μπανγκλαντές, τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν, τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ και τρεις (3) υπήκοοι Ιράν.
Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 29χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Λίγο πιο κάτω, πλησίον του κόμβου Ιάσμου, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εντός της οδού, ενώ στη συνέχεια ο 29χρονος εξήλθε από αυτό και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.
Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκε θανάσιμα ένας από τους διακινούμενους. Επιπλέον τραυματίσθηκαν, ο 29χρονος διακινητής και ακόμη τρεις διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου οι δύο παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι άλλοι δύο εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »