26 Απριλίου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ του γεωθερμικού γεωεναλλάκτη στις φοιτητικές εστίες του ΔΠΘ στα Κιμμέρια!

26 Απριλίου
Είναι μήκους 3.000 μέτρων και αφορά την θέρμανση και παραγωγή ΖΝΧ (ζεστό νερό χρήσης) του κτιρίου του εστιατορίου των φοιτητικών εστιών του ΔΠΘ
Χθες Τρίτη και ώρα 13:00, στο Αμφιθέτρο Κ. Καραθεοδωρή, στην Πανεπιστημιούπολη στα Κιμμέρια Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο από το εργαστήριο Μηχανολογικού Σχεδιασμού Medilab του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ με θέμα «ΒΙΩΣΙΩΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» για τον γεωθερμικό γεωεναλλάκτη μήκους 3.000 μέτρων για την ανάπτυξη συστήματος αβαθούς γεωθερμίας για την θέρμανσης και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης του κτιρίου του εστιατορίου των φοιτητικών εστιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στα Κιμμέρια και αμέσως μετά ο Επιστημονικά υπεύθυνος του έργου Καθηγητής κ. Παντελής Μπότσαρης, έδωσε συνέντευξη τύπου για την ολοκλήρωση του έργου.
Αναλυτικά.
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του γεωθερμικού γεωεναλλάκτη μήκους 3.000 μέτρων για την ανάπτυξη συστήματος αβαθούς γεωθερμίας για την θέρμανσης και παραγωγή ΖΝΧ του κτιρίου του εστιατορίου των φοιτητικών εστιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στα Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης.
Ο γεωθερμικός γεωεναλλάκτης αποτελείται από τριάντα τέσσερις (34) γεωτρήσεις των ενενήντα (90) μέτρων έκαστη και θα τροφοδοτεί δύο παράλληλα συνδεδεμένες γεωθερμικές αντλίες θερμότητας για την θέρμανση και παροχή ζεστού νερού χρήσης στο κτίριο του εστιατορίου των φοιτητικών εστιών.
Το σύστημα της αβαθούς γεωθερμίας αποτελεί μία από τις τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που κατασκευάζονται στο κτιριακό συγκρότημα των φοιτητικών εστιών του Δ.Π.Θ. στο πλαίσιο του έργου REUNI - «Η συμβολή των ΑΠΕ στη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία του ΔΠΘ- Δημιουργία μιας αειφόρου κοινότητας», το οποίο χρηματοδοτείται από χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014, Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Θεματική Περιοχή: GR03 - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) με συνολικό προϋπολογισμό 1.800.365,78 €  ευρώ.
Φορέας Διαχείρισης του Έργου είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).
Το έργο υλοποιείται από 01 Οκτωβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί 30 Απριλίου 2017.
Πληροφορίες: Παντελής Μπότσαρης, Αναπληρωτής Πρύτανη Ερευνας και Καινοτομίας ΔΠΘ, Καθηγητής Διευθυντής Εργαστηρίου Μηχανολογικού Σχεδιασμού Medilab, hYp   ://   medilab   .  pme   .  duth   .  gr /


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »