*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Απριλίου

Αθώοι με ψήφους 7-0 οι φερόμενοι ως βιαστές της φοιτήτριας απο το Βόλο.

05 Απριλίου
Αθώους ομόφωνα έκρινε το μεσημέρι της Τετάρτης το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καβάλας με ψήφους 7-0 (τρεις δικαστές και 4 ένορκη), τους φερόμενους ως βιαστές 21χρονης φοιτήτριας που εργάζονταν σε μπαρ της πόλης μας.
Οι δυο κατηγορούμενοι ηλικίας 35 και 29 ετών αντίστοιχα κατηγορούνται ότι βίασαν στην πόλη της Ξάνθης τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Φεβρουαρίου 2015 εκμεταλλεύτηκαν τη μέθη της και την οδήγησαν στο σπίτι του 35χρονου μια 21χρονη φοιτήτρια που δούλευε σε γνωστό μπαρ της πόλης και τις η οποίακατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές το συμβάν.
Η δίκη που είχε διακοπεί τη Δευτέρα, συνεχίστηκε σήμερα το πρωϊ με την πρόταση από την Εισαγγελέα της έδρας Αθηνά Κωνσταντινίδου, η οποία ήταν αθωωτική στη πρότασή της για τους δύο κατηγορούμενους, στηριζόμενη κυρίως στην κατάθεση του Ιατροδικαστή Ν. Κιφνίδη που δεν διαπίστωσε ίχνη βιασμού ή βίας καταλήγοντας σε αθωωτική πρόταση, αφού δεν αποδείχτηκε το αδίκημα του βιασμού, που είχε αποδοθεί στους δυο κατηγορούμενος. .
Την αθώωση των δυο κατηγορουμένων ζήτησαν και και οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων Θανάσης Ξυνίδης και Στέργιος Γιαλάογλου (Ξάνθης) που υποστήριξαν ότι υπήρχαν αντιφάσεις από την νεαρή φοιτήτρια και άφησαν μάλιστα υπαινιγμούς για τρίτους που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. 
Από την πλευρά τους οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής Α. Τσιαμήτας (Βόλου) και Κ.Μαλάκης (Ξάνθης) ζήτησαν την καταδίκη των δυο κατηγορουμένων. 
Μάλιστα η αγόρευση του Κώστα Μαλάκη φόρτισε ιδιαίτερα το κλίμα, αφού άφησε αιχμές και κατά της Εισαγγελικής πρότασης.
Η απόφαση χαιρετίστηκε με ανακούφιση και χαρά απο τους κατηγορουμένους, τους συγγενείς  και τους δεκάδες φίλους τους που βρέθηκαν στο πλευρό τους.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »