*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Απριλίου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΚΑΣΑΜΑΘ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ-ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ 64-58 Με τον Ψάλτου στην 5άδα, δεν θα είχαν καμιά….τύχη!

09 Απριλίου


  





 
Στην ομάδα της Ελευθερούπολης κατέληξε τελικά το Κύπελλο του τελικού ΕΚΑΣΑΜΑΘ το μεσημέρι της Κυριακή στο κατάμεστο ΔΑΚ Κομοτηνής, αφού αυτή αναδείχτηκε τελικά νικήτρια με 64-58, όχι γιατί ήταν καλύτερη, αλλά γιατί ήταν λιγότερη άστοχη στην τελική προσπάθεια.
                                                Το παιχνίδι
Μετά από ένα αμφίρροπο ματς η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά της Ελευθερούπολης. Το παιχνίδι τα είχε όλα: φιλάθλους κυρίως του Λεύκιππου που γέμισαν τις κερκίδες του ΔΑΚ Κομοτηνής, πάθος, ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα, αλλά πολύ αστοχία και απειρία από τους παίχτες της Ξάνθης που σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού έχασαν βασικά καλάθι, ωστόσο ήταν πολλές φορές και άτυχοι….  
Στην αρχή η Ελευθερούπολη έδειξε τις διαθέσεις της και προηγήθηκε στο σκορ με 10 πόντους διαφορά. Η αντίδραση όμως του Λεύκιππου ήταν άμεση και επανέφερε γρήγορα το παιχνίδι στο πόντο, βρίσκοντας αμυντικές λύσεις έπασχε όμως επιθετικά, καθώς ο Κουμπάνης δεν βρίσκονταν σε καλή μέρα και η επιλογή των τεχνικών στο τελευταίο 10λεπτο να «παίξουν» από μακριά για τρίποντα δεν τους βγήκαν, καθώς είχαν πέντε άστοχες συνεχείς προσπάθειες.
Με τον Ψάλτου στην 5άδα η ομάδα της Ελευθερούπολης δεν είχε καμιά τύχη, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σούπερ παίχτης ήταν με πολιτικά στο γήπεδο…και με το ζόρι κρατιόταν να μην φορέσει την φανέλα της ομάδας και παίξει!
Πάντως και οι δυο ομάδες ήταν καλά διαβασμένες  στα επιθετικά συστήματα των αντιπάλων τους για αυτά και οι περισσότερες επιλογές βασιζόταν στο ταλέντο και το πάθος των παικτών. Ο Λεύκιππος μπορεί να έφυγε χωρίς το κύπελλο  κέρδισε όμως τις εντυπώσεις του φίλαθλου κοινού και περιμένει φυσικά την ομάδα της  Ελευθερούπολης στο παιχνίδι που θα κρίνει και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Διαιτητές της αναμέτρησης οι Μπήτης και Ξεκινάκης από τη Δράμα που αδίκησαν σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα (κυρίως στο τελευταίο 10λεπτο) την ομάδα του Λεύκιππου Ξάνθης.
Πρώτος παίχτης για την Ξάνθη ο Σταμπουλής, με διακυμάνσεις και κατώτερος προηγούμενων εμφανίσεών του ο Κουμπάνης ενώ ο Οικονόμου κράτησε το παιχνίδι με τα εκπληκτικά τρίποντά του, ατύχησε όμως στον αμυντικό τομέα. Πολύ καλός ο Κούτρας, ενώ ο Τσίλογλου είναι ανερχόμενο ταλέντο που σύντομα θα ξεχωρίσει ακόμη πιο πολύ.
Πάντως οι παίχτες του Λεύκιππου προσπάθησαν να αναπληρώσουν το κενό του Μίλαν Ψάλτου, ωστόσο το σημερινό παιχνίδι ήταν ένας τελικό Κυπέλλου με την ομάδα της Ελευθερούπολης πιο έμπειρη για ένα τέτοιο παιχνίδι.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-19, 30-27, 44-38, 64-58
ΛΕΥΚΙΠΟΣ Κουμπανης 16(2) Mαυροματιδης 3(1), Πλωμαριτης 2, Κουτσογιαννης 2, Σταμπουλης)17(3), Οικονομου 10(2), Λαγογιαννης 2, Κουτρας 6, Τσίλογλου.















Share this

Related Posts

Previous
Next Post »