18 Απριλίου

Καταδίωξη 44χρονου με κλεμμένο αυτοκίνητο στην Ε.Ο. Κομοτηνής – Ξάνθης

18 Απριλίου
Συνελήφθη την Δευτέρα (17-4-2017) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλαστογραφία, απείθεια και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 44χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, καθόσον τον εντόπισαν να έχει παραβιάσει ερυθρό σηματοδότη, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Λίγο πιο κάτω, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε αγροτεμάχιο. Στη συνέχεια, ο 44χρονος το εγκατέλειψε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή τον Ιανουάριο του 2017 σε αστυνομική υπηρεσία της Λάρισας, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ήταν πλαστές.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος δεν κατείχε άδεια ικανότητας οδήγησης.
Κατασχέθηκαν ένας ζεύγος πινακίδες κυκλοφορίας και το παραπάνω όχημα, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στην Αλεξανδρούπολη κατηγορούμενος
για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών
Συνελήφθη την Δευτέρα (17-4-2017) το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι όπως προέκυψε, προμηθεύτηκε από άγνωστο συνεργό του ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέβη στην περιοχή του Έβρου, προκειμένου να παραλάβει ομάδα μη νόμιμων μεταναστών, με σκοπό να τους προωθήσει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας (βουλγάρικων αρχών) οι οποίες ήταν τοποθετημένες στο παραπάνω όχημα ήταν πλαστές.
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
-1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
-2 πινακίδες κυκλοφορίας
-το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ 
-2 κινητά τηλέφωνα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »