*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Απριλίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Το πρόστιμο των 38.2 εκατ. ευρώ στη ΣΕΚΑΠ απο άλλο...μάτι και οι αλήθειες που δεν ειπώθηκαν...!

29 Απριλίου
*Και οι μεν και οι δε… Τα έκαναν κουλουβάχατα τα κόμματα στη Βουλή για το πρόστιμο των 38.2 εκατ. ευρώ που ζητάει το Ελληνικό κράτος από την ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, όταν το συγκεκριμένο θέμα μέχρι σήμερα, όφειλε να ΛΥΣΕΙ το ίδιο το κράτος!
Καθότι τα διοικητικά δικαστήρια ναι μεν επέβαλαν το πρόστιμο στην εταιρεία, τα ποινικά όμως, αθώωσαν παμψηφεί (και μάλιστα δις) τον τότε Πρόεδρο Νίκο Παππά, αλλά και τον  τότε διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Ζήνα ως υπεύθυνους της εταιρείας!!!
-Οπότε… βγάλτε εσείς συμπέρασμα!!!
……
*Φυσικά άδικο 100% έχει ο Κυριάκος που διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον… επειδή ο Ιβάν τον μήνυσε και το έχει πάρει προσωπικά πλέον το θέμα…
-Έχει δίκαιο που στήριξε τον Έλληνα Ομογενή ο Τσίπρας για το ΑΔΙΚΟ αυτό πρόστιμο, με τη διαφορά ότι οι πρώτοι που πολέμησαν σφόδρα τον Ιβάν Σαββίδη για την αγορά της ΣΕΚΑΠ ήταν ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ που ήθελε να την πάρει… ΤΟΥΡΚΟΣ και η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ! Τα γραπτά άλλωστε μένουν…!
-Τώρα αν τότε ο Ιβάν ήταν για το πυρ το εξώτερον επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρούσε άνθρωπο του Αντώνη Σαμαρά και τώρα άλλαξαν τα πράγματα επειδή ο Τσίπρας με τον Καμμένο «ανακάλυψαν» ότι πρόκειται για αξιόπιστο επενδυτή….
-Αυτό είναι μια άλλη ιστορία!
……
*Γυρίζω λοιπόν πίσω το «χρόνο» και υπενθυμίζω τι ακριβώς είχε συμβεί με την συγκεκριμένη υπόθεση.
Είναι η περίοδος που κορυφώνονται οι πολιτικές συγκρούσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) με αντικείμενο την πώληση της Συνεταιριστικής ΣΕΚΑΠ και τους ενδιαφερόμενους να προσπαθούν για το… πλεονέκτημα.
Ισχυρός λοιπόν οικονομικός παίχτης στην διεκδίκηση αγοράς του πλειοψηφικού και στρατηγικά μειοψηφικού πακέτου των μετοχών, αντίστοιχα Αγροτικής Τράπεζας και ΣΕΚΕ κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο ινδικός κολοσσός Bommidala Enterprises, με τον Γιάννη Ζήνα εκπρόσωπό του στην Ελλάδα. (Σ.Σ. Κουμπάρος του o Srinivas Bommidala!!!).
……
*Η υπόθεση με την περίπτωση του motorship ανοιχτά της Χαλκίδας στον Ευβοϊκό κόλπο και με τις κούτες τσιγάρα που βρέθηκαν σ’ αυτό με τελικό προορισμό την Αίγυπτο, και την εμπλοκή από τις οικονομικές και διωκτικές αρχές των δύο ανώτερων στελεχών της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ το 2009, Γιάννη Ζήνα (διευθύνων σύμβουλος) και Νίκου Παππά (Πρόεδρος της εταιρείας), απασχολεί λοιπόν εκείνη την περίοδο έντονα όχι μόνο τον τύπο αλλά και ανταγωνιστικά προς την εταιρεία συμφέροντα και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσει να απασχολεί και τις Κρατικές Αρχές αλλά και την κοινωνία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
……
Ο λόγος; Η  γρήγορη “αντίδραση” των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και της δικαιοσύνης να επιβάλουν διοικητικό πρόστιμο ύψους 39 εκατομμυρίων Ευρώ στην ΣΕΚΑΠ για… λαθρεμπόριο τσιγάρων που εμπλέκονταν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.
Ωστόσο με την εκ νέου αθωωτική ετυμηγορία της ΣΕΚΑΠ τον Μάιο του 2016 και μάλιστα ΟΜΟΦΩΝΑ από το Εφετείο Θράκης που εκδίκασε σε δεύτερο Βαθμό το Ποινικό σκέλος αυτής της περίεργης, όπως εξελίχθηκε υπόθεσης, τα ερωτήματα που αναφύονταν έγιναν ακόμη περισσότερα…
…….
*Θα εξακολουθούσε να είναι σε ισχύ το πρόστιμο των 39 εκατ. ευρώ ή θα εναρμονίζονταν  οι αποφάσεις των διοικητικών δικαστών με τις αποφάσεις του Β΄βάθμιου Ποινικού δικαστηρίου που καταδεικνύει την ΜΗ ΕΜΠΛΟΚΗ της εταιρείας με την υπόθεση που της επεβλήθη το πρόστιμο αφού τα στελέχη της δεν είχαν καμιά σχέση με την υπόθεση όπως αποδείχτηκε και αθωώθηκαν;
……
*Ρωτούσα λοιπόν και τότε, «Οι αποφάσεις των αντίστοιχων Υπουργών ή και Ανώτατων Θεσμικών λειτουργών της Δικαιοσύνης θα είναι άμεσες ούτως ώστε να αποκατασταθεί το Περί Δικαίου Αίσθημα στην εταιρεία και τους μετόχους της, στους εργαζόμενους και εν τέλει σ’ όλη την κοινωνία της Περιφέρειας ΑΜΘ, αποστομώνοντας του “παπαγάλους” απ’ όπου και αν προέρχονται και διαχέουν “πληροφορίες”, προκειμένου να στηριχτούν μονοπώλια, που επιθυμούσαν διακαώς το κλείσιμο της ΣΕΚΑΠ με συνέπεια να χαθούν οι λιγοστές θέσεις εργασίας που απέμειναν στην Θράκη;»
……
*Από τότε έλεγε άλλωστε ο Ιβάν, «εάν μου επιβάλουν το πρόστιμο των 39 εκατ. ευρώ θα την κλείσω την ΣΕΚΑΠ. Είναι πέρα για πέρα άδικο»!
-Δηλαδή οι 97 βουλευτές που ψήφισαν χθες ΟΧΙ, αυτό θέλουν; Να κλείσει η ΣΕΚΑΠ;;;
(Σ.Σ. Και τα ερωτήτημά  μου....Γιατί απουσίαζε την Παρασκευή απο τη Βουλή ο Χουσειν Ζεϊμπέκ και δεν ψήφισε;;; Ποιός ο λόγος; Μήπως γιατί το 2013 είχε καταθέσει άλλη ερώτηση κατά του Ιβάν; Γιατί την ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ κατέθεσε βουλευτής της Κοζάνης κι όχι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που διαθέτει 3 βουλευτές στο Νομό μας; Why;;;)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »