*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Απριλίου

Στις 20 Απριλίου, έρχονται τα πρώτα 400 κατσίκια Ολλανδίας για τη φοβερή φάρμα του Στάμου Τριμίτζιου στην πρώην ΣΕΠΕΚ

11 Απριλίου
Ετοιμάζεται πυρετωδώς η φάρμα του Στάμου Τριμίντζιου στην πρώην ΣΕΠΕΚ
Στις 20 Απριλίου, έρχονται τα πρώτα 400-420 κατσίκια της νέας Ευρωπαϊκού φάρμας που ετοιμάζει ο Στάμος Τριμίντζιος στις εγκαταστάσεις της πρώην ΣΕΠΕΚ τις οποίες αγόρασε από την παλιά ΑΤΕ με σκοπό να κάνει σε αυτήν μια Ευρωπαϊκή φάρμα υψηλών προδιαγραφών για την παραγωγή φαρμακευτικού γάλακτος κλπ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες πρόκειται για 400-420 κατσίκια από τα οποία μόλις τα 15-20 είναι αρσενικά και οι υπόλοιπες θηλυκές.
Ήδη οι εγκαταστάσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί ενώ και τα 400 περίπου κατσίκια που έρχονται σε πρώτη φράση με στόχο την παραγωγή εξαίρετου κατσικίσιου γάλακτος, δεν πρόκειται φυσικά να σφαχθούν αλλά να αυξήσουν σταδιακά το κοπάδι σε περίπου 3.000 γίδες
Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια συχνά πυκνά για να βελτιώσουν τα κοπάδια τους οι αιγοτρόφοι στην Ελλάδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάζουν καθαρόαιμους τράγους  ξένων φυλών (zaanen,damasku,agglonoybia…)  έτσι ώστε να βελτιώσουν τα ντόπια για καλύτερες αποδώσεις σε γάλα και κρέας… αυτές λοιπών οι διασταυρώσεις ονομάζονται βελτιωμένες.

Ωστόσο στόχος της μεγάλης επένδυσης του Στάμου Τριμίτζιου και της πρότυπης Ευρωπαϊκής φάρμας του είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας κατσικίσιου γάλακτος για τα μωρά. (σ.σ. Βρεφικό γάλα).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »