*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Απριλίου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ: ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ 11 ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2006!

28 Απριλίου
Ομόφωνα πέρασαν και τα 9 θέματα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης που συνεδρίασε χθες Πέμπτη 27 Απριλίου και ώρα 14:30 μ.μ. υπό την Προεδρία της αντιδημάρχου Ξάνθης Αλεξίας Γκιρτζίκη.


Το κυριότερο από αυτά αφορούσε μικροπωλητές που τους έχουν πάρει τις άδειες, επειδή από το 2006 μέχρι σήμερα, δεν πλήρωσαν τα τέλη που όφειλαν στο Δήμο Ξάνθης με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ιδιαίτερες εντάσεις και η Πρόεδρος της Επιτροπής να τους ξεκαθαρίζει ότι «σε περίπτωση που δεν ανακαλέσει το σώμα τις άδειες, θα πάνε όλοι μαζί κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος»!!!
Τελικά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ανέστειλε και τις άδειες 11 μικροπωλητών οι οποίοι θα πάρουν τις άδειες πίσω μόνο αν ξοφλήσουν όλες τις οφειλές τους στο Δήμο Ξάνθης από το 2006.  Μάλιστα αν συνεχίσουν να λειτουργούν στο παζάρι κινδυνεύουν με πρόστιμο 5000 ευρώ από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως τους επέστησε η πρόεδρος και υπηρεσιακοί παράγοντες. Η απόφαση πέρασε κατά πλειοψηφία, γιατί το μέλος της Επιτροπής Χασάν Ογλού Φερτούν ψήφισε λευκό.
Στην χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης και η μη ανάκληση αδείας του Baizer αφού το κατάστημα αποκατέστησε όλες τις παραλείψεις που είχε εντοπίσει η Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και αυτή με τη σειρά της, ενημέρωσε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

ΒΟΛΕΪ ΣΤΗΝ ΟΔΟ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Ομόφωνα επίσης τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν τα παρακάτω:
1. Παραχωρήθηκε τμήμα της πλατείας Δημοκρατίας (οδός 28ης Οκτωβρίου από την πλατεία Ελευθερίας)  προκειμένου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΘΡΑΚΕΣ» να παίξει για διαφημιστικούς λόγους βόλεϊ/
2. Παραχωρήθηκαν τμήματα της Πλατείας για τις γιορτές Νεολαίας.
3. Παραχωρήθηκε στην οδό Ύδρας & Βασ. Σοφίας χώρος για τις εκδηλώσεις της ΚΝΕ.
Τέλος ομόφωνα εγκρίθηκε και η εισηγητική έκθεση της υπηρεσίας για την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ξάνθης (εισηγητής ο Μπαμπάτσος Αθανάσιος). Συνολικά θα τοποθετηθούν πινακίδες στα 32 χιλιόμετρα των μονοπατιών και μια κεντρική μεγάλη πινακίδα με όλα τα μονοπάτια και τις διαδρομής που θα τοποθετηθεί στη κρεμαστή γέφυρα του Κόσυνθου πίσω από το Σαμακώβ.  Μια πρωτοβουλία ιδιαίτερα αξιέπαινη και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον ΕΟΣ Ξάνθης.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »