*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Απριλίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Πάνω από 1000 άτομα κομπάρσοι στο πανηγύρι του Δαφνώνα για τα γυρίσματα της ταινίας «Ζίζοτεκ»-Ποιους επώνυμους είδαμε!

09 Απριλίου


 
 
Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξία Γκιρτζίκη με τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Τριανταφυλλίδη





Ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης



 Πάνω από χίλια άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των παραγωγών και του σκηνοθέτη Βαρδή Μαρινάκη να συμμετάσχουν ως κομπάρσοι στο μεγάλο πανηγύρι του Δαφνώνα, εκεί που διαδραματίζεται και η κορυφαία σκηνή της ταινίας "Ζίζοτεκ' και εγκαταλείπει η μάνα κατά τη διάρκεια του πανηγυριού το 10χρονο αγόρι της!
-Το οποίο με τη σειρά του,  ξεκινάει την δική του περιπλάνηση στο δάσος, κοντά στα σύνορα…αναζητώντας τα βήματά του, του στη καλύβα ενός ερημίτη με τον οποίο θα ψάξει να βρει τα κομμάτια του εαυτού του και την εξαφανισμένη μάνα του.
Από το πρωί της Κυριακής στο γνωστό χώρο της όχθης του Νέστου, πολύ κόσμος κυρίως από τη περιοχή της Σταυρούπολης αλλά και τα γύρω χωριά και τη πόλη της Ξάνθης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στα γυρίσματα, ενώ και την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν εκεί γυρίσματαμε τη συμμετοχή του ΚΑΠΗ Ξάνθης.
Μάλιστα έναν μικρό ρόλο στη ταινία έχει και ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Ιγνατιάδης, ενώ από τους πρώτους που βρίσκονταν κοντά στη παραγωγή, ήταν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλεξία Γκιρτζίκη με τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Τριανταφυλλίδη.
Στον χώρο των γυρισμάτων βρέθηκαν επίσης και πολλά μέλη χορευτικών συγκροτημάτων της ΦΕΞ και του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης μεταξύ των οποίων και ο δικηγόρος και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Χουλιάρας, ενώ στο γλέντι του χωριού συμμετείχε και το συγκρότημα Εβρίτικη Ζυγιά.
Στον ίδιο χώρο συναντήσαμε τον πρώην Δήμαρχο Σταυρούπολης Γιάννη Τσεγγελίδη, τον εκ Δαφνώνος Πρόεδρο της ΣΕΚΕ Παναγιώτη Ταρενίδη, ηθοποιούς από θεατρικό όμιλο Ανατολικά του Νέστου, μέλη πολιτιστικών συλλόγων κά.
Πρόκειται για την δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους του Βαρδή Μαρινάκη (Μαύρο Λιβάδι, 2009) τα γυρίσματα της οποίας γίνονταν στην Αθήνα, στη Ξάνθη, και στις γύρω περιοχές.
Πρωταγωνιστές ο 10χρονος Δημήτρης Ξανθόπουλος, και η Πηνελόπη Τσιλίκα., μια από τις πιο ανερχόμενες Ελληνίδες ηθοποιούς. Η πρώτη της ταινία η Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Κέρδισε 6 βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και 3 Βραβεία το 2014 στο Shanghai International Film Festival, μαζί και το βραβείο καλύτερης ερμηνείας. 
Η ταινία συν-χρηματοδοτείται από την ΕΡΤ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2017 και αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2018. H παραγωγή είναι του Κων/νου Βασίλαρου της StudioBauhaus που μιλώντας στο Xanthi channel ευχαρίστησε όλους όσους τους στήριξαν στα γυρίσματα της ταινίας.
Αποκλειστικά στιγμιότυπα από την ταινία αλλά και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών και του παραγωγού της θα δείτε στο δελτίο ειδήσεων του Xanthi channel το βράδυ της Δευτέρας 10 Απριλίου (21.00).
 Ο παραγωγός της ταινίας Κωνσταντίνος Βασίλαρος
 Ο πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης και πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιάννης Τσεγγελίδης στα γυρίσματα
Η Εβρίτικη Ζυγιά...Το παραδοσιακό συγκρότημα του πανηγυριού


 
 














Share this

Related Posts

Previous
Next Post »