*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Απριλίου

Λάρισα-Ξάνθη 1-0, ο Κούγιας "γλίτωσε" την...κηδεία που του ετοίμαζαν οι Λαρισαίοι φίλαθλοι!

23 Απριλίου

Λάρισα-Ξάνθη 1-0: Σούζα τ' αλογάκι και την επόμενη χρονιά!

Η ΑΕΛ με γκολ του Αναστασόπουλου νίκησε την Ξάνθη και παρέμεινε και μαθηματικά στην κατηγορία

Μπορεί η υπόλοιπη Ελλάδα να γιόρταζε τον Αγιο Γεώργιο, αλλά στην Λάρισα γιόρτασαν τον Αγιο Νικόλαο. Ο Νίκος Αναστασόπουλος πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα κόντρα στην Ξάνθη (στο 24' με κεφαλιά) χάρισε τη νίκη στην ομάδα του κι έτσι το... αλογάκι θα μπορεί να μείνει σούζα και την επόμενη χρονιά στην Σούπερ Λίγκα.

Σ' ένα πολύ κακό παιχνίδι από πλευράς ποιότητας η ΑΕΛ νίκησε με 1-0 και παρέμεινε και μαθηματικά στην Σούπερ Λίγκα την ίδια ώρα που η αντίπαλός της έχασε κάθε ελπίδα για είσοδο στην πεντάδα.

ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΓΚΟΛ!
Ηταν λογικό το ματς να είναι κλειστό. Ούτως ή άλλως Λάρισα και Ξάνθη δεν φημίζονται για την επίθεσή τους. Μέχρι το 24' δεν υπήρχε τελική φάση στο ματς! Μέχρι εκείνο το λεπτό όμως. Γιατί ο Αγκάνοβιτς έβγαλε μια υπέροχη σέντρα, ο Αναστασόπουλος έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ.

Ταυτόχρονα... άνοιξε και λίγο περισσότερο το ματς με την Ξάνθη να προσπαθεί να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και η Λάρισα να βρίσκει τον τρόπο ν' απειλήσει. Μεγάλες φάσεις με Αβραάμ και Ντέλετιτς αλλά δεύτερο γκολ δεν μπήκε.
ΤΑ ΑΧΑΣΤΑ ΤΩΝ ΛΑΖΙΤΣ, ΑΓΚΑΝΟΒΙΤΣ
Ηταν που ήταν κακό το παιχνίδι δεν βοηθούσαν και οι παίκτες να γίνει λίγο καλύτερο. Ο Λάζιτς έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 52' αλλά είναι και τεράστια η επέμβαση του Θεοδωρόπουλου και στο 55' ο Αγκάνοβιτς μόνος του από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ!
Από εκείνο το σημείο και μετά δεν υπήρχε μεγάλη φάση. Η Ξάνθη προσπαθούσε να απειλήσει, η Λάρισα με την κάθε ευκαιρία κέρδιζε χρόνο και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους!
Mvp: Αγκάνοβιτς. Φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού παρά το γεγονός ότι έφτασε στην Λάρισα τον Γενάρη αλλά φάνηκε πως είναι ηγέτης. Τρομερή σέντρα στο γκολ και συνολικά υπέροχο ματς.
Αδύναμος Κρίκος: Λάζιτς. Χάνει απίστευτο γκολ για να ισοφαρίσει και να γίνει ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Από το ένα μέτρο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο ύψος του: Αναστασόπουλος. Το γκολ που βάζει δεν θα το ξεχάσει ποτέ στη ζωή του. Κεφαλιά-κανονιά στο 24' και τρίποντο με το δικό του τέρμα.
Η γκάφα: Το γκολ που χάνει ο Αγκάνοβιτς στο 55'. Ηταν μόνος του στην μικρή περιοχή αλλά κατάφερε να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.
Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον Καλογερόπουλο.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ηταν το ματς που θα έκρινε πολλά. Και εν τέλει τα έκρινε μία αγωνιστική πριν το τέλος. Θετικά για την Λάρισα μιας και έμεινε και μαθηματικά στην κατηγορία, αρνητικά για την Ξάνθη μιας και μαθηματικά έμεινε εκτός play off σε ένα συνολικά κακό παιχνίδι.
Οι συνθέσεις:
ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Φάρκας, Γκόλιας, Αναστασόπουλος, Ναζλίδης, Βαρέλα, Αβραάμ, Αγκάνοβιτς (89' Μασούρας), Φατιόν, Ντέλετιτς (94' Λαμπρόπουλος)
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης (69' Φλίσκας), Γουάλας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Πιτσέλι (25' Σολτάνι), Βασιλακάκης (69' Τριάδης), Λάζιτς, Γιουνές
gazzetta.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »