31 Μαρτίου

Δηλώσεις – φωτιά Πανόπουλου για τις αλλαγές στη Super league Ένα μπάχαλο… για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

31 Μαρτίου
Ένα μπάχαλο… ένα τεράστιο ερωτηματικό
για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
-Θα πρέπει να παίξει ρόλο και η πολιτεία προκειμένου να προφυλάξει το ποδόσφαιρο…
Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο Χρήστος Πανόπουλος μετά το τέλος του Δ.Σ. της Λίγκας την Τετάρτη και τις αλλαγές που αποφασίστηκαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάνοντας λόγο για "Δ.Σ. μπάχαλο" και για περίεργη στάση των τεσσάρων μεγάλων ομάδων.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Εγώ θα σας πω την άποψή μου ως Ξάνθη. Σήμερα είδαμε ένα Δ.Σ. μπάχαλο. Λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εάν θα υλοποιηθούν. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Μάλλον απαισιόδοξος είμαι ως προς το τι θα γίνει. Οι decision makers είναι οι μεγάλοι. Όπως ήδη ξέρετε η αναδιάρθρωση πέρασε με οριακή πλειοψηφία».
Ερωτηθείς για το… μπάχαλο που ανέφερε απάντησε:
«Είμαι ελεύθερος πολίτης και μπορώ να εκφράζω την άποψή μου. Σας ξαναλέω ότι ήταν μπάχαλο με τα όσα άκουσα και όσα εκφράστηκαν εκεί. Βγήκαν κάποιες μικρές άκρες από αυτό το μπάχαλο. Συνεχίζουμε να έχουμε ένα τεράστιο ερωτηματικό για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να παίξει ρόλο και η πολιτεία προκειμένου να προφυλάξει το ποδόσφαιρο. Δεν εννοώ με χορηγίες. Μιλάω για το κομμάτι που έχουμε θέσει ως λίγκα για το στοίχημα και τον αθλητικό νόμο σχετικά με την διαφάνεια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς».
Όσο για την ατάκα του Βρέντζου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς τόνισε:
«Είναι κάτι το οποίο λογικό και θεμιτό αυτό που είπε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού».
Τέλος ρωτήθηκε και για την στάση τω μεγάλων:
«Δεν μπορώ να σας τις διαβάσω ακριβώς. Για την ακρίβεια μπορώ να σας τις διαβάσω αλλά δεν θα ήθελα να εκφραστώ. Πίσω από κάθε τους λέξη και στάση μου δείχνουν ότι κρύβεται κάτι άλλο. Υπάρχει ένα μεγάλο ναι μεν, αλλά με τέσσερις προϋποθέσεις».

ME 13-3 ΠΕΡΑΣΕ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
ΟΡΙΣΤΙΚΟ. Πρωτάθλημα με 14 ομάδες
και πρωταθλητής από play off!
Ψηφίστηκε η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Με 14 ομάδες (από το '18-19) και ο πρωταθλητής θα βγαίνει από τα play off από την επόμενη κιόλας σεζόν (2017-18).
Οι αλλαγές που είχαν συζητήσει οι ομάδες για το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18 είχαν γίνει γνωστές. Όμως πλέον είναι και οριστικές! Η Σούπερ Λίγκα από την σεζόν 2018-19 θα έχει δύο ομάδες λιγότερες. Και δεν είναι η μοναδική αλλαγή. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Λίγκας ο πρωταθλητής θα βγει από τα play off και πιο συγκεκριμένα από τις ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες έξι θέσεις!
Ουσιαστικά οι αλλαγές θ' αρχίσουν από την επόμενη σεζόν. Έχουμε και λέμε.
Την σεζόν 2017-18 θα μπουν στο πρωτάθλημα 16 ομάδες. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας και των 30 αγωνιστικών θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 15η και 16η θέση.
Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 θα δώσουν play off για να την ανάδειξη του πρωταθλητή. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 13η και την 14η θέση θα δώσουν play out αγώνες με την 2η και την 3η ομάδα της Football League για μία θέση στην Σούπερ Λίγκα.

Ο πρώτος της Football League θα ανέβει απευθείας
στην Σούπερ Λίγκα. Με 13-3 στην ψηφοφορία
Όσο αφορά το πλάνο για τις 14 ομάδες πέρασε χωρίς όμως να υπάρξει ομοφωνία από όλα τα μέλη του συνεταιρισμού. Συγκεκριμένα το «Ναι» στις 14 ομάδες είπαν οι 13 σύλλογοι της Σούπερ Λίγκας ενώ για τους δικούς τους λόγους αρνητικοί ήταν ο Παναιτωλικός, η ΑΕΛ και ο Λεβαδειακός. Λευκό έριξε ο εκπρόσωπος από την ΕΠΟ.
Από κει και πέρα στις... καλένδες παραπέμπφθηκε το θέμα για τα οικονομικά και το μερίδιο που θα πάρει η κάθε ομάδα από την συνδρομητική τηλεόραση (σ.σ. το θέμα της αναδιανομής). Μια νέα κουβέντα έγινε αλλά χωρίς να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις.

Οι αποφάσεις της Λίγκας
Κατά την συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
1/ Αποφασίστηκε με ψήφους 13 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό (ΕΠΟ) η αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος της Super League, με τη συμμετοχή 14 ομάδων από την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.
2/ Το θέμα της αναδιανομής των εσόδων από την Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων συζητήθηκε εκτενώς, τέθηκαν διάφορες παράμετροι  και οριστική απόφαση θα ληφθεί στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο.
3/ Σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου η Super League θα αιτηθεί από την ΕΠΟ τα ακόλουθα:
α/ Να επανέλθει η Α’ ΕΟΟΔ στη δικαιοδοσία της Super League.
β/  Να καταργηθεί το παράβολο επικύρωσης επαγγελματικών συμβολαίων ποδοσφαιριστών.
γ/ Να τροποποιηθεί η αναλογία διανομής των πειθαρχικών προστίμων από 60%-40%, σε 25%-75%.
 δ/ Να πραγματοποιηθεί συμψηφισμός οφειλής ΕΠΟ προς ΠΑΕ από το Solidarity της UEFA, με οφειλές της Super League για αμοιβές διαιτησίας.

Γκρίνια και ενόχληση των μικρών για τα τηλεοπτικά!
Η αναδιανομή των τηλεοπτικών για να βοηθηθούν κυρίως οι λεγόμενες μικρές ομάδες... πάγωσε ξανά με αποτέλεσμα να υπάρχει από μέρους τους γκρίνια, ενόχληση και δυσφορία!
Για αρχή μία σχετική διευκρίνιση. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε μπει στην κεντρική τηλεοπτική διαχείριση για την περίοδο 2017 - 2019, μην κλείνοντας νέο συμβόλαιο όπως οι άλλοι μεγάλοι.

Επί της ουσίας λοιπόν δεν μπορεί να έχει και σημαίνοντα λόγο επ' αυτού. Κατά τα άλλα οι μικρές ή μικρομεσαίες ομάδες χρεώνουν την αναβλητικότητα και το... πάγωμα της συζήτησης επί των τηλεοπτικών στους άλλους μεγάλους. Εκτιμούν πως επί της ουσίας μέσα από αυτήν την διαδικασία δεν θα βοηθηθούν ποτέ και ότι δεν πρόκειται ποτέ να περάσει πρόταση προς όφελός τους. Μάλιστα ομάδες όπως η ΑΕΛ και ο Λεβαδειακός αποχώρησαν από το Δ.Σ. με τους εκπροσώπους τους να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι για το συγκεκριμένο θέμα, βγάζοντας γκρίνια και δυσφορία.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »