*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Μαρτίου

See Through Τιμητική πλακέτα στον Παπαδόπουλο για τον καβουρμά Γκίνες!

24 Μαρτίου
Η Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ.Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, τίμησε με πλακέτα του ΕΒΕ Ξάνθης τον εκπρόσωπο της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος &ΣΙΑ Ο.Ε. από τη Ξάνθη, για τη συνδρομή του στη παρασκευή του καβουρμά!
ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Αποκαταστάθηκαν πλήρως καθώς φαίνεται οι σχέσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.
Μάλιστα μαζί κάθισαν στο γεύμα του ΕΒΕ Ξάνθης στο Κήπο προς τιμή της Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κι όταν όλο… αστεία αναμεταξύ τους!
……
*Απόρησα πάντως που δεν είδα στα εγκαίνια της 5ης Έκθεσης τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Αμοιρίδη…
Ξαφνικά έγινε τόσο… πολυάσχολος;
(σ.σ. Για να μην τον αδικούμε όμως...Την Πέμπτη πήγε στο Φ. Αμοιρίδης)
……
*Την άμεση αποκατάσταση του Τεμένους Βαγιαζήτ Διδυμοτείχου ζητούν με επιστολή τους από την αρμόδια επιστολή Πολιτιστιμού κ. Κονιόρδου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Ανατ Μακεδονίας και Θράκης.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε ξημερώματα Τετάρτης στο Διδυμότειχο επέφερε ανείπωτη καταστροφή για το Τέμενος Βαγιαζήτ, ένα μνημείο εξαιρετικής σημασίας τόσο για τον τόπο μας όσο και για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, αναφέρουν χαρακτηριστικά.
……
*Επιστολή – καταγγελία του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας για τον αποκλεισμό της ΛΑ.Ε. από την ΕΡΤ, υπέβαλε προς το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε. και μέλος της Π.Γ. του κόμματος, Δέσποινα Σπανού.
……
*«Βούλιαξε» τον περασμένο Δεκέμβριο το ισοζύγιο διαγραφών και εγγραφών νέων επιχειρήσεων, όπως καταγράφεται στο Μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
……
*Τα «λουκέτα» ανήλθαν σε 654, χωρίς να προσμετρώνται οι επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό καθεστώς λύσης ή εκκαθάρισης και οι οποίες υπέβαλαν μεν αίτηση διαγραφής, αλλά ακόμη δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
……
Η συγγραφέας Ευδοξία Σ. Μανώλη, σε συνεργασία και πάλι με την Θρακική Θεατρική Σκηνή Ξάνθης και το Xanthi channel παρουσιάζει την Κυριακή 26 Μαρτίου στο Πνευματικό κέντρο της Νικίσιανης Καβάλας (τόπος καταγωγής της), το  βιβλίο της  «Το σπίτι στην Εκάλη» την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 8 το βράδυ.
Την παρουσίαση των βιβλίων θα συνοδεύει με την κιθάρα του κι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Πετρόπουλος, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει και ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Ιπποκράτης Καμαρίδης.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ
Και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 
κατά… κουκούλων και αντιεξουσιαστών, 
καταδικάζει επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Μετά την ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ανακοίνωσή της, στράφηκε κατά των…κουκούλων και αντιεξουσιστών, καταδικάζοντας την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.
Η ανακοίνωσή της αυτούσια, αναφέρει τα παρακάτω:
Η σημερινή επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από ομάδα αντιεξουσιαστών αποτελεί καθολικά καταδικαστέα πράξη.
Ενέργειες τέτοιου είδους από αυτοαποκαλούμενους κοινωνικούς αγωνιστές είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικές και εκφράζουν μια ελάχιστη μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
Η καταδίκη τέτοιων ενεργειών δεν μπορεί να γίνεται συγκυριακά και αποτελεί αφορμή για αυτοκριτική σε όσους με τις πρακτικές τους έσπειραν ανέμους και τώρα θερίζουν θύελλες.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σε τέτοιου είδους φαινόμενα και καλούμε την πολιτεία να λάβει τα μέτρα της απέναντι σε κάθε είδους κουκούλες και όσους τις καλύπτουν.
Νομαρχιακό Συμβούλιο ΔΗ.ΣΥ. Νομού Ξάνθης

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-13 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Η Ν.Δ.
Η ΝΔ εμφανίζεται λοιπόν να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για την «Ελευθερία του Τύπου».
Αναλυτικότερα. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 19%.
Συγκεκριμένα τα ποσοστά των κομμάτων είναι:
ΣΥΡΙΖΑ: 19%
ΝΔ: 32%
Χρυσή Αυγή: 7,5%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,5%
ΚΚΕ: 6,5%
Το Ποτάμι: 2%
ΑΝΕΛ: 2%
Ένωση Κεντρώων: 2,5%
Πλεύση Ελευθερίας: 2,5%
Λαϊκή Ενότητα: 1%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%
Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 7%.

ΠΑΣΟΚ για Παπαγγελόπουλο:
Αποκαλυπτήρια της Φιλικής Εταιρείας Τσίπρα - Καμμένου
με την καραμανλική πτέρυγα
«Οι δηλώσεις Παπαγγελόπουλου τα λένε όλα. Πιο επίσημα αποκαλυπτήρια της Φιλικής Εταιρείας Τσίπρα - Καμμένου με την καραμανλική πτέρυγα της δεξιάς δεν μπορούσαν να υπάρξουν».
Τα παραπάνω αναφέρει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην οποία, με αφορμή την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση Βατοπεδίου, δήλωσε: «Τους λαοπρόβλητους ηγέτες τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να τα εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή, αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα»
«Πώς αισθάνεται, μετά την κυνική αποκάλυψη, ο προοδευτικός κόσμος που εμπιστεύθηκε τον κ. Τσίπρα, αποτυπώνεται με εύγλωττο και ηχηρό τρόπο στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αποστάσεις με ανακοινώσεις και πρωτοσέλιδα. Το πώς αισθάνεται ο κ Μητσοτάκης το ξέρει μόνο ο ίδιος», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Το 8% των Ελλήνων φορολογουμένων
πληρώνει σχεδόν το 70% των φόρων
Επικαιροποιημένη έρευνα της διαΝΕΟσις, που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του ΣΕΒ, αποκαλύπτει το παράλογο φορολογικό τοπίο που επικρατεί στην χώρα.
Συγκεκριμένα, περίπου 120.000 φορολογούμενοι στην Ελλάδα καταβάλλουν φόρους ύψους 2,7 δισ. ευρώ. Από αυτούς περίπου 42.000 (δηλαδή 8% του συνόλου) καλούνται να πληρώσουν το 69% της φορολογίας φυσικών προσώπων.
Αυτοί καλούνται ουσιαστικά να πληρώσουν τα απότοκα της εκτεταμένης φοροδιαφυγής, αλλά και της υπέρμετρης αύξησης της φορολογίας.
Από το 1975 μέχρι και το 2015 ψηφίστηκαν 250 φορολογικά νομοθετήματα και τροπολογίες, μαζί με άλλους 3.450 νόμους και 115.000 υπουργικές αποφάσεις.
Το ελληνικό Δημόσιο χάνει ετησίως έως και 16 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο αποτελεί το 32% των συνολικών ετήσιων εσόδων του κράτους.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της διαΝΕΟσις, οι αυτοαπασχολούμενοι ρέπουν προς τη φοροδιαφυγή και συγκεκριμένα ο ιατρικός κλάδος, ο κατασκευαστικός, ο εκπαιδευτικός, ο παροχής λογιστικών- χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και ο παροχής νομικών υπηρεσιών διατηρούν υψηλά επίπεδα φοροδιαφυγής.
Η αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η υπερφορολόγηση, η πολυνομία, οι χιλιάδες αποφάσεις και εγκύκλιοι αποτελούν τις αιτίες της φοροδιαφυγής, η οποία δυστυχώς παρά τα σκληρά μέτρα των τελευταίων χρόνων δεν μετριάζεται.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ «ΑΓΑΠΗΣ»
Ο Διδασκαλικός Σύλλογός Ξάνθης, όπως γνωρίζετε, συμμετέχει οργανωμένα ως ομάδα στις τάξεις του παλαιότερου Συλλόγου Αιμοδοτών της Ελλάδας, του Συλλόγου Ξάνθης, «Η ΑΓΑΠΗ», με σκοπό όχι μόνο την απεριόριστη  κάλυψη του συγγενικού περιβάλλοντος των αιμοδοτών, αλλά και την κάλυψη συναδέλφων- μελών του Συλλόγου μας, όταν αυτοί για λόγους υγείας δεν μπορούν να αιμοδοτήσουν.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας μας, σας ενημερώνουμε  ότι  συνδιοργανώνουμε εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 (αίθουσα Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης από τις 09:00 έως τις 15:00). Στην αιμοδοσία θα δηλώσει παρόν και  συνεργείο αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», προκειμένου να «προσφέρουμε» το αίμα μας κυρίως για τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία.
Σας επισημαίνουμε ότι ο κάθε αιμοδότης θα πρέπει να προσκομίσει εκείνη την ημέρα και το προσωπικό του Α.Μ.Κ.Α.
Σας καλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε όλοι σας σε αυτή τη δράση και να προσπαθήσετε να δοκιμάσετε αυτή την εμπειρία αποτελώντας τα νέα μέλη της οικογένειάς μας. Επίσης σας επισυνάπτουμε το συνολικό πρόγραμμα των εθελοντικών αιμοδοσιών για να δει ο καθένας ποια ημέρα, ώρα και τοποθεσία τον εξυπηρετεί καλύτερα.
Παρακαλούμε τους Δ/ντές Σχολικών Μονάδουν να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους.
Το να ζητάς είναι ανθρώπινο…το να προσφέρεις είναι θεϊκό…
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος               Η Γραμματέας

Ντούμος Δημήτρης   Γιαννακίδου Χαρίκλεια

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »