*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Μαρτίου

See Through Ο καλός ο μύλος, όλα τα...."ανακατεύει"!

23 Μαρτίου
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης και ο οικονομικός επόπτης 
Σπύρος Κάλφας βοήθησαν και αυτοί στην παρασκευή του καβουρμά 
ανακατεύοντάς τον με την τεράστια ξύλινη κουτάλα!
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ένας μικρός χαμός χθες από το πρωϊ στο Κλειστό Φ. Αμοιρίδης, προκειμένου οι Οργανωτές να είναι έτοιμοι για τα επίσημα εγκαίνια που ήταν στις 8 το βράδυ.
….
*Φυσικά το ενδιαφέρον όλων και κυρίως των δημοσιογράφων, εστιάστηκε στην παρασκευή του καβουρμά που θα διεκδικήσει το βραβείο Γκίνες! Και για τον οποίο ήδη έγινε μεγάλος ντόρος…αλλά όταν τον δοκιμάσουμε (την Κυριακή από το πρωί…), θα μπορούμε και να κρίνουμε το προϊόν!
….
*Ο καβουρμάς ξεκίνησε κι άρχισε να παρασκευάζεται από τις 12.30 περίπου το μεσημέρι  και τελικά ολοκληρώθηκε γύρω στις 17.30
Ποιο ήταν το τελικό αποτέλεσμα;
-Ο καβουρμάς λοιπόν που θα διεκδικήσει το Γκίνες, ζυγίστηκε τελικά 298.3 κιλά, έχει μήκος 15.3 cm και διάμετρο 16 εκατοστά, για την δε παρασκευή του, απαιτήθηκαν πάνω από 500 κιλά μοσχαρίσιο κρέας!!
…..
*Σημειώνω ότι στο Κλειστό Φ. Αμοιρίδης και μάλιστα ντυμένος και με την….ανάλογη στολή, ήταν από το πρωϊ και ο Στέλιος Αρσενίου των ζαχαροπλαστών που βοήθησε του σεφ του…καβουρμά με όλες του τις δυνάμεις, ενώ σε κάποια φάση πήρε την κουτάλα και ανακάτεψε στο καζάνι το μείγμα, ο ίδιος προσωπικά ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης!
…..
*Σημειώνω επίσης ότι όλη την ώρα παρασκευής του παστουρμά από τους καλύτερους τεχνικούς του είδους, βρίσκονταν και η ΕΡΤ με το συνεργείο της, αλλά και το Xanth channel
Χθες στις 8 το βράδυ, έγιναν και τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 26 Μαρτίου. Καλή επισκεψιμότητα… και ραντεβού το Σάββατο το πρωϊ για τον…μπακαλιάρο!

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΔΑΜΙΔΗ
Η   ξαφνική   απώλεια   του   Ιάκωβου   Χριστοφοράκη   λύπησε   ιδιαίτερα   το   προσωπικό   του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, στο οποίο είχε υπηρετήσει από τη θέση του Προέδρου   του   Διοικητικού   Συμβουλίου.   Ο   εκλιπών   είχε   διακριθεί   για   την   εργατικότητα   και εντιμότητά του. Ως ειδικευόμενος γιατρός και συνδικαλιστής είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί
του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.  
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του Π.Γ.Ν.Ε.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ
ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Μετά από τρεις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής και μια μακροσκελή ακροαματική διαδικασία, η ελληνική Δικαιοσύνη αθώωσε πανηγυρικά το σύνολο των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Ο σκληρός και άδικος πόλεμος που υπέστη τότε η παράταξη μας, βασισμένος στο ψέμα και στην λάσπη, γεννά το ερώτημα πως θα ήταν σήμερα η καθημερινότητα μας, αν η Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων και της ευθύνης είχε από τότε νικήσει την δημαγωγία και το λαϊκισμό. Σύντομα, οι δυνάμεις του χθες, που μόνο έβλαψαν την πατρίδα, θα αποτελούν μια κακή ανάμνηση.
Για τη ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης
Ο Πρόεδρος                Ο  Γραμματέας
Κιατίπης Νικόλαος   Πατεράκης Μιχαήλ

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για την υγιεινή διαβίωση
στο νομό Ξάνθης των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ
Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, τα συνοδευτικά μέτρα του προγράμματος ΤΕΒΑ με θέμα «Συμβουλές υγιεινής διαβίωσης» από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ», με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Ξάνθης.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν επτά ενημερωτικές ημερίδες για τους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ, σε έξι σημεία του νομού Ξάνθης. Συγκεκριμένα, ημερίδες υλοποιήθηκαν σε Ξάνθη, Σταυρούπολη, Άβδηρα, Γενισέα, Εύλαλο και Μύκη από εξειδικευμένους επιστήμονες.
Οι εισηγητές ανέπτυξαν απλές συμβουλές σε θέματα υγιεινής διαβίωσης και διατροφής, επισήμαναν συχνά λάθη και παραλήψεις, ενώ εστίασαν στη βελτίωση των καθημερινών συνηθειών των παιδιών.

Συντάξεις Απριλίου 2017: Δείτε τις ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία
Από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 04 Απριλίου, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις του Απριλίου του 2017.
Αναλυτικά:
- Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Μαρτίου 2017 ημέρα Πέμπτη.
- Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Μαρτίου 2017 ημέρα Πέμπτη.
- Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 03 Απριλίου 2017 ημέρα Δευτέρα.
- Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 03 Απριλίου 2017 ημέρα Δευτέρα.
- Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαρτίου 2017 ημέρα Πέμπτη.
- Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 4 Απριλίου 2017 ημέρα Τρίτη.
- Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαρτίου 2017 ημέρα Πέμπτη.
Συνάντηση της Συνδικαλιστικής Κίνησης
Αστυνομικών Ξάνθης με τον Γενικό Αστυνομικό
Διευθυντή Περιφέρειας ΑΜΘ
Την 21-03-2017 και ώρα 11:45 αντιπροσωπεία της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγο κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗ Νικόλαο στο γραφείο του στο αστυνομικό μέγαρο Κομοτηνής.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η έλλειψη προσωπικού και ο τρόπος επάνδρωσης του Α.Τ. Τοπείρου στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και η εφαρμογή σχετικού προεδρικού διατάγματος για την επάνδρωση νεοσύστατης υπηρεσίας από αστυνομικούς ανά την Ελλάδα με έκτακτη μετάθεση. Ενόψει της αναδιάρθρωσης καταργείται ο Α.Σ. Σελέρου και επαναφέραμε την πρόταση του σωματείου μας για την αστυνόμευση του τομέα ευθύνης από το Α.Τ. Γενισέας, με την προϋπόθεση οι αστυνομικοί να μετατεθούν εκεί και να αυξηθεί η οργανική δύναμη του τμήματος.
Ακόμη ζητήθηκε από το σωματείο μας η πιστή εφαρμογή των προεδρικών διαταγμάτων και συγκεκριμένα για την εφαρμογή της εβδομαδιαίας υπηρεσίας και των ημερήσιων αναπαύσεων από όλες τις υπηρεσίες της διεύθυνσης μας καθώς και την εποπτεία των διοικητών από τον κ. Γενικό για την τήρηση αυτών. Στα πλαίσια της εβδομαδιαίας υπηρεσίας ζητήθηκε από τον κ. Γενικό να ενημερώνει έγκαιρα τις αστυνομικές διευθύνσεις για προκαθορισμένες εκδηλώσεις, στις οποίες απαιτείται αστυνομική δύναμη.
Η θέση του κ. Γενικού για τα ανωτέρω προβλήματα ήταν ξεκάθαρη δηλώνοντας μας πως η τήρηση των προεδρικών διαταγμάτων θεωρείται για τον ίδιο αυτονόητη και για το θέμα της αναδιάρθρωσης θα προσπαθήσει για την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.
                       ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ            ΔΡΟΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »