*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Μαρτίου

See Through Θρήνος στη Ξάνθη για τον Άκη Δαγκόπουλο

21 Μαρτίου
Η Ξάνθη θρηνεί! Μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, «έφυγε» χθες ο Άκης Δαγκόπουλος!
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Θρήνος στη Ξάνθη… Και κυρίως σε όλους αυτούς που πήγαιναν στα μαγαζιά της πόλης για διασκέδαση.
Έφυγε ο Άκης Δαγκόπουλος σε ηλικία μόλις 47 ή 48 χρονών, μετά από σκληρή μάχη με την ανίατη.
Ήταν ένα παλικάρι - γίγαντας που προκαλούσε δέος με τον όγκο και το ανάστημά του. Κι όμως, οι ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες τον είχαν ρίξει τον τελευταίο καιρό στα 40 κιλά!
……
*Συγκινητικό το μήνυμα του Ανέστη Αντωνιάδη χθες στο fb για τον χαμό του Άκη Δαγκόπουλου αφού με λίγες λέξεις, μας έδωσε σχεδόν ένα πλήρες βιογραφικό του σημείωμα:
«Καλό ταξίδι στον Άκη. Έναν αγαθό γίγαντα. Τον άνθρωπο που μας ψάρωνε πάντα με το βλέμμα του στο Comfusio, το Camelot, την ΕDΕΜ, το Buzios, το Βαρελαδικο, το Palace, το Κυβερνειο, το My Club και τόσα άλλα όμορφα μέρη των εφηβικών, μεταεφηβικων και νεανικών μας χρόνων. Ψαρωτικός στην είσοδο και πάντα ευγενικός και καλαμπουρτζης στην έξοδο. Καλό Παράδεισο. Κρίμα, πολύ κρίμα!”
-Kαλό ταξίδι Άκη…
……
* Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη και το Βιβλιοπωλείο ΔΥΟ θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο της Χαράς Ανδρεΐδου με τίτλο «ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΚΟΥΤΙΑ».
Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 23 Μαρτίου , στις 20:00, στον χώρο του Βιβλιοπωλείου ΔΥΟ (Βενιζέλου 29, Ξάνθη, τηλ.: 25410-27777).
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Μαρία Παπαδοπούλου, ψυχολόγος-δημοσιογράφος, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός της Θρακικής Σκηνής Ρένα Τσώλου Καραγιάννη.
……
*Και μια είδηση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης:
Την Τρίτη 21-03-2017 και ώρα 13:30, σας προσκαλούμε στην έναρξη των εργασιών
του υπερσύγχρονου επιταγχυντή στο ΠΓΝ ΕΒΡΟΥ-Ν.Μ. ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του Π.Γ.Ν.Ε.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
……
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας ο Δήμος Ξάνθης προχωρά σε δενδροφυτεύσεις στην πλατεία και σε χώρους πρασίνου του οικισμού Δροσερού, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ.
Η δράση πραγματοποιείται από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Αθλητικό Σύλλογο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ».
Η εθελοντική συμμετοχή όλων μας ενισχύει την προσπάθεια του Δήμου μας, για την ευαισθητοποίηση των πολίτων σε περιβαλλοντικά θέματα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τους επικεφαλής
της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο
για τον αγωγό TAP
Σε σύσκεψη συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναφορικά με τα έργα κοινωνικής ευθύνης που θα υλοποιήσει η κατασκευάστρια εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου TAP στις περιοχές διέλευσης του αγωγού.
Ο κ. Μέτιος είχε την πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης σε συνέχεια σύσκεψης που συμμετείχε ο ίδιος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη συμμετοχή επίσης των Περιφερειαρχών Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας για το ίδιο θέμα.
Στη συνάντηση, καταγράφηκαν οι προτάσεις και ιδέες της αντιπολίτευσης αναφορικά με τα έργα που μπορούν να υλοποιηθούν.
Παρόντες ήταν ο κ. Φώτης Καραλίδης από την «Κοινωνική Συμμαχία», ο κ. Σπύρος Τουρτούρης από τη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση», ο κ. Βασίλης Τραϊφόρος από τη «Γνώση και Συνεργασία» και η κ. Κατερίνα Γεροστεργίου από την «Οικολογία Αλληλεγύη».
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Θέση μόνιμου παθολόγου προκηρύχτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
Η πρώτη προκήρυξη θέσης μόνιμου γιατρού στο Νοσοκομείο της Ξάνθης μετά από χρόνια συμπεριλαμβάνεται στις πρώτες 156 θέσεις που προκήρυξε το Υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Υπουργείου Υγείας οι συνολικές θέσεις που έχουν εγκριθεί για το 2017 είναι 2.000 και στις 156 που προκηρύχτηκαν ήδη, περιλαμβάνεται μια θέση Επιμελητή Β’ Παθολογικής για το Νοσοκομείο της Ξάνθης.
Η ίδια προκήρυξη προβλέπει θέσεις Ουρολόγου και Αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Καβάλας, Παθολόγου στο Νοσοκομείο Δράμας, Παιδιάτρου στο Σισμανόγλειο Κομοτηνής, ΩΡΛ και Παθολόγου στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και Αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 31/3/2017
Μέχρι και 31/3/2017 (από 17/3/2017) παρατείνονται οι Ανοιξιάτικες εκπτώσεις ύστερα από αίτημα των Εμπορικών συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜΘ στους Αντιπεριφερειάρχες, αφού η περίοδος αυτή θεωρείται πιο ελκυστική για καταναλωτές και επαγγελματίες.
Την απόφαση υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης και αυτή αναφέρει τα παρακάτω:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Ορίζουμε ως ενδιάμεσες εκπτώσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης για το έτος 2017, συνολικής διάρκειας (τριάντα) 30 ημερών ως εξής:
Α’ ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος: από 17/3/2017 έως 31/3/2017 (15 ημέρες)
Β’ ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος: από 1/9/2017 έως 15/9/2017 (15 ημέρες)
Οι δυο (2) Κυριακές που επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κατά την διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων καθορίζονται οι Κυριακές της δεύτερης εκπτωτικής περιόδου δηλαδή στις 3/9/2017 και 10/9/2017.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ
Με επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση νέων ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ ΑΕΙ της ΚΝΕ στην Ξάνθη, το βράδυ του Σαββάτου στο Αναγνωστήριο (ΠΡΟΚΑΤ).
Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ προετοίμασαν το χώρο για να υποδεχθούν τους φοιτητές που προβληματίζονται, που δεν συμβιβάζονται με τη ζωή και το μέλλον που τους ετοιμάζουν. Τους καλούσαν να ...πάρουν μέτρα, να οργανώσουν τον αγώνα για το μέλλον που έχουν ανάγκη, για το μέλλον που τους αξίζει. Στο Αναγνωστήριο δέσποζε ένα πανό με τη φιγούρα του Λένιν που έγραφε: «Ο πάγος έσπασε...ο δρόμος χαράχτηκε». Στο χώρο λειτουργούσε επίσης, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.
Το σύνθημα του Φεστιβάλ: «Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του... Αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς», ακούστηκε, συζητήθηκε, έδωσε δύναμη και αισιοδοξία.
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με παρουσίαση project από την Ο.Β των Πολιτικών Μηχανικών με θέμα: «Υποδομές στην υπηρεσία του λάου και της εξουσίας του ή στην υπηρεσία των κερδών των μονοπωλίων;».
Στο χώρο ,επίσης, υπήρχε project από την Ο.Β των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με θέμα: «Πολιτισμός στην ΕΣΣΔ και στο σήμερα».
Το Φεστιβάλ συνεχίστηκε με αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση όπου περιλάμβανε βίντεο με το χρονικό της Επανάστασης και απαγγελία ποιημάτων του Μπρεχτ.
Ακολούθησε η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης από τη Θεανώ Καπέτη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι Gadjo Dilo , που έδωσαν το δικό τους στίγμα στο Φεστιβάλ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »