*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Μαρτίου

SEE THROUGH Τσίπουρο με μεζέ...καβουρμά απο το Επιμελητήριο στους δημοσιογράφους

18 Μαρτίου
Μετά τη συνέντευξη τύπου, η διοίκηση του Επιμελητηρίου κέρασε
στους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν, τσίπουρο με μεζέ… καβουρμά!
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Στέλιος Μωραϊτης και Σπύρος Κάλφας θεάθηκαν χθες στις 8.30 το βράδυ να πίνουν καφέ στο Fratelli και να μιλάν –γιατί άλλο;- για τις τελευταίες λεπτομέρειες τις 5ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης.
Φέτος η Οργάνωση είναι πραγματικά αξεπέραστη, καθώς η εμπειρία των προηγούμενων ετών φαίνεται πως έχει επιδράσει ιδιαίτερα θετικά για να μην γίνουν τα ίδια λάθη…
……
*Υπέρ της απλής αναλογικής στις επόμενες δημοτικές εκλογές ο κ.Θανάσης Ξυνίδης αλλά και τι έχει να…χάσει; Αφού ούτως ή άλλως ολοκλήρωσε τον κύκλο του στο Δήμο και δεν θα κατέβει ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος…;
……
*Συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 17.30 η Δημοτική Κοινότητα Ευμοίρου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη "Συζήτηση, ενημέρωση και προτάσεις περί διαφόρων θεμάτων-προβλημάτων που αφορούν στη δημοτική κοινότητα".
……
*Ωραία η έκπληξη του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραίτη που στη χθεσινή συνέντευξη τύπου είχε στο τραπέζι και δυο πιατέλες με… καβουρμά αλλά και τσίπουρο, προσκαλώντας όλους τους δημοσιογράφους να δοκιμάσουν…
Βλέπετε ο Καβουρμάς θα διεκδικήσει φέτος το βραβείο Γκίνες και όπως λένε οι πληροφορίες μου, θα ξεπεράσει τελικά τα 300-320 κιλά!
Μάλιστα για την παρασκευή του, οι σεφ θα δαπανήσουν πάνω από 550 κιλά μοσχαρίσιο κρέας!
……
*Ποιος δοκίμασε από τους συναδέλφους πρώτος τον εξαίσιο πράγματι καβουρμά με το τσίπουρο;
Μα ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος… που τον βρήκε γευστικότατο φυσικά!
……
*Να υπενθυμίσω ότι καβουρμάς με ομελέτα και ντομάτα, είναι το αγαπημένο πιάτο του Μανώλη Φανουράκη…! (σ.σ. Από προσωπική εμπειρία μιλάω…).

Μουσική εκδήλωση από το Δ΄ Σώμα Στρατού
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821», θα πραγματοποιηθεί Μουσική εκδήλωση, το Σάββατο 25 Μαρτίου και ώρα 19:30, στο Κλειστό Αμφιθέατρο της Στέγης Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης «Κων/νος Μπένης», από την Στρατιωτική Μουσική του Σώματος Στρατού, με την ευγενική συμμετοχή του τενόρου Γεώργιου Καραγιαννίδη και του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης.
Δήμος Ξάνθης και ΕΠΣ Ξάνθης ενάντια στον εκφοβισμό «bullying»
-Συνδιοργανώνουν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με την Εθνική Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας και τις «Βασίλισσες της Θράκης».
O Δήμος Ξάνθης διά του Τμήματος Άθλησης και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Ξάνθης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διοργανώνουν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων της Εθνικής Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και της γυναικείας ομάδας της πόλης μας, «Βασίλισσα της Θράκης».
Ο αγώνας θα δοθεί στις 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:00 στο γήπεδο του Α.Ο Ξάνθης, που βρίσκεται μέσα στην πόλη. Η είσοδος στο γήπεδο είναι δωρεάν.
Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα δοθεί στα πλαίσια της ενημέρωσης ενάντια στον εκφοβισμό «bullying», ένα φαινόμενο συνεχές που παρουσιάζεται ολοένα και πιο συχνά στον χώρο του αθλητισμού, στα σχολεία αλλά και σε όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας. Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων με την βοήθεια της τοπικής γυναικείας ομάδας «Βασίλισσα της Θράκης» και με τη συνεργασία των φορέων της Ξάνθης θα συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα διανεμηθούν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του Νομού. Την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα συγκεντρώνονται τρόφιμα στο χώρο του γηπέδου. Την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:30 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Ξάνθης.
Για το Δήμο Ξάνθης
Τμήμα Αθλητισμού
Η Αντιδήμαρχος
Αλεξία Γκιρτζίκη
Για την Ε.Π.Σ Ξάνθης
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Πανίδης
Οδοντίατρος του Δ.Σ.Σ. την Δευτέρα στο δροσερό
για δωρεάν εξετάσεις
Από το Δ΄ Σ. Στρατού ανακοινώνεται ότι, στις 20 Μαρτίου 2017 στις 09:00ω, Στρατιωτικό Ιατρικό Κλιμάκιο αποτελούμενο από Οδοντίατρο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα επισκεφτεί το Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ και Ευπαθών Ομάδων Δροσερού, για την πραγματοποίηση προληπτικής εξέτασης στοματικής υγιεινής μαθητών.
Επιπλέον στις 21 Μαρτίου 2017 στις 09:00ω Κινητό Στρατιωτικό Ιατρικό Κλιμάκιο αποτελούμενο από  Παθολόγο, Νευρολόγο, Ωτορινολαρυγγολόγο και Καρδιολόγο, θα βρίσκεται στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Γενισέας, για την πραγματοποίηση δωρεάν υγειονομικών εξετάσεων  των μαθητών.
Εκπρόσωπος Τύπου Σ. Στρατού: Ανχης (ΠΖ) Δημήτριος Ρίζος

Συνελήφθη 52χρονος στη Δράμα
για παράνομη λειτουργία ραδιοσταθμού
Συνελήφθη την Πέμπτη (16-3-2017) το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 52χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί ραδιοσταθμών.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη (16-3-2017) το μεσημέρι, οι αστυνομικοί σε συνεργασία με υπαλλήλους της Εθνικής Επιτροπής Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών (Ε.Ε.Τ.Τ.) και παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα σε πάρκο κεραιών στη Δράμα, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι εξέπεμπε παράνομος ραδιοφωνικός σταθμός, ιδιοκτησίας του 52χρονου.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-3 ηλεκτρονικές συσκευές
-1 σύστημα κεραιών εκπομπής
-1 κεραία
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.
Αποδέσμευση λογαριασμών της πρώην ΑΤΕ 26.613
αγρότες θα λάβουν συνολικά 7,34 εκατ. ευρώ
Υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, B. Αποστόλου, η Απόφαση για την αποδέσμευση λογαριασμών της πρώην ΑΤΕ που είχαν δεσμευθεί για την περίοδο 2003-2015.
Οι δεσμευμένοι λογαριασμοί αφορούσαν σε ποσά που είχαν καταβληθεί σε παραγωγούς έναντι – υπό μορφή ταμειακών διευκολύνσεων ή προκαταβολών - για ενισχύσεις και αποζημιώσεις της ΚΑΠ, Μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης, ενισχύσεις ελαιοπαραγωγών καθώς και αποζημιώσεις πυρόπληκτων.
Με την απόφαση αυτή επιλύεται ένα χρονίζον πρόβλημα που αφορά 26.613 αγρότες, οι οποίοι θα λάβουν τα υπόλοιπα των ποσών που δικαιούνται, συνολικού ύψους 7,34 εκατ. ευρώ, και τα οποία παρέμεναν δεσμευμένα από δεκαετίας και πλέον.
Το επόμενο διάστημα οι δικαιούχοι αγρότες θα λάβουν σχετική ενημέρωση από την Τράπεζά τους και θα μπορούν να εισπράξουν τα ποσά που δικαιούνται.
30 χρόνια Erasmus+ γιορτάζει φέτος
το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης!
Από το Γραφείο Erasmus+ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πήραμε το παρακάτω δελτίο τύπου:
Το Γραφείο Erasmus+ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων Erasmus+ διοργανώνει την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:30 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο, στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής εκδήλωση με σκοπό τον εορτασμό της επετείου.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, το σημαντικότερο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, από το Δ.Π.Θ, σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλους φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Το πρόγραμμα Erasmus+ κλείνει τα 30 χρόνια του και σας προσκαλούμε να το γιορτάσουμε όλοι μαζί!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »