*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Μαρτίου

See Through Σύσκεψη στο Δήμο με την προϊσταμένη της Εφορίας Νεώτερων Μνημείων..

16 Μαρτίου
Η άσκηση ετοιμότητας «Σώστρατος» πραγματοποιήθηκε χθες στο Νοσοκομείο Ξάνθης με εκκένωση του κτιρίου λόγω σεισμού, κατά το σενάριο…
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία της δραστήριας Προϊσταμένης της Εφορίας Νεότερων Μνημείων κ. Διακουμά που επειδή ήρθε να βάλει μια τάξη στην ΑΝΑΡΧΙΑ της Π. Πόλης που όπως είναι γνωστό, έχει ανακηρυχτεί ιστορικός τόπος.
……
*Αυτοί λοιπόν που ήταν παρόντες αντιλήφθηκαν πρόκειται για ένα απολύτως συγκροτημένο και έντιμο άτομο που δυστυχώς για ορισμένους, δεν είναι… «λαμόγιο» αλλά αγαπάει το αντικείμενό της και θέλει να βάλει μια τάξη.
……
*Επιπροσθέτως στα παραπάνω και αφού έκανα και μια έρευνα για την κυρία Γιακουμά μιλώντας με συνάδελφο στη Μυτιλήνη, θα ενημερώσω τον κολλητό του κυρίου Τσέπελη, Μανώλη Φανουράκη ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος στην Μυτιλήνη δεν ήταν Προϊσταμένη αλλά Τμηματάρχης και εκεί η υπηρεσία της, δεν ασχολήθηκε με τα μαγαζιά, διότι απλά στο νησί δεν υπάρχει οικισμός που να έχει χαρακτηριστεί Ιστορικός τόπος.
Καλό θα ήταν δηλαδή λίγο να την «ψάξει», διότι είναι πολύ βαρύ για οποιονδήποτε να καλείς τον Δήμαρχο να κατέβει στα υπουργεία για να… απομακρύνει την εξαίρετη αυτή υπάλληλο από τη Ξάνθη!
Μήπως ο κύριος Φανουράκης με τον κύριο Τσέπελη έχουν μπερδευτεί και νομίζουν ότι ζουν ακόμη επί εποχών Σγουρίδη ή Σαλτούρου; Μήπως;
……
*Στο πλαίσιο του πανελλαδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και διαπίστωσης της ετοιμότητας του προσωπικού των Νοσοκομείων, της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης κρίσεων, καθώς επίσης και της βελτιστοποίησης της συνεργασίας με τους εμπλεκομένους φορείς και κυρίως το Πυροσβεστικό Σώμα, πραγματοποιήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν Ασκήσεις Ετοιμότητας Ευρείας Κλίμακας σε όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.
……
*Στο Νοσοκομείο Ξάνθης η άσκηση πραγματοποιήθηκε χθες, υπό την επίβλεψη και κλιμακίου του ΕΚΕΠΥ, παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης Αχιλλέα Γερόπουλου, στο Νοσοκομείο Καβάλας θα πραγματοποιηθεί σήμερα παρουσία του Διοικητή, κου Νικόλαου Π. Παπαευσταθίου, ενώ αύριο θα γίνει το ίδιο στο Νοσοκομείο Δράμας.

Aπανθρακώθηκε ηλικιωμένος σε σπίτι στο Ορμένιο
Ένας 87χρονος έχασε τη ζωή του στο Ορμένιο σύμφωνα το βράδυ της Τρίτης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 87χρονος απανθρακώθηκε μέσα στο σπίτι του και είναι πιθανό η φωτιά να προήλθε από σόμπα.  Ανακρίσεις ήδη κάνει η Πυροσβεστική υπηρεσία που θα βγάλει και το πόρισμα, ενώ θα πρέπει να σημειώσω ότι κάποτε όταν εξ΄ αιτίας μιας σόμπας καίγονταν άνθρωποι, ορισμένοι προοδευτικοί ξεσήκωναν τον…κόσμο, γιατί έφταιγε η επάρατη δεξιά! Έλα όμως που και με αριστερή κυβέρνηση, συνεχίζονται οι θάνατοι είτε από αναμμένες σόμπες ή αναθυμιάσεις

44χρονος αρχαιοκάπηλος στις Σέρρες -Πουλούσε μαρμάρινη κεφαλή από τον 2ο με 1ο αι. π.Χ.
Σπουδαίας αρχαιολογικής σημασίας εύρημα του 2ου με 1ου αιώνα πΧ, βρέθηκε στην κατοχή 44χρονου στο Ποντισμένο Σερρών.
Πρόκειται για μία μαρμάρινη κεφαλή ανδρός, μήκους 21 εκατοστών και βάρους τεσσάρων κιλών, που χρονολογείται στα ύστερα ελληνιστικά-ρωμαϊκά χρόνια.
Ο 44χρονος συνελήφθη, κατηγορούμενος για αρχαιοκαπηλία, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δύο άνδρες, έναν 35χρονο και έναν 53χρονο, οι οποίοι φαίνεται ότι μεσολάβησαν για λογαριασμό του συγκατηγορουμένου τους, αναζητώντας υποψήφιους αγοραστές για την πώληση του αρχαίου αντικειμένου έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού.
Η μαρμάρινη κεφαλή εστάλη στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, ενώ ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών.

Τουρκία: Απορρίφθηκε το αίτημα
αποφυλάκισης του Ντενίζ Γιουτζέλ
Τουρκικό δικαστήριο χθες απέρριψε το αίτημα για την απελευθέρωση του Ντενίζ Γιουτζέλ, του ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα για προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης και για υποκίνηση βίας.
Ο Γιουτζέλ είναι ο πρώτος δημοσιογράφος με γερμανική υπηκοότητα που συνελήφθη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου. Εάν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 10,5 ετών. Την περασμένη εβδομάδα ο δικηγόρος του προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας την αποφυλάκιση του πελάτη του. Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έκρινε ότι το είδος των ανταποκρίσεων του ξεπερνούσε τα όρια της ελευθερίας του Τύπου. «Οι τίτλοι, οι φωτογραφίες, οι εκφράσεις, η γλώσσα και ο τόνος στα ρεπορτάζ του κατηγορούμενου δεν εμπίπτουν στα όρια της δημοσιογραφίας και της ελευθερίας του Τύπου» αναφέρεται στην απόφαση.
Παραμένει αδιευκρίνιστο πότε θα δικαστεί ο δημοσιογράφος, είπε ο συνήγορος του, ο Βεϊσέλ Οκ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ
Κάλεσμα του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης σε εθελοντική αιμοδοσία για το Σάββατο 1 Απριλίου 2017
Το διοικητικό συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης καλεί τα μέλη του συλλόγου με τις οικογένειές τους να συμμετάσχουν για ακόμη μία φορά στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης και υποστηρίζει ο κυνηγετικός σύλλογος.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης από τις 09.00 έως τις 15.00. Εκεί θα βρίσκεται το συνεργείο αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία" συλλέγοντας αίμα κυρίως για τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία.
Ο κάθε αιμοδότης θα πρέπει να προσκομίσει εκείνη την ημέρα και τον προσωπικό του Α.Μ.Κ.Α.

Κουμουτσάκος – Καλαφάτης: Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες
Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, για τις δηλώσεις του Υπουργού Αναπληρωτή Εξωτερικών κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Ασυγχώρητη άγνοια ή βαριά επιπολαιότητα προδίδουν οι δηλώσεις Κατρούγκαλου.
Ως Υπουργός Αναπληρωτής Εξωτερικών οφείλει να γνωρίζει ότι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες.
Επομένως, δεν έχουν καμία εμπλοκή με τα εσωτερικά ζητήματα της Τουρκίας, ούτε βέβαια με το επικείμενο δημοψήφισμα».

ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ
ΑΠΟ ΤΟ «ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ»
Θρίλερ στον Έβρο: Βρέθηκε πτώμα Τούρκου στρατιωτικού
που είχε σχέσεις με τον Φ.Γκιουλέν
Αλλο ένα θρίλερ μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη Τουρκία εξελίσσεται αυτή τη φορά στον Εβρο όπου εντοπίστηκε το πτώμα του Μουράτ Ζουμρέ (Murat Zümre), μηχανικού υπολογιστών στη 15η Πυραυλική Βάση στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Μ.Ζουμρέ είχε αποστρατευτεί από τη θέση του κατηγορούμενος για σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν και η υπόθεση του τελούσε υπό έρευνα από τις τουρκικές Αρχές.
Το νεκρό του σώμα βρέθηκε στον ποταμό Έβρο 78 ημέρες μετά την εξαφάνισή του, σύμφωνα με το Turkish Minute.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ για τον Ζουμρέ είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ ο ίδιος είχε μετακομίσει με την οικογένειά του στο χωριό Ουμούρτσα της ανατολικής Θράκης, στην περιοχή της Ανδριανούπολης στις 12 Δεκεμβρίου και σχεδίαζε να περάσουν οικογενειακώς στην Ελλάδα και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.
Το Turkish Minute αναφέρει ότι ο Ζουμρέ έπεσε στον Έβρο ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από απόσπασμα Τούρκων χωροφυλακών. Τον έψαχναν στο ποτάμι επί δύο εβδομάδες αλλά δεν τον βρήκαν.
Ο Zümre φέρεται να πήδηξε στον ποταμό Μαρίτσα. Ομάδες διάσωσης από την καταστροφή της Τουρκίας και της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) αναζητούσαν τον Zumrut για δύο εβδομάδες, αλλά τίποτα δεν είχε ακούστει από από τότε μέχρι τώρα. Το σώμα του βρέθηκε στον ποταμό Μαρίτσα από τις τουρκικές στρατιωτικές περιπολίες έξι χιλιόμετρα από την όχθη του ποταμού, όπου χάθηκε.
Στις 8 Μαρτίου το πτώμα του βρέθηκε στην τουρκική όχθη του Έβρου από στρατιωτική περίπολο έξι χιλιόμετρα από τη σημείο που είχε χαθεί.
Να σημειωθεί ότι όλοι αυτοί οι στρατιωτικοί κατηγορούνται από τις τουρκικές Αρχές ότι υποστηρίζουν το κίνημα-δίκτυο του αυτοεξόριστου ιμάμη στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδίασε και εξετέλεσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Το σώμα του εστάλη στο Συμβούλιο Ιstanbul όπου ο ιατροδικαστικής με τεστ DNA επιβεβαίωσε την ταυτότητά του.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »