*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Μαρτίου

See Through Ο Μουφτής Ξάνθης κ.Σινίκογλου προσκλήθηκε στο 27ο Διεθνές Ισλαμικό Συνέδριο στο Κάϊρο κι όχι ο Μετέ...

17 Μαρτίου
Μπορεί μέσα να μην πηγαίνει καλά και να θέλει να τον… συνταξιοδοτήσει ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Παιδεία κ.Καλατζής, έξω όμως «σκίζει». 
Ο Μουφτής Ξάνθης κ.Σινίκογλου προσκλήθηκε στο 27ο Διεθνές Ισλαμικό Συνέδριο στο Κάϊρο κι όχι ο  Μετέ… Σας λέει αυτό τίποτα…;
Άκουσον! Άκουσον!
*Στην «Ξανθίππη» δεξιώθηκε ο Δήμος Ξάνθης την Χορωδία το βράδυ της Τετάρτης, για την εξαίρετη εμφάνισή της στο φετινό Καρναβάλι.
Στο τραπέζι το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης.
…..
*Που καταντήσαμε λοχία… Να υπεραμυνόμαστε εμείς οι μη κουλτουριάρηδες, οι μη προοδευτικοί, ή μη ευαίσθητοι στα θέματα Αρχιτεκτονικής της πόλης την είσοδο της Π. Πόλης και την ιστορική «γωνία» στην πλατεία Αντίκα που έγιναν τα γυρίσματα του «Θίασου» του  Αγγελόπουλου…
Και να ΣΙΩΠΟΥΝ άπαντες ! Από την Αρχιτεκτονική Σχολή της Πολυτεχνικής και τον Σύλλογο Προστασίας Π. Πόλης, μέχρι τη ΦΕΞ, τον Μουσόπουλο, τον Πακεθρά κλπ.
……
*Βέβαια ο ΠΑΚΕΘΡΑ δεν είναι η πρώτη φορά που την «κάνει» με μικρά πηδηματάκια…
Το ίδιο συνέβη και με τον πλάτανο της πλατείας, καλώντας να διώξει το σιντριβάνι της πλατείας-ΤΕΡΑΣ!
….
*Και μόνο που συμφωνήσαμε μαζί τους και είπαμε να μαζέψουμε κι εμείς υπογραφές πολιτών για να απελευθερωθεί ο πλάτανος, από την επομένη, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση…
-Θέλανε βλέπετε μονοπώλιο στους αγώνες! (σ.σ. Και να θέλαμε να τους φάμε τη δόξα…)
…..
*Ποια ήταν προϊσταμένη Νεότερων Μνημείων όταν ο Τσέπελης «περνούσε» τις μελέτες του για το «Πρώτο Σκαλί» και ύψωνε… σκαλιά και… πατώματα;
-Μα η Ανθή Χατζηγρηγορίου! Θέλει κι ερώτημα;
……
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης ανακοινώνεται ότι σε εκτέλεση της σχετικής διαταγής του Aρχηγείου Πυρ/κού Σώματος, καθήκοντα Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης ανέλαβε από 11-2-2017, ο Πύραρχος (8625) Ρούτσιας Γεώργιος του Νέστωρος.
Ο Διοικητής
Γεώργιος Νέστ. Ρούτσιας
Πύραρχος

Bild προς Ερντογάν: Δεν είστε ευπρόσδεκτος στη Γερμανία!
Η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία, η Bild, τονίζει στο προχθεσινό της πρωτοσέλιδο ότι «λέει την αλήθεια στα μούτρα του Ερντογάν».
Μάλιστα, τον κηρύσσει ανεπιθύμητο πρόσωπο στη Γερμανία και καταγγέλλει «την τρέλα της εξουσίας» του Τούρκου προέδρου.
Εν μέσω διπλωματικής κρίσης μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας αλλά και της Ολλανδίας σχετικά με το δημοψήφισμα που πρόκειται να διεξαχθεί στην Τουρκία για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου, η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί σήμερα στο πρωτοσέλιδό της μια φωτογραφία του Ερντογάν, φανερά εκνευρισμένου, συνοδευμένη από τη λεζάντα: «Η Bild λέει την αλήθεια στα μούτρα του Ερντογάν».
«Δεν είστε δημοκράτης, προκαλείτε ζημιά στη χώρα σας! Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ!», τονίζει η εφημερίδα, η οποία πουλά δύο εκατομμύρια αντίτυπα καθημερινά.
«Στην τρέλα της εξουσίας, ο εγωμανής Ερντογάν στρέφει τους Τούρκους εναντίον της Ευρώπης», προσθέτει η Bild, η οποία κατηγορεί επίσης «τον μικρό άνδρα του Βοσπόρου» ότι «καταστρέφει τη χώρα του».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ
*Αποκαλύφθηκαν οι αποστολείς του δέματος στον Σόιμπλε!
Με προκήρυξη που ανέβασαν στο indymedia η «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου – βόμβα στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
……
*«9 χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνιση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τον Γενάρη του 2008. Μετά από περισσότερες από 300 επιθέσεις σε στόχους της κυριαρχίας που είχαν σαν αποτέλεσμα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε καταστροφές και τη μεταφορά του φόβου στο στρατόπεδο της εξουσίας. Μετά από περισσότερες από 60 συλλήψεις συντρόφων και άλλων ατόμων, όλα αυτά τα χρόνια, που έχουν κατηγορηθεί σαν μέλη μας και χιλιάδες χρόνια φυλακής που τους έχουν επιβληθεί. Μετά από τόσες φορές που υπουργοί και αρχηγοί της αστυνομίας δήλωναν στα media ότι έχουν καταφέρει να μας «εξαρθρώσουν» και ότι «η Σ.Π.Φ. τελείωσε».
Μετά από την ένταξη της Σ.Π.Φ. στις λίστες με τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις του State Department στην Αμερική και της Europol στην ΕΕ.
…συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά, καταλήγουν στην επιστολή τους.
…….
*Ξέσπασε ο πρόεδρος της «Εθνικής Ενότητας», Γιώργος Καρατζαφέρης στην εκπομπή του με αφορμή – όπως ισχυρίζεται ο ίδιος - την άρνηση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ να τον φιλοξενεί σε τηλεοπτικές εκπομπές. Όπως αναφέρει, ενώ παλαιά φιλοξενούταν στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, τώρα δεν τον θέλουν επειδή αυτά που λέει δεν αρέσουν σε κανέναν.

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19/3 ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ «ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ... ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ»
Από το Γραφείο Τύπου του βουλευτή Ν. Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη πήραμε την παρακάτω πρόσκληση:
Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου «Από τον Έβρο... στην Κατεχάκη» του Αναστάσιου Δημοσχάκη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου του 2017 και ώρα 11:00 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
-Πιτιακούδης Μιχάλης (καθηγητής Χειρουργικής - ΔΠΘ),
-Βασιλάκης Τόλης (Οικονομολόγος - Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μεγάλων επιχειρήσεων),
-Τζιαμτζής Στυλιανός (Αντ/γος ε.α. Στρατιωτικής Δικαιοσύνης) και
-Τσιαμήτας Χρήστος (καθηγητής Φυσικής)
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πουλιλιός Ευάγγελος Δήμαρχος Σουφλίου.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Σκεύας Ιωάννης, Δημοσιογράφος

ΛΑΕ ΞΑΝΘΗΣ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ DONYS!
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!
Μέσα σε δύο προτάσεις, ο υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής της ΛΑΕ Γιάννης Τόλιος, που θα παρουσιάσει το βράδυ της Παρασκευής, 17 Μαρτίου ‘17, στην Ξάνθη (στο Dony’s Coffee, 17:00 – 19:00) το βιβλίο του «Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ “ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ” – Αφετηρία εξόδου από την κρίση», σκιαγραφεί με γλαφυρό τρόπο τον ρόλο της δήθεν αριστερής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων «ετερόκλητων» μνημονιακών κομμάτων, στη συνέχιση της καταστροφικής πορείας της ελληνικής οικονομίας και της διατήρησης της κυριαρχίας της ντόπιας και ξένης οικονομικής ελίτ πάνω στον ελληνικό λαό.
Δεν είναι συχνά τα δημοσιεύματα στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ (ιδιαίτερα στα τοπικά) οικονομικών ειδημόνων που υπερασπίζονται την εθνική και οικονομική ανεξαρτησία μας. Κι αυτό είναι ευνόητο, εάν αναλογιστεί ότι το κυρίαρχο σύστημα έχει προσεταιριστεί και αναδείξει σε εξέχουσες και αδρά αμειβόμενες θέσεις-κλειδιά της οικονομίας, εκείνους που υπερασπίζονται «με νύχια και με δόντια» τα πλεονεκτήματα για τους εργαζόμενους της πατρίδας μας, από την ένταξή μας στην ΕΕ και γενικότερα στο σύστημα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης(!). Κάτι που ο ελληνικός λαός το νοιώθει εδώ και 7 χρόνια στο πετσί του.
Από το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ Ξάνθης

Bράβευση του κ. Διαμαντή Τριαντάφυλλου

Σε μια δημόσια πανηγυρική τελετή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 , στο ξενοδοχείο The Met Θεσσαλονίκης, η 65 η εκδήλωση απονομής βραβείων για τα έργα Ευποιίας, Αλτρουϊσμού και Κοινωνικής Προσφοράς. Πρόκειται για έναν θεσμό, κατά τα πρότυπα της Ακαδημίας Αθηνών και με της αυτής αξίας κριτηρίων, που καθιέρωσαν οι Ροταριανοί Όμιλοι Θεσσαλονίκης από το 1953, επιβραβεύοντας με χρυσά, αργυρά μετάλλια και δημόσιο έπαινο άτομα και φορείς, που με ήθος και αλτρουισμό, πρόσφεραν έργο σε συνανθρώπους τους συμβάλλοντας στο κοινό καλό. Στη φετινή εκδήλωση, μετά από πρόταση του Ροταριανού Ομίλου Αλεξανδρούπολης και με την σύμφωνη γνώμη και των Ροταριανών Ομίλων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και ο επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων και επίτιμος διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κο Διαμαντής Στ. Τριαντάφυλλος. Ο κ. Τριαντάφυλλος, με το πολύτιμο ανασκαπτικό του έργο στους τρεις νομούς της Θράκης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »