*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Μαρτίου

H Tουρκία «απέλασε» 40 ολλανδικές αγελάδες (Τούρκοι...βγαίνει άκρη;)

15 Μαρτίου
Η διαμάχη της Τουρκίας με την Ολλανδία κατρακυλά σε «ζωώδη επίπεδα». Απόδειξη η απόφαση της Άγκυρας να επιβάλλει στα μέλη του Συνδέσμου Παραγωγών Κόκκινού κρέατος να φορτώσουν 40 ολλανδικές αγελάδες «Holstein» σε φορτηγά και να τις επιστρέψουν στην Ολλανδία!
Με αυτό τον τρόπο δείχνουν ότι και οι Τούρκοι παραγωγοί κρέατος συμμετέχουν στη διαμαρτυρία της κυβέρνησής τους για την απόφαση των ολλανδικών αρχών να μην επιτρέψουν σε Τούρκους αξιωματούχους να πραγματοποιήσουν προεκλογικές συγκεντρώσεις για το επερχόμενο τουρκικό δημοψήφισμα σε ολλανδικό έδαφος.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κρεατοπαραγωγών Bulent Tunc, στην Hurriyet, “στέλνουμε έναν συμβολικό αριθμό αγελάδων πίσω κι αν οι ολλανδικές αρχές δεν τις δεχθούν, θα τις σφάξουμε στο δρόμο και θα μοιράσουμε το κρέας τους”.
Έσκισαν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης Κωνσταντινούπολης-Ρότερνταμ
Σε μία ακόμη ένδειξη «πατριωτισμού», το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης έσκισε το πρωτόκολλο αδελφοποίησης με το Ρότερνταμ. Αιτία η απαγόρευση στην Τουρκάλα υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων Fatma Betul Sayan Kaya να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο του ολλανδικού αυτού λιμανιού το Σαββατοκύριακο. Έτσι αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Γερμανία. Ως αιτία είχε προβληθεί ότι σημειώνοντας συγκρούσεις έξω από το προξενείο μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και Τούρκων διαδηλωτών.
Πληροφορίες από al-Monitor.com

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »