*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Μαρτίου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΓΕΛΑΝΕ ΚAΙ ΟΙ…ΚΑΛΠΕΣ! Θέλουν να «μετακινήσουν» το Δροσερό στο Δήμο Αβδήρων ή Μύκης, για να μη ξαναβγεί ο…Δημαρχόπουλος(;)!

09 Μαρτίου
Oργισμένη δήλωση του πρώην αντιδήμαρχου Χασάν Ογλού Φερτούν για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στον Σκουρλέτη, να μετακινηθεί το Δροσερό σε… άλλο Δήμο!


ΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ!
*Κάποιοι δεν αντιλήφθηκαν ότι το Δροσερό βρίσκεται στη ΠΟΛΗ της Ξάνθης, είναι η Ξάνθη. Και δεν μπορούν να τον κάνουν ξεχωριστό και… «αυτονομημένο», διότι αυτό θα ήταν κι ένα είδος ρατσισμού!   
Μέχρι και την «ΑΥΤΟΝΌΜΗΣΗ» ή… μετακίνηση του οικισμού του ΔΡΟΣΕΡΟΥ σε άλλο Δήμο από αυτόν της Ξάνθης (π.χ Δήμο Αβδήρων ή Δήμο Μύκης), συζήτησε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Σκουρλέτη, προκειμένου ν’ αλλάξει ο Δήμος χέρια και να πάει στις λεγόμενες… αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από κάποια κομματικά στελέχη…
Το ωραίο της υπόθεσης; Την παραπάνω «αποκαλυπτική»είδηση για την οποία… γελάνε και οι κάλπες, αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Γ. Σιδηρόπουλος που εμφανίζεται συχνά πυκνά να εκφράζει την επίσημη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και όπως κυκλοφορεί, «τα περί αυτονόμησης του Δροσερού, αποτελούν κοινή ιδέα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής…», γράφοντας επί λέξει τα παρακάτω απίστευτα κι όμως αληθινό:
«Ανοιχτό φαίνεται ότι είναι, παρότι φαινομενικά δύσκολο, το θέμα της αυτονόμησης του συνοικισμού του Δροσερού από το Δήμο Ξάνθης για κοινωνικούς και προφανείς πολιτικούς λόγους. Το θέμα τέθηκε από τους επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος στον Υπουργό Π. Σκουρλέτη στη συνάντησή του με Βουλευτές και Νομαρχιακή…
Παρότι δεν είναι στις προθέσεις του αλλαγές στη χωροταξία των Δήμων, θα γίνουν κάποιες επιμέρους παρεμβάσεις για να επιλυθούν μια σειρά από ζητήματα. Είναι άγνωστο αν θα κριθεί τελικά ότι πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο αλλά είναι ενδιαφέρον ότι ανοίγει μια συζήτηση στην οποία πρέπει να πάρουν θέση κόμματα και παρατάξεις. Επιτακτικά ίσως…»
-Επιτακτικό ίσως…προκειμένου δηλαδή να μην επανεκλεγεί Δήμαρχος ο…Δημαρχόπουλος ή κάποιος υποψήφιος που δεν είναι της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ!!! Απίστευτη ομολογία πράγματι…
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ 
-Κι επειδή όταν μιλάμε για «αυτονόμηση», πρέπει να ξέρουμε και γιατί μιλάμε, διότι η συγκεκριμένη λέξη μας οδηγεί άλλού, εμείς θα στείλουμε στους συγκεκριμένους κυρίους το μήνυμα ότι, «μάλλον δεν αντιλήφθηκαν ή δεν θέλουν να το κάνουν γιατί δεν βολεύει…ότι το Δροσερό βρίσκεται στη ΠΟΛΗ της Ξάνθης αλλά και είναι η Ξάνθη. Και δεν μπορούν να τον κάνουν ξεχωριστό και…»αυτονομημένο» κομμάτι, Δήμο ή Κοινότητα ή να τον «κολλήσουν» στο Δήμο Αβδήρων ή στο Δήμο Μύκης, διότι αυτό εκτός από επικίνδυνο, θα ήταν κι ένα είδος ρατσισμού!!!! Τελεία και παύλα.  
ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΧΑΣΑΝ ΟΓΛΟΥ ΦΕΡΤΟΥΝ

 
Έντονη ωστόσο ήταν χθες η αντίδραση του Δροσερού και συγκεκριμένα του πρώην αντιδημάρχου Χασάν Ογλού Φερτούν και δημοτικού συμβούλου στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του Δροσερού και κυρίως με την Παιδεία κι όχι να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο…
Χαρακτηριστικός και ο διάλογος που είχαν στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi channel Τένης Καμαρίδης και Χασάν Ογλού Φερτούν. Απολαύστε τον:
-Αυτή η πρόταση που ήρθε από το πουθενά, η άποψη αν θέλετε, ξεσήκωσε αντιδράσεις. Εσείς ως κάτοικος της περιοχής πρωτίστως αλλά και ως άνθρωπος που ασχολείστε με τα κοινά και ξέρετε από τη διοίκηση πως βρίσκετε μια τέτοια ιδέα; Τη βρίσκετε καλή, θετική αρνητική, επικίνδυνη, πονηρή;
-Φερτούν Χασάν Ογλού: «Κε Καμαρίδη η αλήθεια είναι ότι ο συνοικισμός όντως έχει τα προβλήματα του, αλλά γι’ αυτό το θέμα κάποιοι αποφασίζουν χωρίς τον «ξενοδόχο», δηλαδή, έχει γίνει μια συζήτηση, χωρίς να έχουν συζητήσει με τους κατοίκους και με τους εκπροσώπους,  όπως πολύ σωστά το θέσατε προηγουμένως, και εγώ είμαι ένας άνθρωπος που η αλήθεια είναι ότι η εκλογή μου είναι μέσα από τον συνοικισμό. Οι βουλευτές ή κάποιοι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ καθίσανε και κάνανε κάποιες τέτοιες συζητήσεις. Καταρχάς αυτό είναι τελείως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ».
-Δηλαδή μιλάμε για μια ξεχωριστή ενότητα. Θα είναι δήμος, θα είναι δημοτική ενότητα διαφορετική, θα είναι μια ενδιάμεση κατάσταση, αλλά ουσιαστικά να  πρέπει να αυτονομηθεί. Εμένα και μόνο η λέξη «αυτονόμηση» με πάει αλλού, γιατί και οι αυτονομημένες περιοχές είναι και πιο ευάλωτες από επιρροές τρίτων, καταλαβαίνετε τι εννοώ!
-Φερτουν Χασάν Ογλού: «Πολύ σωστά κε Καμαρίδη. Η γνώμη μου είναι ότι αυτό λάθος. Ανήκουμε στον Δήμο Ξάνθης, είναι ένας συνοικισμός που απέχει μόλις 1 χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης…».
-Μα είναι μια προέκταση της πόλης.  Είναι η Ξάνθη…
-Φερτούν Χασάν Ογλού: «Έτσι ακριβώς»
-Δεν μπορεί να είναι Δήμος Ξάνθης η Σταυρούπολη και να μην είναι Δήμος Ξάνθης το Δροσερό.
-Φερτούν Χασάν Ογλού: «Έτσι. Αν η κυβέρνηση έχουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τους συνοικισμούς και τα προβλήματα τους, ας αρχίσουν από τη βάση, από τη θεμελίωση. Για να κάνουν κάτι σε συνοικισμούς πρέπει να αρχίζουν από τη βάση. Και η βάση για μας αυτή τη στιγμή είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ! Μπορούμε να φτιάξουμε κάτι για την παιδεία για να μπορούν να ενταχθούν αύριο- μεθαύριο τα παιδιά στην τοπική  κοινωνία; Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση στον συνοικισμό;».
-Παιδεία πρωτίστως για να μπορέσουν κάποια στιγμή όπως πολύ σωστά είπατε τουλάχιστον οι επόμενες γενιές να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο ισότιμα και να μπορέσουν να έχουν τη δική τους δουλειά, το δικό τους σπιτικό, τη δική τους οικογένεια, τη δική τους ένταξη στην κοινωνία, αλλά αυτό κε Φερτούν προφανώς δεν συμφέρει σε κάποιους κύκλους γιατί μέχρι τώρα θα έπρεπε να γίνουν αυτά τα πράγματα.
-Φερτουν Χασάν Ογλού: «Κε Καμαρίδη δυστυχώς! Η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει. Ο συνοικισμός και το ξέρετε πάρα πολύ καλά αποτελείται από 7.500-8.000 κατοίκους, έχει τα προβλήματα του, αλλά πρέπει να βρούμε και να καλύψουμε τα βασικά και τα αναγκαία προβλήματα που υπάρχουν στον συνοικισμό. Και μην λέει ο καθένας ο,τι θέλει, διότι με τα λόγια ΔΕΝ λύνονται τα προβλήματα, και από τη στιγμή που δεν ζουν εδώ μέσα στον συνοικισμό, δεν μπορούν να καταλάβουν και αυτός είναι και ο λόγος που πιάνουνε και λένε ό,τι θέλουνε. Αν όντως έχουν το ενδιαφέρον και αν όντως ως κυβέρνηση θέλουνε να κάνουνε κάτι, και ως βουλευτές της κοινωνίας μας που εγώ δυστυχώς δεν βλέπω βουλευτές να υπάρχουν εδώ μέσα, ας δείξουν το ενδιαφέρον λιγάκι να δουν που «υποφέρει» ο κάθε συνοικισμός, που υπάρχει το πρόβλημα».
-Κε Φερτούν δεν ήρθαν ποτέ βουλευτές στον συνοικισμό να συζητήσουν μαζί σας να δουν τα προβλήματα σας;
-Φερτούν Χασάν Ογλού: «Όχι κε Καμαρίδη ποτέ δεν έχει γίνει αυτό το πράγμα. Εφόσον έφεραν το θέμα αυτό στον κο Σκουρλέτη, αν το θέσαν οι βουλευτές γιατί από κει ξεκινάει το θέμα…».
-Από ένα «περιβάλλον» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.
-Φερτούν Χασάν Ογλού: «Ναι γιατί δεν έγινε, ανεξαρτήτως αν για παράδειγμα αυτή τη στιγμή είναι ένας δημοτικός σύμβουλος. Αλλά δεν έχει σημασία και το είπα και προηγουμένως ότι η εκλογή μου είναι μέσα από αυτόν τον συνοικισμό άρα είμαι ένας άνθρωπος που εκπροσωπώ τον συνοικισμό».
-Για αυτό και σας πήρα τηλέφωνο. Γιατί θεωρώ ότι εκπροσωπείτε τον συνοικισμό ως δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος. .
-Φερτούν Χασάν Ογλού: «Και πολύ καλά κάνατε! Αυτά πρέπει να ακουστούν κάποια στιγμή, διότι δεν μπορεί ο καθένας να λέει ο,τι θέλει γι’ αυτόν τον συνοικισμό. ….
-Εγώ σας το λέω ευθέως. Το θεωρώ εκ του πονηρού να μπαίνει στην ατζέντα μια τέτοια συζήτηση χωρίς να προηγηθεί μια συζήτηση για το πώς μπορεί να εφαρμοσθεί αυτή η άποψη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »