*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Μαρτίου

Επιθέσεις αντιεξουσιαστών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Ξάνθη και τη Κομοτηνή, τη σύλληψη των δραστών ζητάει η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης!

22 Μαρτίου
*Ο Ζεϊμπέκ τις πρώτες λαδομπογιές....Οι δράστες χτύπησαν τα κουδούνια και με το που τους άνοιξε ο βουλευτής Ζεϊμπέκ Χουσείν, του πέταξαν αμέσως τις μπογιές στο πρόσωπο και στα γραφεία...!






ΕΠΙΘΕΣΗ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Ροδόπης εξαπέλυσαν το πρωί αντιεξουσιαστές. Ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε μπογιές στο γραφείο του βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ενώ μικρός αριθμός διαδηλωτών πήγε στο γραφείο του βουλευτή Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ στην Κομοτηνή και αφού φώναξαν συνθήματα στη συνέχεια αποχώρησαν από τα γραφεία χωρίς να προκαλέσουν άλλες ζημιές.
Είναι η δεύτερη φορά που τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και  το γραφείο του μειονοτικού βουλευτή Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ δέχονται επιθέσεις με λαδομπογιές.
Δίπλα ακριβώς βρίσκονται τα γραφεία των άλλων δύο βουλευτών του κόμματος και της Νομαρχιακής οργάνωσης.
Πληροφορίες για την επίθεση στη Ξάνθη αναφέρουν ότι επρόκειτο για περίπου 20 άτομα, από τα οποία τα 10 ανέβηκαν στα γραφεία και τα 10 παρέμειναν στη Στοά Νούση. Οι πρώτοι χτύπησαν το κουδούνι των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κι όπως λένε οι πληροφορίες, αυτός που τους άνοιξε ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ που δέχτηκε και τις πρώτες μπογιές στο πρόσωπο και ενώ στη συνέχεια οι δράστες, έριξαν τις μπογιές στα έπιπλα του γραφείου του, «χρωματίζοντας» όλο το χώρο.  
Για το συμβάν ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, αναφέροντας τα παρακάτω:
«Σήμερα, Τετάρτη 22/03, στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δεχτήκαμε αναίτια επίθεση.
Η επίθεση έγινε με μπογιές και πραγματοποιήθηκε από ομάδα περίπου 10 ατόμων, του αντιεξουσιαστικού χώρου που αυτοπροσδιορίστηκαν ως “αντιφασίστες”, τους οποίους περίμενε υποστηρικτική ομάδα άλλων 10 ατόμων στη Στοά Νούση.
Αποκομμένοι από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα, εγκλωβισμένοι στην απραξία, ευρισκόμενοι σε σύγχυση ως προς την ταυτότητα και την κοινωνική τους χρησιμότητα, με τέτοιες ενέργειες προσπαθούν να δικαιώσουν την ύπαρξή τους.
Για εμάς τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα και  τους κοινωνικούς αγώνες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έχει αποδείξει μέσα από τους αγώνες πως βρίσκεται πάντα δίπλα στην τοπική κοινωνία και τα προβλήματά της.

 
 Επίσης με άρθρο του στο XanthiLeft ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου στηλίτευσε την ενέργεια των αντιεξουσιαστών, κάνοντας λόγο για την αντίσταση της "λαδομπογιάς". 
Το άρθρο του (παρα)ΣΥΡΙΖΑ γραμματέα, αναφέρει επί λέξη τα παρακάτω:
Η αντίσταση της «λαδομπογιάς»
Η αντίσταση της λαδομπογιάς, κάνει το σύστημα χαρούμενο! Αποκομμένη από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα, εγκλωβισμένη στην απραξία, εβρισκόμενη σε σύγχυση ως προς την ταυτότητα και την κοινωνική της χρησιμότητα, δικαιώνει την ύπαρξή της καταστρέφοντας το μόχθο των άλλων.
Σίγουρα, οι γνωστοί άγνωστοι, με καλυμμένα τα απρόσωπα, ρίχνοντας  μπογιές στα νοικιασμένα γραφεία του ταξικού τους εχθρού, του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαθιστούν κοινωνικές αδικίες, φροντίζουν για την ισότητα, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία! Τα δικά τους αδιέξοδα πετάνε μαζί με τις μπογιές, τη δική τους ταυτότητα ψάχνουν κάτω από τις κουκούλες, τους κοινωνικές αγώνες δυσφημούν με τον ακτιβισμό της λαδομπογιάς,! Την κοινωνίας, πάντως, δεν την κάνουν καλύτερη. Γιατί, για να γίνει η κοινωνία καλύτερη, αν μη τι άλλο,  θέλει κόπο, αντίσταση, επιμονή και ήθος! Όχι τζάμπα ηρωισμούς κρυμμένους κάτω από κουκούλες.
Και στο συλλογικό ασυνείδητο αυτού του λαού η κουκούλα είναι απεχθές σημαίνον, ξέρετε!   Και ο νοών, νοήτω!
Το Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ

ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΖΗΤΑΕΙ Η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ!

Την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έσπευσε να καταδικάσει αμέσως η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης ζητώντας την σύλληψη των δραστών! 
Ιδού τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ:
Η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την σημερινή επίθεση στα γραφεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Τα φαινόμενα βίας κι ανομίας,  εν μέσω της διαρκώς επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης, δυστυχώς αυξάνονται καθημερινά, δημιουργώντας, δικαιολογημένα, έντονη ανησυχία στους πολίτες.  
 Καλούμε τους αρμόδιους να συμβάλλουν τα μέγιστα,  με σκοπό την άμεση σύλληψη και  παραδειγματική τιμωρία των δραστών αλλά και για να αποτραπεί στο μέλλον, οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού της δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών.
                      Για τη ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης
Ο Πρόεδρος                                   Ο  Γραμματέας
Κιατίπης Νικόλαος                      Πατεράκης Μιχαήλ
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »