*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ «ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ» ΤΟΥ ΤΣΕΠΕΛΗ!

08 Μαρτίου
Αφού επί μήνες εισπράξαμε λάσπη και για το ΠΑΡΑΝΟΜΟ «Πρώτο Σκαλί» του ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ Τσέπελη και μάλιστα και από την…αντιπολίτευση, ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών άρχισε από χθες να γκρεμίζει τα…παράνομά του!
 ................
 «Ανοιχτό φαίνεται ότι είναι, παρότι φαινομενικά δύσκολο, το θέμα της αυτονόμησης του συνοικισμού του Δροσερού από το Δήμο Ξάνθης για κοινωνικούς και προφανείς πολιτικούς λόγους. Το θέμα τέθηκε από τους επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος στον Υπουργό Π. Σκουρλέτη στη συνάντησή του με Βουλευτές και Νομαρχιακή».
(Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος στην ιστοσελίδα της Τυποεκδοτικής)
-Τι άλλο θα δούμε… Δηλαδή θα «αυτονομήσουν» το Δροσερό για το στείλουν που; Στο Σέλερο ή στο Δήμο Αβδήρων, για να μην εκλεγεί Δήμαρχος ο… Δημαρχόπουλος; Θού Κύριε Φυλακή τω στόματί μου… Τι άλλο θα δούμε!
……
 «Λίγος» έως… ανύπαρκτος στην αντιπολίτευση του Επιμελητηρίου εδώ και τέσσερα χρόνια… «Λίγος» έως… ανύπαρκτος και στην αντιπολίτευση του Δήμου τα τελευταία 2,5 χρόνια! Ο λόγος για τον Σωτήρη Τσιακίρογλου του οποίου η παρουσία στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου κρίνεται αδιάφορη! …..ο Σωτήρης έφυγε περίπου στην μέση της διαδικασίας από την αίθουσα, ενώ άφησε και μία πικρή γεύση στους υπόλοιπους αντιπολιτευόμενους… Αιτία η ψήφιση ΛΕΥΚΟΥ για την εκλογή του Νίκου Ανταμπούφη στην θέση του γραμματέα του προεδρείου».
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Να βάζανε τον… Απόστολο Αγκόρτσα ή τον Μούρκα για να τους… ψηφίσει!
Σεμνά &Ταπεινά
*Και κοντά βέβαια στο «φιάσκο» της συγκέντρωσης για την ομιλία του Σκουρλέτη στη Ξάνθη, διάβασα και το παρακάτω σχόλιο με την υπογραφή τίνος άλλου, του συμπαθούς Giannis
«Η πιο σπαρταριστή στιγμή πάντως (της επίσκεψης Σκουρλέτη) ήταν όταν, στα γραφεία της Νομαρχιακής και ενόψει της σύσκεψης που ακολουθούσε με Δημάρχους, ρώτησε (ο Υπουργός) το Γραμματέα αν έχει κληθεί και το Επιμελητήριο. Δεν είναι γνωστό αν ο Υπουργός ήξερε τα κατορθώματα του ΕΒΕ αλλά οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε γέλια…».
……
*Ρώτησα λοιπόν χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης πως σχολιάζει τους… γέλωτες και ιδού τι μου απάντησε:
1. Όχι δεν προσκλήθηκε το Επιμελητήριο στη σύσκεψη του κ. Σκουρλέτη με τους Φορείς, διότι δεν είχε άλλωστε σχέση με το αντικείμενο του Υπουργού Εσωτερικών.
2. Θυμήθηκε όμως ότι πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Κυβέρνηση, τον είχε επισκεφθεί στο Επιμελητήριο προσωπικά ο κύριος Σκουρλέτης στο γραφείο του για να ενημερωθεί για τα θέματα των επιχειρήσεων της Θράκης, την επιδότηση εργασίας κλπ.
-Και μάλιστα, συνοδευόμενος από τον Χουσεϊν Ζεϊμπέκ! Που για ένα φεγγάρι, δούλεψε και… γκαρσόνι στα μαγαζιά του Στέλιου Μωραϊτη…
-Έτσι για να δούμε, ποιοι είναι για… γέλια και ποιοι για κλάματα!
……
*Πως σχολίασε στο fb τη μη πρόσκληση του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση; Διαβάστε παρακάτω:
«Ο Στέλιος Μωραΐτης εκπροσωπεί ως πρόεδρος τους ανθρώπους που είναι εγγεγραμμένοι στο Επιμελητήριο Ξάνθης δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του για να λοιδορείται ως ανεπιθύμητος σε μια σύσκεψη φορέων με τον Υπουργό!».
-Ο κύριος Γ. Σιδηρόπουλος ποιόν… εκπροσωπεί σύντροφε Γ. Χατζηθεοδώρου;

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!
Υπό την Προεδρία του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου συνεδριάζει την Πέμπτη 9 Μαρτίου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Την Πέμπτη 9 Μαρτίου και ώρα 14:30 μ.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
ΘΕΜΑ 1ο  : Εκλογή αντιπροέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
ΘΕΜΑ 2ο : Ανάκληση της αρ.642/2015 άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (θέμα εξ’ αναβολής) (εισηγήτρια: Πανταζόγλου Αθανασία)
Ο Πρόεδρος
Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος
Δήμαρχος Ξάνθης
(Σ.Σ. Θα επανέλθει Πρόεδρος και στην Οικονομική Επιτροπή ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος; Ή εκεί θα συνεχίσει κανονικά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος; Θα φανεί λίαν συντόμως…).
Νέος Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού
ο Κώστας Αντωνιάδης, συνεχίζει Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού ο Ν. Ευφραιμίδης
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, οι νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες και οι αρμοδιότητές τους ορίζονται ως εξής:
1. Ελένη Δημούδη, από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Αθλητισμού και Πολιτισμού. Η κ. Δημούδη αναλαμβάνει ταυτόχρονα Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης.
2. Νικόλαος Ευφραιμίδης, από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Ο κ. Ευφραιμίδης αναλαμβάνει επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος.
3. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.
4. Χρήστος Λιθηρόπουλος, από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών.
5. Αχμέτ Ιμπράμ, από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας.
6. Χρήστος Τερτσούδης, από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.
(σ.σ. Να σημειώσω ότι μέχρι πρότινος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ Μιχάλης Αμοιρίδης, βρίσκεται από χθες στη Γερμανία για μια σοβαρή και σημαντική τουριστική υπόθεση της Περιφέρειας…).
Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών:
Νέα πολιτική κίνηση από πρώην υπουργούς της ΝΔ
Την ιδρυτική του διακήρυξη παρουσίασε χθες Τρίτη το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών. Πρόκειται για πολιτική πρωτοβουλία από το χώρο της Κεντροδεξιάς, που μεταξύ άλλων υπογράφουν δύο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο Σάββας Τσιτουρίδης και ο Νίκος Τσιαρτσιώνης.
Η ημερομηνία επελέγη συμβολικά καθώς στις 7 Μαρτίου 2004 η ΝΔ με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή κέρδισε τις εκλογές.
Στόχος του φορέα, σύμφωνα με τη διακήρυξή του, είναι: «Το Δίκτυο είναι ένας φορέας που συστήνεται με στόχο την ενεργή και ουσιαστική συμβολή, σε μια ανοικτή κι οργανωμένη διαβούλευση, για την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου υπέρβασης της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης και ανασυγκρότησης της χώρας με βάση τη λογική και το ρεαλισμό».
Δηλώνουν επίσης ότι «λειτουργούμε θετικά και χωρίς ανταγωνισμούς με κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις κι έχουν παραπλήσιους προβληματισμούς κι ανησυχίες με τους δικούς μας».
Σημειώνουν επίσης ότι «θα είμαστε παρόντες με τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, της οικονομίας και της κοινωνίας στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »