*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Μαρτίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΜΘ: «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ»

20 Μαρτίου
Με την πολύτιμη βοήθεια της Εκκλησίας διανεμήθηκε έντυπο πληροφοριακό υλικό, με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες, σε πολίτες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη  με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησής τους από επιτήδειους

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής περιστατικών εξαπάτησης ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, από επιτήδειους που τους προσεγγίζουν με σκοπό την καταβολή χρημάτων, συνεχίζει τις ενημερωτικές δράσεις προς τους πολίτες της περιφέρειάς μας.
Μια ακόμη δράση προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (19-3-2017), με την πολύτιμη βοήθεια της Εκκλησίας και συγκεκριμένα των επτά Μητροπολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων – Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως – Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
Αναλυτικότερα, μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, στις εκκλησίες που βρίσκονται στα χωριά και τις πόλεις της περιφέρειας μας, αστυνομικοί των έξι Διευθύνσεων Αστυνομίας της περιφέρειάς μας, με την βοήθεια των επιτρόπων της κάθε ενορίας, διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για τους πολίτες.
Πρόκειται για φυλλάδια που σχεδιάστηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στα οποία αναφέρεται η μεθοδολογία δράσης των επιτηδείων που επιχειρούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες προκειμένου να προστατευτούν.  
Πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή των ιερέων, οι οποίοι απευθυνόμενοι στους πιστούς, τους επισήμαναν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί με αγνώστους που επικοινωνούν μαζί τους. 
Για την πραγματοποίηση της εν λόγω δράσης συνέδραμαν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (ΚΑΜ), οι Τοπικοί Αστυνόμοι και οι Αστυνομικοί της Γειτονίας που λειτουργούν στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της περιφέρειας μας. 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες, τους ιερείς και τους επιτρόπους που συνέβαλλαν στην ενημέρωση των πολιτών μέσω αυτής της δράσης.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης.  

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »