*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Μαρτίου

Μεγάλη κοσμοσυρροή στην παρουσία των βιβλίων του Σταμάτη Μαλέλη, για την ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ!

11 Μαρτίου






 
 
 


Παρουσία πολύ κόσμου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των βιβλίων του γνωστού δημοσιογράφου και διευθυντή του ΣΚΑΙ Σταμάτη Μαλέλη το βράδυ της Παρασκευής στο Elisso Hotel.
Θέμα του βιβλίου «Το Τέρας κι εγώ» στην εποχή μας που έγινε best seller χάρις στον γνωστό συγγραφέα που βίωσε και την περιπέτειά του με την κατάθλιψη και κατόρθωσε να βγει νικητής μετά από σκληρό αγώνα, κάτι που περιγράφει και στο βιβλίο του, ενώ την εκδήλωση οργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης.  


Αναλυτικότερα: Μια ιδιαίτερα όσο και επίκαιρη εκδήλωση διοργάνωσε την Παρασκευή το απόγευμα το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης με θέμα την κατάθλιψη στην σημερινή εποχή  με κύριο ομιλητή τον Σταμάτη Μαλέλη που πάλεψε με τον εφιάλτη της σύγχρονης νόσου.
Ο Σταμάτης Μαλέλης πέρα από την δημοσιογραφική του ιδιότητα είναι ένας άνθρωπος που σύρθηκε στα βαθιά σκοτάδια της κατάθλιψης από τα οποία κατάφερε να αναδυθεί. Αυτή την εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ακούσουν οι Ξανθιώτες στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων και στην οποία μίλησαν ακόμη ο δόκτωρ Γεώργιος Φλώρος Ψυχίατρος και η Λαμπρινή Θεοδώρα Ακάλεστου Αναπτυξιακή Ψυχολόγος.
Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάστηκαν το 2015 στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Ψυχικής Υγείας, οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 500.000.
 «Τα αντικαταθλιπτικά δίνονται αφειδώς και πιστεύω ότι από ένα σημείο και μετά υπάρχει μια υπερβολή. Πρέπει ο πολίτης να στέκεται κριτικά επάνω σε όλο αυτό που γίνεται. Εγώ επειδή προσωπικά πέρασα πολλά, θέλω να ενημερώσω τον κόσμο. Θέλω να του πω τι είναι η κατάθλιψη και θέλω να του πω και πως θα την νικήσει» αναφέρει ο ίδιος ο συγγραφέας και δημοσιογράφος κ. Σταμάτης Μαλέλης τον πρόλογό του, επισημαίνοντας ότι «αυτό είναι τρόπος ζωής για εμένα. Δεν με νοιάζει αν είμαι τριάντα χρόνια διευθυντής ειδήσεων. Δεν με νοιάζει αν τριάντα χρόνια διευθύνω κανάλια και κάνω προγράμματα. Με ενδιαφέρει τώρα να ανοίξουμε τον δρόμο και να χτυπήσουμε την κατάθλιψη».
Ο συγγραφέας ευχαρίστησε το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης για την οργάνωση της εκδήλωσης ενώ αναφερόμενος στην κατάθλιψη, τόνισε με έμφαση ότι δεν γίνεται αντιληπτή. «Πρώτα εμείς οι ίδιοι την κρύβουμε από τον ίδιο τον εαυτό μας»…τόνισε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα για το οποίο πρέπει πρώτα να μιλήσουμε στους γύρω από μας, στην οικογένεια και τους φίλους μας και φυσικά να πάμε στον ειδικό ψυχολόγο.
Είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Σταμάτης Μαλέλης.
Τι είναι το «τέρας» της κατάθλιψης τελικά; Είναι ένα ποτάμι που σου παίρνει τη ζωή και την εξαφανίζει. Γιατί να μη ζούμε την παρούσα στιγμή; Μια στιγμή που φεύγει είναι. Δεν μπορούμε να την ζήσουμε σαν άνθρωποι; Δεν μπορούμε να φιλοσοφήσουμε τη ζωή; Να την δούμε διαφορετικά;  Να μιλήσουμε στον φίλο μας; Δηλαδή να είμαστε μέσα στον ανταγωνισμό και την ματαιοδοξία; Μέσα σε ένα μαύρο σκοτάδι θα ζούμε συνέχεια; Εγώ θέλω λοιπόν, όλοι οι άνθρωποι να δώσουν μια μάχη. Να δώσουν έναν αγώνα, να ξεπεράσουν την κατάθλιψη. Για αυτό φέρνω μαζί μου και ψυχολόγους και ψυχιάτρους, για να μιλήσουμε σε αυτόν τον κόσμο. Και φυσικά το κάνω με πλήρη ανιδιοτέλεια. Δηλαδή η μοναδική μου ιδιοτέλεια είναι ότι λυτρώνομαι και εγώ ο ίδιος».
Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, το πρόβλημα της κατάθλιψης κυρίως χτυπάει τις γυναίκες αλλά και τα νέα παιδιά, ενώ ο συγγραφέας στο τέλος της, υπέγραψε τα βιβλία που αγόρασε το κοινό. 
Την εκδήλωση μεταξύ των άλλων παρακολούθησε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Καμπάς, o δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κολλάρος, ο φαρμακοποιός Πάτροκλος Γάντζος και πολύς κόσμος όπως άλλωστε φαίνεται και απο τις φωτογραφίες. 
Σημειώνεται οτι ο Σταμάτης Μαλέλης έδωσε και αποκλειστική συνέντευξη στο Xanthi channel που του πήρε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Βασιλειάδης. 














Share this

Related Posts

Previous
Next Post »