*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Τιμητικη πλακέτα στον αντιπρόεδρο της ΣΕΚΕ κ.Λεπίδα απο το ΕΒΕ

23 Μαρτίου
Το εντυπωσιακό περίπτερο της ΣΕΚΕ για τα 70 χρόνια, στην είσοδο δεξιά, ήταν το πρώτο που συνάντησαν οι επισκέπτες στην χθεσινή έναρξη της 5ης Γενικής Έκθεσης του ΕΒΕ Ξάνθης.
………………
Η αθώωση των κατηγορουμένων της πολύκροτης υπόθεσης «Βατοπεδίου», φέρνει στην επιφάνεια εκκρεμείς λογαριασμούς από το παρελθόν… Αλήθεια, τι έχουν να πούνε τώρα οι λογής- λογής κατήγοροι και αναθεματιστές; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε στο εξής πολλούς από τους πρώην «αναθεματιστές» να… γλείφουν πατόκορφα τον γέροντα Εφραίμ και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση! Από «σκώληκες» άλλωστε χορτάσαμε σ’ αυτόν τον τόπο!
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι λοιποί…»σκώληκες», εμείς όμως αν επιχειρήσουν εκ διεκδικήσουν εκ νέου την Βιστωνίδα….τους περιμένουμε!
……………..
Ρε αλήτες είδατε ποτέ τον φόβο, την αγωνία των ασθενών; Είδατε μάτια συνοδών να δακρύζουν; Είδατε συγγενείς να κάνουν νυχτερινή βάρδια σε ανύπαρκτες πτέρυγες προσευχόμενοι; Που βγαίνετε με θράσος και λέτε για πλεονάσματα στην υγεία; Αν νομίζετε πως όλα είναι ρόδινα, περάστε απόψε από την Ξάνθη να συζητήσετε με συνοδούς! Και η Ξάνθη είναι ακόμα από τα καλύτερα!
(Ο πρώην γραμματέας του ΕΒΕ Ξάνθης Ζήσης Κατσαρίκας στο fb)
-Επειδή τα έχω ζήσει Ζήση, συμφωνώ και….επαυξάνω! Γιατί και το θράσος έχει κάποια όρια…ιδίως σε θέματα «ανθρωπιάς»!

Σεμνά & Ταπεινά
*Ξεκινάω με κάτι που αφορά τους δικηγόρους της Ξάνθης και τον Δικηγορικό σύλλογο Ξάνθης.
«Αληθεύει ότι μέσα στη λίστα των δικηγόρων «Νομικής βοήθειας», έχουν κάνει αιτήσεις και συμπεριλαμβάνονται και παλιοί μεγαλοδικηγόροι που έχουν και διάφορες νομικές συμβουλές… Τραπεζών κλπ και περιουσίες μεγάλες;
…..
*Το έμαθα τυχαία χθες… και απλά αναρωτήθηκα…Θα δώσει τη σχετική λίστα στη δημοσιότητα ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης ή απλά αποτελεί προσωπικό δεδομένο και πρέπει να κάνω την…»πυθία»;
…..
*Διότι το να συμπεριληφθούν στη «λίστα δικηγόρων» για τους κατηγορουμένους που δεν έχουν χρήματα για το παράβολο, νέοι δικηγόροι που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το ενοίκιό τους, το καταλαβαίνω και τους «νοιώθω»…
-Αλλά νάναι τόσο…«αχόρταγοι» ορισμένοι;
(σ.σ. Και μιλάμε για 160 ευρώ αν δεν κάνω λάθος…)
…..
*Ερώτημα στον φίλο μου (;) Κώστα Ζαγναφέρη…
-Αλήθεια, όταν μιλάμε για αθώωση ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΔΟΛΟΥ, γνωρίζεις τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
-ΔΟΛΟ είχα μόνον εγώ για τον Απόστολο Αγκόρτσα και την Αγριανή διότι ο άνθρωπος ήταν πάντα  ΝΟΜΙΜΟΣ σε ότι έκανε και δικαίως, τιμωρήθηκα με 18 μήνες φυλακή για συκοφαντική δυσφήμηση.
-Ενώ οι Εφραίμ και Αρσένιος, δεν είχαν κανέναν δόλο όταν ήρθαν να μας πάρουν την Λίμνη Βιστωνίδας! Τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό ήρθαν να «βοηθήσουν»…!!!

Να περιμένετε ξανά στα μέρη μας τον….Αρσένιο!
Η Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου για πλήρη αθώωση όλων των «εμπλεκόμενων», στην Υπόθεση του Βατοπεδίου, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την αστική διαφορά του αν η Βιστωνίδα (λίμνη ή λιμνοθάλασσα) ανήκε ή όχι στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου
Τι λένε οι νόμοι;
Το ΜΟΝΟ αρμόδιο όργανο για να κρίνει αν μια έκταση ή ένα ακίνητο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο ή δεν του ανήκει, είναι το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας, στο οποίο μετέχουν ανώτατοι δικαστικοί και Μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Δεν συμμετέχουν πολιτικοί, ούτε Σύμβουλοί τους!
Οπότε… ας περιμένουμε την συνέχεια, γιατί έχω την εντύπωση ότι μόλις κοπάσουν οι θριαμβολογίες και πανηγυρισμοί, ο… Αρσένιος θα ξανάρθει στα μέρη μας!
Ο φίλος του Παναγιώτης Μιχαηλίδης τον περιμένει ήδη πως και πως…

Χρ. Μέτιος: Η Περιφέρεια θα στηρίξει την πλήρη αποκατάσταση του Τεμένους Βαγιαζήτ, διαθέτοντας πόρους από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα
Στο Διδυμότειχο μετέβη την Τετάρτη το πρωί ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση του Τεμένους Βαγιαζήτ μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο εσωτερικό του.
Διαπιστώνοντας το μέγεθος της καταστροφής, ο κ. Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως το Τέμενος Βαγιαζήτ αποτελεί ένα οθωμανικό μνημείο εξαιρετικής σπουδαιότητας για ολόκληρη την περιοχή και διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα στηρίξει τις προσπάθειες του Υπουργείο Πολιτισμού για την πλήρη αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου διαθέτοντας πόρους από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα, όπως άλλωστε έχει πράξει μέχρι σήμερα.
Στο Διδυμότειχο ο κ. Μέτιος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστο Τερτσούδη.

Συνάντηση του Αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ, Π. Σγουρίδη
με μέλη του κόμματος της ΚΕΑΔ που εκπροσωπεί
την Ελληνική μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο
Ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Σγουρίδης συναντήθηκε την Τρίτη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με μέλη του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) το οποίο εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για τις επερχόμενες εκλογές της Αλβανίας και την αντιπροσώπευση της Ελληνικής μειονότητας, ενώ διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων αναφορικά με την ανάγκη ενότητας και ενιαίας αντιπροσώπευσης της Ελληνικής μειονότητας στη γείτονα χώρα. Επίσης εκφράστηκε η επιθυμία εκ μέρους του ΚΕΑΔ τα θέματα αυτά να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και χάραξης εθνικής στρατηγικής.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Σγουρίδης τόνισε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στέκονται ενεργοί συμπαραστάτες και αρωγοί στα δίκαια αιτήματα της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Τέλος υπήρξε από κοινού συμφωνία να πραγματοποιηθεί επομένη συνάντηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ και Βουλευτή του Αλβανικού κοινοβουλίου Βαγγέλη Ντούλε. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Ευθύμιος Δρόσος, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Κίγκας, ο πολιτευτής Θεσπρωτίας Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, καθώς και το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Ντίνος. Από την πλευρά του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΑΔ και στέλεχος της Ομόνοιας Γεώργιος Τζομάκας, Ο Γραμματέας του πολιτικού συμβουλίου και Γραμματέας των αποδήμων Αλέξης Πάντος, το στέλεχος του ΚΕΑΔ Θανάσης Βασιλείου, και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών Αντώνης Νέτσος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »