28 Μαρτίου

Σε κατ΄οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο παραολυμπιονίκης του Μοσχάτου

28 Μαρτίου

Σε κατ'οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι θα βρίσκεται μετά τη μαραθώνια απολογία του ο 39χρονος παραολυμπιονίκης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου στο Μοσχάτο.
Στην απολογία του που διήρκεσε επί πέντε ώρες ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν σε άμυνα, παίρνοντας πίσω όσα είχε αρχικά καθώς παραδέχτηκε πως το όπλο, με το οποίο έγινε το φονικό ήταν δικό του και όχι του θύματος.
Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο αθλητής και ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ κρίθηκε ελεύθερος με τον όρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε και ο προπονητής του παραολυμπιονίκη, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Έξω από το ανακριτικό γραφείο βρίσκονταν από το πρωί οι γονείς και ο αδελφός του, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αθλητή.
Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο συνήγορος υπεράσπισης, Πέτρος Μαντούβαλος, δήλωσε σχετικά:« Είμαστε απολυτά ευχαριστημένοι από την εξέλιξη της δικαστικής διαδρομής. Εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε απολογούμενο ο όρος της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο παραολυμπιονικης κρίθηκε δράστης υπό ειδικές συνθήκες. Η υπεράσπιση δηλώνει ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή».
Ο θύτης εξέφρασε τη λύπη του για αυτό που συνέβη. Το καλύτερο μνημόσυνο ήταν ότι ο ίδιος υπήρξε ειλικρινέστατος στην απολογία του. Και αυτή να είναι η συγγνώμη του. Ο κατηγορούμενος είπε πως υπήρξε αντιδικία σφοδρή μετά και την προκλητική παρουσία της άλλης πλευράς. Ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως δεν είχε είχε πρόθεση να προχωρήσει σε ανθρωποκτονία.
Εξερχόμενος μίλησε στους δημοσιογράφους λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου τη Δικαιοσύνη και εσάς για τα καλά σας λόγια. Λυπάμαι πολύ για αυτό που έγινε. Εύχομαι να μην συμβεί ποτέ σε κανένα άνθρωπο αυτό που έγινε».
«Αν δεν έρθεις να καταθέσεις στο δικαστήριο ότι τα είχες με τη γυναίκα μου όταν ήμασταν παντρεμένοι θα σκοτώσω τη μάνα σου και τον αδελφό σου. Εσύ είσαι άχρηστος. Εσένα δε σε λογαριάζω.". Αυτά ήταν τα λόγια του 47χρονου ξενοδόχου Μάριου Λουκόπουλου που «όπλισαν» το χέρι του 39χρονου παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Βασίλη Τσαγκάρη για να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη δολοφόνος. Έτσι, τουλάχιστον υποστήριξε ο ίδιος απολογούμενος.
 «Το θύμα μου επιτέθηκε πρώτος. Είχε βίαιο τρόπο συμπεριφοράς. Φοβήθηκα και άρπαξα ένα όπλο που είχα παράνομα για να προστατευτώ εάν γινόταν ληστεία στο πρακτορείο. Το θύμα μου έπιασε το χέρι και τότε πυροβόλησα για πρώτη φορά. Ο ξενοδόχος μου είπε "τι κανείς; με σκότωσες". Τότε πυροβόλησα ξανά» είπε.
Ο Βασίλης Τσαγκάρης υποστήριξε, πως το θύμα τον προκάλεσε όταν του ζήτησε να καταθέσει πως η πρώην σύζυγός του ήταν άπιστη. Το μοιραίο πρόσωπο στο έγκλημα, η πρώην σύζυγος του θύματος στην κατάθεσή της πάντως υπογράμμισε πως ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να καταλάβει πως έγινε το φονικό καθώς οι δύο άνδρες δεν είχαν μεταξύ τους κάποια διένεξη. Η ίδια πάντως δηλώνει πως αγαπά ακόμη και σήμερα το 47χρονο ξενοδόχο που δολοφονήθηκε.
…..
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση
Συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής, άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας (αν αποβούν άκαρπες οι δύο πρώτες ψηφοφορίες), μέγιστος αριθμός θητειών για βουλευτές ( όχι πάνω από οκτώ έτη), Πρωθυπουργός -εκτός των υπηρεσιακών- να ορίζεται αποκλειστικά αιρετός, ρητή απαγόρευση άρσης του δημόσιου ελέγχου του νερού και της ενέργειας, σαφής κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως το μοναδικό μέσο για τη διαμόρφωση του μισθού, πρόβλεψη για την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων, περιλαμβάνει η κυβερνητική πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση πριν από λίγο.
Το σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγματος αποτελεί έργο μιας ομάδας εργασίας νομικών και πολιτικών επιστημόνων που συγκροτήθηκε μετά από πρόσκληση και με το συντονισμό του Γιώργου Κατρούγκαλου και στην οποία συμμετείχαν συστηματικά οι καθηγητές Χριστόφορος Βερναρδάκης, Ανδρέας Δημητρόπουλος, Κώστας Ζώρας, Ηλίας Νικολόπουλος, και Κώστας Χρυσόγονος.
Το σχέδιο περιλαμβάνει τους εξής πέντε άξονες, με σκοπό την πλήρη επαναθεμελίωση του πολιτεύματος σε δημοκρατικότερη βάση:
1ος άξονας: Μία νέα αρχιτεκτονική του πολιτεύματος
2ος άξονας: Διακριτότητα Κράτους-Εκκλησίας
3ος άξονας: Καθιέρωση θεσμών άμεσης δημοκρατίας
4ος άξονας: Ισχυροποίηση του κράτους δικαίου
5ος άξονας: Θωράκιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »