*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Μαρτίου

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗ –ΣΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ Απέδωσε καρπούς για τους κτηνοτρόφους της Σταυρούπολης

10 Μαρτίου
*Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Ο κος Γιαννακίδης μαζί με εμένα, χειριζόμαστε ένα θέμα που απασχολεί αυτή την στιγμή τους κτηνοτρόφους της Σταυρούπολης. Και το χειριζόμαστε ΜΑΖΙ!


Συνάντηση με τους κτηνοτρόφους της περιοχής Σταυρούπολης-Παρανεστίου είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης το βράδυ της Τετάρτης για το θέμα της βρουκέλλωσης.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης με τον πολιτευτή των ΑΝΕΛ Διαμαντή Σκουλαρίκη που συνεργάστηκαν στην επίλυση του προβλήματος.
Αναλυτικά: Το πλέον καυτό θέμα που απασχολεί τους κτηνοτρόφους στην ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης είναι νόσος της βρουκέλλωσης που προκάλεσε την θανάτωση 170 αγελάδων σε δυο χρόνια.
Αίτημα των κτηνοτρόφων στο οποίο συνέδραμαν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτευτής των ΑΝΕΛ, ο εμβολιασμός των αγελάδων που θα αποτρέψει την ασθένεια να ξαπλωθεί κι άλλο ξεκληρίζοντας κοπάδια.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τόσο ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης και ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ Διαμαντής Σκουλαρίκης, που είχαν προηγουμένως επαφές με τους κτηνοτρόφους της Σταυρούπολης και συζήτησαν το πρόβλημά τους, ενώ ο διάλογος ήταν παραγωγικός και θετικός.
Από την πλευρά του Υπουργείου ο Αναπληρωτής Υπουργός κύριος Τσιρώνης και οι συνεργάτες του δεσμεύτηκαν ότι το Υπουργείο θα μελετήσει όλες τις λύσεις προκειμένου η βρουκέλλλωση να μην αφανίζει τις αγελάδες τους.
Επισημαίνεται πάντως ότι στην Ορεινή περιοχή του Εχίνου δεν υπάρχει ανάλογο πρόβλημα σύμφωνα με δηλώσεις του πολιτευτή των ΑΝΕΛ και σφαγέα  Διαμαντή Σκουλαρίκη στην Ανοιχτή γραμμή.
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ
-Πάνος Παπαδόπουλος: Σας χάρηκα κε Σκουλαρίκη που σας είδα στο fb αγκαλιά εκεί με τον φίλο, τον σύντροφο σας τον κο Γιαννακίδη αυτόν τον πολύ «μεγάλο» βουλευτή που έχει «κάνει» τόσα έργα στην περιοχή μας, που σε 2 χρόνια έχει «αναμορφώσει» την Ξάνθη… «Πολύ κόσμο»είδα εκεί με τον υπουργό. Πόσοι ήταν οι κτηνοτρόφοι; 10-15;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Είναι το 95% των κτηνοτρόφων της Σταυρούπολης».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Ναι αλλά τα ΜΑΤ στην Αθήνα δέρνανε κόσμο. Ψάχνανε υπουργό οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και υπουργό δεν βρίσκανε. Ήρθε με τον Σκουλαρίκη να κάνει διάλογο;;;  Ο Σκουλαρίκης έτσι κι αλλιώς είναι «ΝΑΙ» σε ΟΛΑ.
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Οι άνθρωποι που είδατε στις φωτογραφίες που ανεβάσαμε αντιπροσωπεύουν το 95% των κτηνοτρόφων της Σταυρούπολης»
-Πάνος Παπαδόπουλος: Εγώ 10-15 άτομα είδα! Τόσοι είναι οι κτηνοτρόφοι;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Της Σταυρούπολης είναι αυτοί»
-Πάνος Παπαδόπουλος: Εσείς είστε κτηνοτρόφος της Σταυρούπολης ή σφαγέας τελικά;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Εγώ δεν είμαι κτηνοτρόφος και το γνωρίζετε».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Με ποια ιδιότητα πήγατε δηλαδή εκεί;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Ως πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κε Παπαδόπουλε».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Σας κάλεσε ο κος Γιαννακίδης ή ο υπουργός; 
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Είναι ένας κοινός αγώνας που κάνουμε μαζί με τον κο Γιαννακίδη γι’ αυτό και έγραψα αν είδατε στα σχόλια μου ότι οφείλω να συγχαρώ και τον κο Γιαννακίδη για την άψογη συνεργασία που έχουμε ώστε να λήξουμε ένα πρόβλημα που απασχολεί αυτή τη στιγμή τους κτηνοτρόφους της ορεινής περιοχής της Σταυρούπολης».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Έτσι να βλέπουμε τέτοιες συνεργασίες κε Σκουλαρίκη και να χαιρόμαστε! Την άδεια του κου Ζεϊμπέκ Χουσεϊν την πήρατε; Γιατί ο κος Γιαννακίδης για να έχει μια δράση, πρέπει και από τον πρώην προϊστάμενο του να έχει το «πράσινο φως»!
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: Εγώ δεν έχω ανάγκη να ζητήσω την άδεια κανενός κυρίου Χουσεϊν».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Έγραψε ο «Μαχητής» ότι ενώ ήρθε εδώ ο Σκουρλέτης για να μιλήσει για τα 2 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και είχε συναντήσεις με όλους τους φορείς, όλη η δεξιά, όλη η ΝΔ ήταν εκεί, τον είδε, του μίλησε, ΔΕΝ προσκάλεσε τους ΑΝΕΛ! Τώρα η Νομαρχιακή, ο κος Χατζηθεοδώρου, ο κύριος Ζείμπέκ σκέφτηκαν να μην σας καλέσουν; Καλά μαζί δεν συγκυβερνάτε; Γιατί δεν σας προσκάλεσε σε αυτήν την συνάντηση ο Σύριζα Ξάνθης; Μπορείτε να μου το εξηγήσετε; 
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Αυτό δεν το γνωρίζω. Όχι δεν μπορώ να σας εξηγήσω κάτι που έκανε ο κος Σκουρλέτης».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Τον Σκουρλέτη μην τον αναμιγνύετε. Δεν έχει καμία σχέση ο άνθρωπος. Αυτοί που οργάνωσαν το πρόγραμμα και κάνανε τις προσκλήσεις. Γιατί βλέπω ότι ο κος Γιαννακίδης και μπράβο του, σας προσκάλεσε στη Σταυρούπολη να πάτε να δείτε τον Τσιρώνη! Διότι μου είπατε προηγουμένως ότι πήγατε με την ιδιότητα του πολιτευτή και είπατε μπράβο στον Γιαννακίδη, είπε και ο Γιαννακίδης μπράβο στον Σκουλαρίκη. Γιατί ο Χατζηθεοδώρου, το κόμμα η Νομαρχιακή δεν κάλεσε, αφού είδε όλους σχεδόν τους φορείς ο Σκουρλέτης, δεν κάλεσε και τους ΑΝ.ΕΛ;  
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Δεν το γνωρίζω αυτό και ούτε μπορώ να απαντήσω και εκ μέρους του κου Χατζηθεοδώρου».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Πάντως εσάς σας κάλεσε ο κος Γιαννακίδης.
Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Ο κος Γιαννακίδης μαζί με εμένα, χειριζόμαστε ένα θέμα που απασχολεί αυτή την στιγμή τους κτηνοτρόφους της Σταυρούπολης. Και το χειριζόμαστε ΜΑΖΙ!
-Πάνος Παπαδόπουλος: Ποιο είναι το θέμα αυτό;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Κινδυνεύουν από τη βρουκέλλωση μια ασθένεια που παρουσιάζεται στα ζώα τους».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Την ξέρω την ιστορία, γιατί υπάρχει εκεί ένας κτηνοτρόφος που κατέβηκε υποψήφιος με τον Ιπποκράτη Καμαρίδη στη Σταυρούπολη, που έχει σοβαρό πρόβλημα ο άνθρωπος εδώ και χρόνια. Αγελάδες αφορά το πρόβλημα ή πρόβατα;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Αυτό είναι και στα γίδια και στα γελάδια και στα μοσχάρια. Το θέμα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι πάνω είναι τεράστιο. Και όταν γίνεται μια τέτοια συνεργασία ενός βουλευτή με έναν πολιτευτή, που αυτή τη στιγμή τυγχάνει να κυβερνάμε μαζί, και μπορούμε και συνεννοούμαστε για να κάνουμε κάτι καλό γι’ αυτούς τους ανθρώπους, δε νομίζω ότι είναι κάτι κακό».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Προς Θεού δεν είπα τίποτα. Μπράβο είπα.
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι αν δεν βοηθηθούν, αν δεν παρθεί μια σωστή απόφαση, κινδυνεύουν να μην μείνει ούτε ένα ζώο πάνω στην ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης. Κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους, να χάσουνε τα πάντα».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Το ίδιο πρόβλημα δεν το αντιμετωπίζουν δίπλα οι μουσουλμάνοι; Δηλαδή η ορεινή περιοχή του Εχίνου αντιμετωπίζει την ίδια αρρώστια;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση ή κάποια κρούσματα στην περιοχή του Εχίνου. Έχουμε όμως κρούσματα στη Σταυρούπολη που είναι και αυξημένα απ’ ότι πληροφορούμαι.
-Πάνος Παπαδόπουλος: Πόσα είναι;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Γύρω στα 170-175 ζώα έχουν σφαγιασθεί».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Και τι σας πείραξε κε Σκουλαρίκη σε μια τέτοια εκδήλωση να καλέσετε και τον πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων (Σάκης Λουκμακιάς) να πει και αυτός μια άποψη και τον αποκλείσατε;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Δεν αποκλείουμε κανέναν. Απλώς σας λέω και πάλι ότι αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν αφορά όλο το νομό της Ξάνθης. Αφορά μόνο το τοπικό διαμέρισμα της Σταυρούπολης».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Δηλαδή σας πείραζε να είναι εκεί και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Όχι βέβαια. Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων. Και εάν χρειαστεί κάτι που μπορώ να βοηθήσω…»
-Πάνος Παπαδόπουλος:Γιατί δεν τον καλέσατε στη συνάντηση με τον Τσιρώνη;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Αυτό σας εξηγώ δεν ήταν ένα πρόβλημα…»
Πάνος Παπαδόπουλος: Κε Σκουλαρίκη υιοθετείτε εσείς το ξύλο που φάγανε οι αγρότες από τα ΜΑΤ;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Όχι βέβαια».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Γιατί ο Τσιρώνης έφυγε από την Αθήνα, διότι παραπονιούνται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ότι δεν βρήκαν υπουργό να μιλήσουν, ήταν άφαντοι και οι δυο και ο ένας μάλιστα είναι και ΑΝ.ΕΛ. Γιατί ο Τσιρώνης δεν κάθισε να αντιμετωπίσει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και ήρθε να μιλήσει με τον Σκουλαρίκη και τον Γιαννακίδη;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Απ’ ότι γνωρίζω το ραντεβού του κου Τσιρώνη και η περιοδεία του, ξεκίνησε από την Ορεστιάδα. Δεν ήρθε αποκλειστικά και μόνο για μας. Ήτανε προγραμματισμένο το ταξίδι του στην Ορεστιάδα, και για αυτό και εμείς βρήκαμε ένα περιθώριο μιας ώρας και βρεθήκαμε με τον κο Τσιρώνη και να συζητήσουμε μαζί του αυτό το πρόβλημα που απασχολεί την ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης, να μπορέσουμε να δώσουμε στους ανθρώπους αυτούς μια ελπίδα και  να συνεχίσουν αύριο να έχουν τις μονάδες τους. Τώρα γιατί δεν ήτανε στην Αθήνα; Πιστεύω ότι επειδή είχε ένα προγραμματισμένο ταξίδι, έφυγε. Για αυτό το λόγο όχι γιατί πήγανε οι αγρότες της Κρήτης. Απ’ ότι άκουσα από την τηλεόραση οι αγρότες της Κρήτης δεν είχανε κάποιο προγραμματισμένο ραντεβού με τον υπουργό».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Εννοείτε ότι είστε εναντίον των αγροτών της Κρήτης;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Όχι».
Πάνος Παπαδόπουλος: Δικαιολογείτε δηλαδή, γιατί είχαμε προηγουμένως τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον κο Τζελέπη και τα έλεγε διαφορετικά. Έλεγε ότι ο δικός σας υφυπουργός ήταν εκτός Αθηνών και ήταν στη Βουλή».
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Αυτό δεν το γνωρίζω».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Εννοώ τον κο Κόκκαλη. Τον ξέρετε; Τον ψάχνανε και έλεγε ότι ήταν εκτός Αθηνών και ήταν στη Βουλή. Τα κατήγγειλε ο κος Τζελέπης.
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Αυτό δεν το γνωρίζω κε Παπαδόπουλε. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον κο Τσιρώνη ότι ήτανε στη Βουλή ενώ ήταν στην Ορεστιάδα».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Τελικά τι αποτέλεσμα είχαμε από τη συνάντηση κε Σκουλαρίκη;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Είχαμε μια πάρα πολύ όμορφη συζήτηση, πολύ ήρεμη, εξέφρασαν όλοι οι παραγωγοί τα αιτήματα τους. Ο κος Τσιρώνης άκουσε όλους τους παραγωγούς δεν διέκοψε κανέναν. Ήταν μια πάρα πολύ φιλική συζήτηση, και απ’ ότι αποκόμισα εγώ, πιστεύω ότι το πρόβλημα τους θα βρει κάποια λύση».
-Πάνος Παπαδόπουλος:Δηλαδή όταν λέτε λύση τι; Θα σφάξουν όλες τις αγελάδες;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Όχι. Να σταματήσει ο σφαγιασμός των ζώων και να πάμε στο καθεστώς εμβολιασμού».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Αυτό δεν μπορούσε να γίνει πριν θανατώσετε τα ζώα τις  αγελάδες; 170 αγελάδες μου είπατε; Πόσες;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Απ’ ότι ξέρω περάσανε μέχρι στιγμής τα 175».
-Πάνος Παπαδόπουλος: Σε πόσο χρονικό διάστημα;
-Διαμαντής Σκουλαρίκης: «Γύρω στα 2 χρόνια. Αγελάδες ήτανε».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »