22 Μαρτίου

Σκληρή δήλωση Αλέξανδρου Κοντού για Βατοπέδι: Η πλεκτάνη κατέρρευσε, αποκαταστάθηκε η αλήθεια!

22 Μαρτίου
*Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση Βατοπεδίου, το δικαστήριο ωστόσο με την απόφασή του, αναγνωρίζει ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις αυτής ανήκουν στο κράτος
*Άστραψε» ο Καραμανλής για το Βατοπέδι: «Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».

Αυλαία με την αθώωση όλων των κατηγορουμένων που κάθονταν στο εδώλιο εδώ και δύο χρόνια για την υπόθεση των ανταλλαγών του ελληνικού Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου έριξε το πρωί της Τρίτης το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά των κατηγορουμένων, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί το σε βάρος τους αδίκημα.
Μεταξύ αυτών που κάθισαν στο εδώλιο αυτά τα δύο χρόνια ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, καθώς και ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος
Το δικαστήριο, με την απόφασή του, αναγνωρίζει ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις αυτής ανήκουν στο κράτος. Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Βασιλικής Κρίνα, έκριναν πως δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκομένους για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεών της με ακίνητα του Δημοσίου.
Μεταξύ αυτών που κάθισαν στο εδώλιο αυτά τα δύο χρόνια ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας και ο αδελφός της Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης (δικηγόροι και οι δύο), ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γρηγόρης Κρόμπας.

Δήλωση Σάκη Κεχαγιόγλου, συνηγόρου υπεράσπισης Κωνσταντίνου Γκράτζιου
«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την ομόφωνη και πανηγυρική αθώωση του Κωνσταντίνου Γκράτζιου (πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΕΔ), τον οποίο υπερασπιστήκαμε από κοινού με τον καθηγητή Στέφανο Παύλου.
»Η απόφαση αυτή αποτελεί ορόσημο στα δικαστικά χρονικά της χώρας και αποδεικνύει ότι όταν οι Δικαστές αγνοούν επικοινωνιακές και πολιτικές σκοπιμότητες και δικάζουν με μοναδικό κριτήριο το υλικό της δικογραφίας, τότε το αποτέλεσμα είναι το μόνο σύμφωνο με το Δίκαιο και την Αλήθεια.
»Τέλος επιθυμώ ως πολίτης να εκφράσω τη χαρά μου γιατί λαμβάνει τέλος η περιπέτεια και ο διωγμός της ιστορικής Μονής Βατοπαιδίου, που απετέλεσε πλήγμα για το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία».

Ο Καραμανλής «άστραψε» για το Βατοπέδι: «Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».
Μετά την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπεδίου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου.
Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία.
Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση.
Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους.
Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.
Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή.
Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φώς στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».

Σκληρή δήλωση Αλέξανδρου Κοντού για Βατοπέδι:
Η πλεκτάνη κατέρρευσε, αποκαταστάθηκε η αλήθεια!
Μετά την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπεδίου, ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η σημερινή ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης για το Βατοπέδι αποκαθιστά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αλήθεια.
Ρίχνει άπλετο φως εκεί που συγκεκριμένα, πολιτικά και δημοσιογραφικά, σκοτεινά μυαλά έστησαν την πλεκτάνη τους, που τόσο άδικα, τόσο απροκάλυπτα κατασυκοφάντησαν και ταλαιπώρησαν αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ο λόγος; Προφανής, πια.
Να ρίξουν την τότε κυβέρνηση, να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ξένων δυνάμεων αλλά και τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα, να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες πολίτες σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της χώρας, να καλύψουν τις σκοτεινές μεθοδεύσεις τους σύροντας τη πατρίδα και την πολιτική ζωή σε μία κατάσταση αποσταθεροποίησης, σε μία ζοφερή περίοδο πρωτοφανούς σκανδαλολογίας και λασπολογίας εναντίον των πολιτικών αντιπάλων τους.
Ο «πόλεμος λάσπης» που δεχτήκαμε ήταν πραγματικά σκληρός και απάνθρωπος. Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι έντιμοι άνθρωποι, που εργάστηκαν σκληρά για την πατρίδα μας, όπως ο Γιάννης Αγγέλου και Βαγγέλης Μπασιάκος, δεν μπορούν να νιώσουν την ικανοποίηση αυτής της δικαίωσης.
Αλέξανδρος Κοντός»

Ρουσόπουλος για απόφαση Βατοπεδίου: Οι συκοφαντίες κατέπεσαν
«Συκοφαντίες και άθλιες μεθοδεύσεις κατέπεσαν», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στην αθώωση όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για κέντρα που είχαν συμφέρον να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή και πρόσθεσε ότι είναι κρίμα που ο Γιάννης Αγγέλου δεν έζησε για να νιώσει αυτήν τη δικαίωση.
«Ακούστηκε πως διακινήθηκε μαύρο χρήμα, ότι υπήρξαν πολιτικές συνεννοήσεις υπόγειες, προκειμένου να τους δοθεί κάτι που δεν τους ανήκε», σημείωσε, για να συμπληρώσει ότι «όλα αυτά αποδείχθηκε ότι ήταν ψέματα, αθλιότητες και συκοφαντίες».
Ο κ. Ρουσόπουλος μνημόνευσε τις τηλεοπτικές εκπομπές που «ξεκινούσαν στις 6 το πρωί και διαρκούσαν ως τα μεσάνυχτα» και ασχολούνταν με το λεγόμενο «σκάνδαλο Βατοπεδίου» και συμπλήρωσε ότι εννέα χρόνια μετά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για «φούσκα», που «όλοι οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »