*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Υπέρ Τσιτιρίδη-Γαρούφα και κατά Σπύρου Γαλανόπουλου ο Ζαγναφέρης;

28 Μαρτίου
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης επισκέφθηκε χθες τον αντιδήμαρχο Αβδήρων Δήμο Γαρούφα.
(σ.σ. «Σπάσιμο» στον Σπύρο Γαλανόπουλο ή στον Στέλιο Μωραϊτη…).
…………..
Και για να πω και το προσωπικό μου παράπονο… Και μένα μου κακοφάνηκε πως δεν βρήκαν δόλο οι δικαστές στους Εφραίμ και Αρσένιο και τους ΑΘΩΩΣΑN, ενώ αντίθετα κάθε φορά που πάω εγώ κατηγορούμενος, μόνο… ΔΟΛΟ (!) βλέπουν στα δημοσιεύματά μου, αλλά τι να κάνουμε; Μήπως κι ο Τσέπελης όταν πήγαινε κατηγορούμενος, με το ίδιο αιτιολογικό δεν τον αθώωναν;
-Στην άλλη μου ζωή λοιπόν δεν θα γίνω απλός δημοσιογράφος αλλά… δημοσιογράφος - μοναχός ή δημοσιογράφος - Τσέπελης!
 (Ο Πάνος Παπαδόπουλος στη στήλη «Δεν είναι όλα… μαύρα» του «Μ»)
-Ο καθένας με τον πόνο του…
…………….
….μπορεί το δικαστήριο να έκρινε αθώα τα μη πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στον υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου,  ωστόσο κανείς δεν ξεχνά τις πολιτικές ευθύνες των τότε υπουργών οι οποίες παραγράφηκαν με το κλείσιμο της βουλής» …Πανηγυρίζουν για δικαίωση ο Κ. Καραμανλής και η Ν. Μπακογιάννη, οι οποίοι μιλούσαν για σκάνδαλο.
(Από τις δηλώσεις του γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου σε τοπικό κανάλι)
-Άλλη άποψη ο Τσίπρας για τον Κ. Καραμανλή κι άλλη ο γραμματέας; Ίδια με αυτή της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης;

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Μπερδεύτηκα χθες με την αντιπολίτευση. Από τη μια άφησε εκτός Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού αλλά του Κέντρου Πολιτικής προστασίας τον Ιπποκράτη Καμαρίδη και την Χρυσούλα Δημούδη…
Κι από την άλλη, τον στήριξε για το ιατρείο του Δροσερού σθεναρά με τις τοποθετήσεις των Δημήτρη Μπένη και Θανάση Ξυνίδη.
-Προσωπική μου εκτίμηση; Οι δυο επικεφαλής (;) τον ψήφισαν, οι υπόλοιποι όμως (Φανουράκης, Βασιλούδης, Ανταμπούφης κλπ) σίγουρα όχι...
…..
*Για να μην υπάρχουν πάντως διαστρεβλώσεις, ο Ι. Καμαρίδης θα συνεχίσει γιατρός στο Δροσερό –άλλωστε πάνω από όλα μετράει η αγάπη των κατοίκων-όπως μου είπε δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου με νόημα…
Οπότε ας μην αγωνιούν οι κάτοικοι…
……
*Παρών στη χθεσινή συνεδρίαση για 2η συνεχόμενη φορά μάλιστα, ο Γιάννης Τσεγγελίδης.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι ο Γιάννης επανέρχεται κατά πάσα πιθανότητα στην ενεργό δράση και μην αποκλείετε να είναι κανονικά ΠΑΡΩΝ και στις επόμενες δημοτικές εκλογές…
…….
*Σε γραμμή ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης-Σωκράτη Ξυνίδη οι δηλώσεις του Γραμματέα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου.
-Τυχαίο; Όχι…Απλά για τον γραμματέα «προέχει» η αντιπάθεια για το πρόσωπο του Αλέξανδρου Κοντού…Θέλει κι ερώτημα;
.....
*Ιδού τα νέα διοικητικά συμβούλια στα Νομικά πρόσωπα του Δήμου Ξάνθης που προέκυψαν μετά τις εκλογές στο δημοτικό συμβούλιο της  Δευτέρας.


ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Πασχάλης Λύρατζης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δέσποινα Παρτσαλίδου
ΜΕΛΗ:
1.Γιαννώτα Δώρα,
2.Αλέξανδρος Κυριακίδης,
3.Κίρατζη Ερκάν,
4.Σεργκελίδης Κρυωνάς,
5.Σάκης Χατζηαντωνίου,
6.Μαίρη Τσιακίρογλου,
7.Ελισάβετ Παυλίδου δασκάλα,
8.Ανέστης Χατζόπουλος,
9.Ηλίας Βασιλούδης,
10.Νίκος Ανταμπούφης και
11.Δημήτρης Μπένης.
…..
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τάσος Θεοδωρίδης
Αντιπρόεδρος: Μιχάλης Λομβαρδέας
ΜΕΛΗ:
1.Χατζηευφραιμίδης Ιορδάνης
2.Γιαννώτα Δώρα
3.Γκιρτζίκη Αλεξία
4.Φραγκουλάνης Νίκος
5.Γάντζος Πάτροκλος
6.Βασιλειάδου Ε.
7.Χρηστίδου Βασιλική
8.Μυλωνάς Γιώργος
9.Τσαρεκτσή Τζενάν   
....
«Τέλος» ο Τσέπελης τόσο από την ΠΕΔ ΑΜΘ
όσο και από το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού
Μόνο τυχαία δεν απουσίαζε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης ο Μανώλης Τσέπελης, αφού ήδη είχε πάρει τα «μηνύματα» από την εσωπαραταξιακή συνεδρίαση της παράταξης του Δημάρχου Ξάνθης το βράδυ της Κυριακής, ότι έμενε ΕΚΤΟΣ από… παντού!!!
Ποια ήταν αυτά; Ότι με πρόταση του Δημάρχου Ξάνθης, δεν θα συνέχιζε ως μέλος στο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού, ενώ δεν θα εκπροσωπεί πλέον τον Δήμο Ξάνθης, ούτε στη ΠΕΔ ΑΜΘ
-Είναι εμφανές δηλαδή ότι ο Τσέπελης χάνει από παντού τα ερείσματά του, αλλά και για να λέμε και του στραβού το δίκαιο…
-Δεν μπορεί από τη μια ο συγκεκριμένος κύριος να βρίζει τον Δήμαρχο κι από την άλλη να επιζητεί να τον βάζει και σε… θέσεις για να τον εποφθαλμιά και να ετοιμάζει τον… συνδυασμό του!!!
Συνάντηση Χρήστου Μέτιου – Χαράς Κεφαλίδου
στην Κομοτηνή για την ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου
στο Νευροκόπι
Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τη βουλευτή Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Χαρά Κεφαλίδου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το καλό επίπεδο της συνεργασίαςτους και εξέφρασαν τη θετική διάθεση να δοθούν λύσεις σε πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας όπως είναι η κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου Νευροκοπίου. Για το συγκεκριμένο ζήτημα η κ. Κεφαλίδου επεσήμανε στον κ.Περιφερειάρχη ότι έχει αναδείξει το θέμα ήδη από το 2010, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μέτιος τόνισε ότι έχει προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται για την οριστική λύση του θέματος.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συνταγματική Αναθεώρηση: Εκλογή προέδρου από το λαό, δημοψηφίσματα, κατάργηση βουλευτικής ασυλίας!
Η κυβέρνηση, το μεσημέρι της Δευτέρας κατέθεσε την πρότασή της για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Η συγκεκριμένη πρόταση, καταρτήθηκε από ομάδα  κορυφαίων νομικών και πολιτικών επιστημόνων, υπό τον συντονισμό του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου.
Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι προτάσεις για α) Συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής. β) Πρωθυπουργός -εκτός των υπηρεσιακών- να ορίζεται αποκλειστικά αιρετός, δηλαδή εν ενεργεία βουλευτής, γ) Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας, δ) Ριζική αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των κομμάτων: Το Κράτος δεν χρηματοδοτεί τα κόμματα, αλλά αποζημιώνει μέρος των πραγματοποιημένων και αποδεδειγμένων δαπανών στις οποίες έχουν προβεί.
Επιπλέον στην κυβερνητική πρόταση υπάρχει και ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας "Καθιερώνεται πλήρως η διακριτότητα κράτους και εκκλησίας, με πλήρη σεβασμό στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τον ιστορικό της ρόλο" αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »