*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Μαρτίου

Πολιτικό Καφενείο Τι τους θέλουμε τους… «σκαντζόχοιρους» στο Δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων;

07 Μαρτίου
Δήμαρχος Πόντιος από τη Διομήδεια, Πρόεδρος Πόντιος από τη Διομήδεια…
Χθες είχα την χαρά και την τιμή να βρεθώ στην ακριτική Ξάνθη για να μιλήσω για το Mεταναστευτικό. Σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο:
Ότι η Θράκη μαζί με τα νησιά μας του βορειοανατολικού Αιγαίου είναι συνδεδεμένα όχι μόνο με το χθες αλλά κυρίως με το αύριο της Ελλάδας.
(Ο Μίλτος Βαρβιτσιώτης στο fb μετά την επίσκεψή του στη Ξάνθη)
-Φτάνει να μην «ξεχάσει» αυτά που λέει τώρα… όταν (και αν)  θα ξαναγίνει Υπουργός!
……
«Αν δεν ήταν ο Κοντός θα μπορούσε ο φίλος σας ο Τσιτιρίδης να συμπληρώσει συνδυασμό;
Σπύρος Γαλανόπουλος: «Ε αυτό το γνωρίζω, αν δεν ήταν ο Κοντός, η Εύα (Τσακίρη)… Καλά ποιος ήταν ο Τσιτιρίδης; Τον πήραμε από το σχολείο και τον κάναμε δήμαρχο. Και αυτός το ξέρει...!».
(Από τον διάλογο του Σπύρου Γαλανόπουλου με τον Πάνο Παπαδόπουλο χθες στην Ανοιχτή γραμμή)
-Από το σχολείο στο Δήμο Αβδήρων κι αυτό…πρόκοψε ο Δήμος μας!
ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Τό ‘χουμε συνηθίσει βέβαια το «καλαμπούρι» των ΣΥΡΙΖαίων της Ξάνθης, όποιον Υπουργό φέρνουνε στη πόλη, να τον περνάνε και μια βόλτα από το φιλικό τους κανάλι…
-Αλλά αφού τους ανέχονται κι αυτοί….πρόβλημά τους!
….
*Το θέμα άλλωστε δεν είναι να φέρνεις τους Υπουργούς στα κανάλια, αλλά να πείσεις τους τηλεθεατές να τους βλέπουνε…κι όχι ν’ αλλάζουν κανάλι! Απλά πράγματα…
…..
*Στο ξενοδοχείο Elisso περίμεναν τον Σκουρλέτη συμβασιούχοι της καθαριότητας μαζί με τον Πρόεδρο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Δημήτρη Γαλανόπουλο, ο οποίος κλήθηκε εκεί από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Γ. Χατζηθεοδώρουι. Ο Υπουργός τους ανέφερε ότι έχει ρυθμιστεί νομοθετικά το πρόβλημα με τις πληρωμές τους και αυτοί αποχώρησαν ικανοποιημένοι. Να λέγονται τα καλά…!
*Άλλωστε προσωπικά θεωρώ πετυχημένο Υπουργό τον Σκουρλέτη. Ο γραμματέας του Συριζα μαζί με τον Χουσεϊν Ζεϊμπέκ τον αδικούν, βγάζοντας τα απωθημένα τους, στα ΜΜΕ που τους «ενοχλεί» η ανεξαρτησία τους…..!
(σ.σ. Απορία στήλης…Αφού οι ΣΥΡΙΖΑίοι κάλεσαν χθες στη συνάντηση με τον Σκουρλέτη σύσσωμη τη Νέα Δημοκρατία και τους (γαλάζιους) Φορείς…
-Τέτοια ΑΠΑΞΙΩΣΗ να μην καλέσουν τους ΑΝΕΛ!! Που αν δεν ήταν, δεν θα βρίσκονταν αυτοί στη Κυβέρνηση…
Δεν δικαιολογείται η μη πληρωμή των συμβασιούχων
στην καθαριότητα από τους Δήμους.
«Αυτή τη στιγμή δεν δικαιολογείται να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης χθες κατά την επίσκεψή του στη Ξάνθη και την συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Σωματείου Δημοτικών υπαλλήλων Δημήτρη Γαλανόπουλο, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση ορισμένων επιτρόπων, οι οποίοι παρά τη δημοσίευση του νόμου που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για την πληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων στην καθαριότητα, οι συμβάσεις των οποίων παρατάθηκαν μέχρι το τέλος του 2017, δεν υπογράφουν τα σχετικά εντάλματα.
Γνωρίζετε ότι μόλις περίπου πριν από μία εβδομάδα, υπήρξε συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία αποσαφήνιζε πλήρως τις προϋποθέσεις πληρωμής», για να σημειώσει:
«Αυτή τη στιγμή δεν δικαιολογείται να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Θεωρώ ότι, προφανώς, πρόκειται τώρα πια για ένα διαδικαστικό θέμα και έχει ουσιαστικά λυθεί».

Σκουρλέτης από την Ξάνθη: Προς διαβούλευση
οι θεσμικές αλλαγές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε διαβούλευση και συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα θέσει η κυβέρνηση τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, που ήδη προγραμματίζει στο πλαίσιο της λειτουργίας του Καλλικράτη. Αυτό ανακοίνωσε από την Ξάνθη - πρώτο σταθμό της επίσκεψής του σε δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
Ο υπουργός Εσωτερικών είχε συνάντηση εργασίας το μεσημέρι με όλους τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, παρουσία και του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, με τους οποίους συζήτησε όλα τα θέματα που αφορούν τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι στόχος της συνάντησης με τους δημάρχους και τους εκπρόσωπους των ΟΤΑ είναι ο απευθείας διάλογος, ώστε ν΄ ακουστούν παρατηρήσεις και να καταγραφούν προβλήματα και προτάσεις.
Νέα επίθεση του Γ. Χατζηθεοδώρου κατά του Γραμματέα
της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης: feta vs νηπιαγωγείων
Νέα επίθεση εξαπέλυσε κατά του γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστη Αντωνιάδη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου, με αφορμή τα σχόλιά του για τα «δίγλωσσα» δημόσια μειονοτικά νηπιαγωγεία όπου θα διδάσκεται η Τουρκική γλώσσα, χαρακτηρίζοντάς τον….απαίδευτο και ανεύθυνο!
Αναφέρει χαρακτηριστικά το σχόλιο του Γ. Χατζηθεοδώρου:
Το να μη γνωρίζεις τα της παιδείας δικαιολογείται λόγω ίσως της μη ενασχόλησης με το αντικείμενο.
Το να μη γνωρίζεις τη θέση του ΠΑΣΟΚ για τη μειονοτική εκπαίδευση, όμως, όντας γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, αυτό δείχνει το απαίδευτο και ανεύθυνο του πράγματος!
Ίσως στο χάος του μυαλού βοηθάει και το χάος του πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί! Η Ελιά, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Δημοκρατική Συμμαχία, η Κεντροαριστερά, το παράρτημα της Ν.Δ., το στήριγμα του Παπαδήμου, όλα αυτά τα μορφώματα που οδήγησαν τον τόπο στην καταστροφή, ίσως «μπέρδεψαν», σάστισαν, προκάλεσαν σύγχυση, λέμε ίσως.
Ίσως όμως να σκεφτούν εκεί στο ΠΑΣΟΚ πόσο επικίνδυνος και ασύμφορος είναι ο διχαστικός λόγος, χρησιμοποιώντας μάλιστα το ευαίσθητο κομμάτι της εκπαίδευσης.
ΥΓ. Δεν μιλάμε για  φέτα τώρα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »