*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Μαρτίου

Λυδία, δώσε μας πίσω την «γωνιά» μας! Δώσαμε μας "πίσω" την είσοδο στην Π. Πόλη όπως την ζήσαμε...

16 Μαρτίου
Να γιατί καταγγείλαμε τους Φανουράκη-Δ. Μπένη που ζήτησαν την κεφαλή επί πίνακι της ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ προϊσταμένης της Εφορίας Νεότερων Μνημείων που ήρθε στη Ξάνθη να δώσει ΤΕΛΟΣ στην ΑΝΑΡΧΙΑ
Την περασμένη Πέμπτη 9/3 στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης και όπως ήδη αποκάλυψα,  ο λαλίστατος Μανώλης Φανουράκης αγορεύοντας κατά της εξαίρετης Προϊσταμένης Νεότερων Μνημείων κ.Διακουμά ισχυρίστηκε ότι «στη Μυτιλήνη, όπου υπηρετούσε σε αντίστοιχη υπηρεσία η νυν προϊσταμένη,  ένα νησί ξεσηκώθηκε, κατέβηκαν στην Αθήνα και απαίτησαν την απομάκρυνσή της»!!!
Επικοινώνησα με συνάδελφο στη Μυτιλήνη και πληροφορήθηκα λοιπόν τα παρακάτω:
1. Η κυρία Διακουμά –την οποία δεν έχω συναντήσει ποτέ στην ζωή μου!!! -υπηρετούσε εκεί ως Τμηματάρχης κι όχι ως Προϊσταμένη!
2. Στη Μυτιλήνη δεν υπάρχει Ιστορικός Τόπος, όπως αποτελεί για την Ξάνθη η Παλιά Πόλη.
3. Η υπηρεσία της ως εκ τούτου, δεν ασχολούνταν καθόλου με τα μαγαζιά, για να διαμαρτύρεται τόσο έντονα ο επιχειρηματίας κ.Φανουράκης.
Πλην όμως του κυρίου Φανουράκη δυστυχώς κατά της Προϊσταμένης της Εφορίας Νεότερων Μνημείων –χθες στη σύσκεψη που έγινε στο Δήμο, εντυπωσιάστηκαν όλοι με τις γνώσεις αλλά και τις θέσεις που διατύπωσε, αφού κανείς μα κανείς δεν είχε αντίρρηση στις τοποθετήσεις της. Ακόμη και για τον Δημοτική Αγορά που αποτελεί ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ, κάτι που επίσης δεν έχουν αντιληφθεί οι φωνασκώντες…
Μάλιστα ο Φανουράκης, προέβη και σε δεύτερο ατόπημα…
Ζήτησε από τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο –από τη μια τον σκυλοβρίζει κι από την άλλη τον αποδέχεται ως… ηγέτη!- να ηγηθεί της πόλης και να αναλάβει δράση για το θέμα!
-Δηλαδή την… απομάκρυνση της Προϊσταμένης, επειδή απλά η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι έντιμη και εκτελεί άριστα το καθήκον της θέλοντας να προστατεύσει τον Οικισμό της Π. Πόλης από την αναρχία και αυθαιρεσία που επικρατούσε μέχρι σήμερα.
Δυστυχώς ωστόσο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αιχμές κατά της νυν Προϊσταμένης διατύπωσε και ο Δημήτρης Μπένης, -επίσης όψιμος υπερασπιστής των συμφερόντων του κυρίου Τσέπελη (σ.σ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον αγώνα που έκανε πέρσι τέτοιο καιρό (2016) στην ίδια Επιτροπή να μην ανακληθεί η άδεια του «Πρώτο Σκαλί», άδεια που στην ουσία… ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ αφού το νέο καφέ μπαρ (1+1) ήταν ένα ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ και ξεσήκωνε τον τόπο, στρεφόμενος κατά του σημερινού Δημάρχου Ξάνθης!!!
Μάλιστα στο ίδιο θέμα και πάλι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την περασμένη Πέμπτη, παρενέβη και ο Δημήτρης Μένεις στρεφόμενος επίσης κατά της υπαλλήλου με την επισήμανση ότι «σε κάθε έγγραφο που αποστέλλεται από την Υπηρεσία, κοινοποιείται και στην Εισαγγελία, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την τακτική αυτή. Επιπρόσθετα σημείωσε ότι μόλις μια επιχείρηση ικανοποιεί (;) τις απαιτήσεις, επανέρχεται με νέες απαιτήσεις  και επέκρινε την τακτική αυτή των ελέγχων!!! (σ.σ. Απίστευτη λογική…)
-Η καθαρή θέση του «ΜΑΧΗΤΉ». Και για τον Φανουράκη και για τον κύριο Δημήτρη Μπένη αλλά και όλους όσους αγνοούν τους κανόνες και στρέφονται κατά μιας υπαλλήλου, επειδή κάνει σωστά τη δουλειά της και υπερασπίζει την νομιμότητα από τους καθέξιν ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ!
Την νομιμότητα και την ιστορικότητα της Π. Πόλης που δυστυχώς δεν τήρησαν οι προκάτοχοί της σημερινής Προϊσταμένης, εγκρίνοντας μάλιστα μελέτες που «ασελγούσαν» και «παραποίησαν» όλο το περιβάλλον στην είσοδο της Π. Πόλης.
(σ.σ. Ας δει η Υπουργός Πολιτισμού απλά τις φωτογραφίες και τις τότε αποκαλύψεις μας…επί εποχής ακόμη Αρχόντισσας, πριν αγοράσει το συγκεκριμένο ακίνητο ο Τσέπελης(
Τους απαντήσαμε λοιπόν. Και τον Φανουράκη και τον Δημήτρη Μπένη…
 -Για ΤΟΛΜΗΣΤΕ! Να αγγίξετε έστω μια τρίχα της, να δείτε πόσα απίδια έχει ο σάκος!
ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ
Κι επειδή μια φωτογραφία ΧΙΛΙΕΣ λέξεις –και αφού καλέσουμε λοιπόν τον σιωπούντα ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης να πάρει θέση, αφού ακούστηκε ότι ο κύριος Τσέπελης προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα των καραμπινάτων «παρανομιών»του, έφτασε στο σημείο να πάει στο Υπουργείο Πολιτισμού και με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ιδού κυρία Υπουργέ, ξεκάθαρη η αλήθεια:
Πρώτη φωτογραφία.
-42 χρόνια πριν (το 1975), όταν ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γύρισε στην Π. Πόλη τον «Θίασο», την καλύτερη ταινία του, δείτε πως ήταν η αριστερή γωνία-έμβλημα της πλατείας Αντίκα
Δεύτερη φωτογραφία
-42 χρόνια μετά (2017), δείτε πως ο Τσέπελης με την πλήρη ανοχή της πρώην προϊσταμένης Νεότερων Μνημείων Ανθής Χατζηγρηγορίου, «κάλυψε» την ιστορικότερη γωνία της Π. Πόλης, τρώγοντας όλο το πεζοδρόμιο και τον κοινόχρηστο χώρο, συνενώνοντας μάλιστα με το πρώτο μαγαζί και  τον γειτονικό ημιυπαίθριο χώρο που μίσθωσε από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης (σ.σ. το πώς είναι μια ιστορία ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ  εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον….), κλείνοντάς τον!!!
-Αυτό το «έγκλημα» καλείται να τιμωρήσει και να αποκαταστήσει η νυν Υπουργός Πολιτισμού κ.Λυδία Κονιόρδου.
-Αυτό το «έγκλημα» καλούνται να ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ οι Εισαγγελείς, διότι μπορεί να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης αυτών των μαγαζιών η σύζυγός του, αυτός όμως είναι ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ!!!
(σ.σ. Για το ίδιο θέμα, γράφω και στην τελευταία σελίδα, στη στήλη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ…με ένα κείμενο ψυχής) 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »