*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Μαρτίου

Νίκος Νικολόπουλος: «Κύριε Κοτζιά δεν χρειάζονται «αβρότητες» με το Τουρκικό προξενείο της Θράκης»

16 Μαρτίου
Με «ιμιτασιόν»… αυστηρότητα απαντάει το Υπουργείο Εξωτερικών στις αλλεπάλληλες προκλήσεις και την ανθελληνική δράση του Τούρκικου προξενείου της Κομοτηνής.
Ο Κεμαλ Φαρζλι είναι Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Πομάκων και δήλωσε στην κάμερα του “zougla.gr” ότι «το τουρκικό προξενείο είναι μεγάλη πληγή, υπάρχουν πράκτορες της Άγκυρας που απειλούν τους Πομάκους και δεν μας αφήνουν καν να δηλώνουμε την φυλή μας».
Με αφορμή την αγωνιώδη δήλωση του Πομάκου παράγοντα, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και ευλόγως θέλησε να πληροφορηθεί «αν προβλέπονται κυρώσεις για το Τουρκικό προξενείο κι αν ναι, γιατί δεν επιβάλλονται;»
Η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών απογοητεύει. Ιδού τι αναφέρει… διπλωματικά:
«Όπως σας έχω επανειλημμένως διαβεβαιώσει, σε κάθε περίπτωση που οι διπλωματικοί ή προξενικοί λειτουργοί υιοθετούν συμπεριφορές ή πρακτικές που μπορεί να μη συνάδουν με τις υποχρεώσεις τους, η ελληνική πολιτεία πράττει τα δέοντα».
Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν άφησε ασχολίαστη την «γιαλαντζί» τοποθέτηση του Υπουργού Νίκου Κοτζιά. Συγκεκριμένα δήλωσε:
« Ώστε έτσι, κύριε Υπουργέ; Πράττετε τα δέοντα. Και ποια είναι αυτά; Παράκληση στον πρόξενο να μην είναι… ζωηρός και να μην κάνει ζημιά στην καλή γειτονία; Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, γι’ αυτό και δεν θα έπρεπε ο Υπουργός να είναι ενδοτικός. Μόνο με μηνύματα αποφασιστικότητας λουφάζουν οι Τούρκοι και κυρίως χαλυβδώνεται το φρόνημα των Ελλήνων της Θράκης. Ας το καταλάβει επιτέλους ο κ. Κοτζιά»!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »