*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Μαρτίου

5Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΞΑΝΘΗΣ: Λαμπερά εγκαίνια από την Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, μεγάλη κοσμοσυρροή, εκλεκτές παρουσίες! (φώτο)

23 Μαρτίου
*Δείτε όλο το πρόγραμμα και τις εκπλήξεις τις φετινής Έκθεσης μέχρι και την Κυριακή 26 Μαρτίου. 
 




 *Μοιραία πολιτική συνάντηση...Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου μιλάει με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν. Κιατίπη, για την επίθεση των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ...
 Νίκος Κιατίπης, Μιχάλης Πατεράκης, Γιώργος Γκούρτζας, Πασχάλης Λύρατζης...
 Μπλουζάκι....Ξάνθη, Πόλις Ονείρων....ζητούσαν όλοι απο τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού
 *Επικοινωνιακή με τα κανάλια όπως πάντα η Χρύσα Ούτση των ΑΝΕΛ....
 Η πιο δημοφιλής Υπουργός της Βορείου Ελλάδος....Η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
 Σπύιρος Κούτρας, Διαμαντής Σκουλαρίκης, Χρύσα Ούτση...Το TEAM των ΑΝΕΛ Ξάνθης...
 "Επικοινωνιακός" με όλους ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Χατζηθεοδώρου...


 Περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης, Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος


 *Απαστράπτουσα όπως πάντα η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξία Γκιρτζίκη

 Ο Μανώλης Τσέπελης θαυμάζει την γοητευτική και λαμπερή κ.Σκουλαρίκη....
 Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Κώστας Χατζηελευθεριάδης στα εγκαίνια...


 Ο πρώην Πρόεδος του Δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων Σπύρος Γαλανόπουλος...


 Άψογο ντύσιμο απο την Πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαρία  Τσιακίρογλου, πολιτευτή της Ν.Δ.
 Μανώλης Τσέπελης, Μιχάλης Πουσπουρίκας....Τους ενώνουν πολλά....
 Για μια ακόμη φορά η Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά κέρδισε τις εντυπώσεις...




Τα εγκαίνια της 5ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης του ΕΒΕ Ξάνθης, πραγματοποιήθηκαν στις 8 το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαρτίου στο κατάμεστο Αθλητικό Κέντρο «Φ. Αμοιρίδης» από την δημοφιλή Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.
Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμων, ενώ παραβρέθηκαν στην έναρξη της έκθεσης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα Νίκος Ευφραιμίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, Πρόεδροι των Επιμελητηρίων απο την Περιφέρεια αλλά και απο την Κοζάνη, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξία Γκιρτζίκη, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης Νίκος Κιατίπης με τον γραμματέα Μιχάλη Πατεράκη, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου με μέλη της Νομαρχιακής, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ξάνθη-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτης Καμαρίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαρία  Τσιακίρογλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης Ευθύμης Μίλκογλου, ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ Διαμαντής Σκουλαρίκης, το μέλος του Πολιτικού συμβουλίου των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση, ο εκπρόσωπος αγροτικού των ΑΝΕΛ Σπύρος Κούτρας, το μέλος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Γκούρτσας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θανάσης Πατσατζής, ο οικονομολόγος Μιχάλης Πουσπουρίκας,  ο Μανώλης Τσέπελης και πολύς κόσμος. 
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης που ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στην 5η Γενική Έκθεση και τους στόχους της. Η Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κυρία Τσαρουχά και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος. 
Οι επισκέπτες πέρασαν από όλα τα περίπτερα περίπου 75 στον αριθμό και είδαν τα προϊόντα που εκτίθονταν ενώ όλοι οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση μέχρι και την Κυριακή 26 Μαρτίου. Να σημειώσουμε οτι η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους. 
Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης:
Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 17:00 έως 22:00
Σάββατο: 13:00 έως 22:00
Κυριακή: 11:00 έως 22:00
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ: Συνταγές με Θρακιώτικο Καβουρμά
Σημειώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου από τις πέντε το απόγευμα έως τις οκτώ το Βράδυ μαγειρεύονται Συνταγές με Θρακιώτικο Καβουρμά. Εννέα διακεκριμένα εστιατόρια και ταβέρνες της Ξάνθης παρουσιάζουν και προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες της Έκθεσης, συνταγές τους που βασίζονται στον καβουρμά.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΣΤΕΡΩΝ!
Η Έκθεση πλαισιώνεται από πολιτιστική εκδήλωση την Παρασκευή το βράδυ με τη συμμετοχή του Dasho Kurti, του Βασίλη Προδρόμου, της Έλενας Αρτενιάν, της Έλσας Καριώτη και της Χρύσας Μωραΐτη. Την ορχήστρα συμπληρώνουν οι Δημήτρης Σίντος στο πιάνο και Θάνος Τσελεμπής στα τύμπανα – κρουστά.
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
Το Σάββατο 25 Μαρτίου στη μία το μεσημέρι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να τιμήσουν το παραδοσιακό έθιμο του μπακαλιάρου. Μαγειρεύουν και προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες οι: Σεφ Φώτης Βλαχαντώνης, Μάγειρας Κωνσταντίνος Χατζηϊωάννου. Ο μπακαλιάρος έφτασε στο ελληνικό τραπέζι περί τον 15ο αιώνα και καθιερώθηκε άμεσα ως το εθνικό φαγητό της ημέρας του Ευαγγελισμού, καθώς με εξαίρεση τα νησιά μας, το φρέσκο ψάρι αποτελούσε πολυτέλεια για τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας. Έτσι, ο παστός μπακαλιάρος, που δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη συντήρηση, αποτέλεσε την εύκολη και φθηνή συνάμα λύση, έθιμο που κρατά μέχρι τις μέρες μας.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΒΟΥΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Την Κυριακή 26 Μαρτίου από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το κλείσιμο της Έκθεσης, οι παραγωγοί που έχουν παρασκευάσει τον μεγάλο Θρακιώτικο Καβουρμά, θα τον διανείμουν δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες.
 Το υπέροχο περίπτερο της ΣΕΚΕ....
 Αλέξανδρος Κοντός, Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, Δήμαρχος Ξάνθης στο περίπερο της ΣΕΚΕ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »