*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Μαρτίου

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η «ΚΑΠΝΙΚΗ! Χρέη περίπου 500 εκατ. ευρώ! Νύχτα μετέφερε τα μηχανήματα που πήρε με επιδότηση στη....Βουλγαρία, κλείνοντας το εργοστάσιο στη Ξάνθη!

18 Μαρτίου
ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ!
Από τότε που εν μία νυκτί (24/1/2005) ο Μιχαηλίδης πήρε τα μηχανήματα από το εργοστάσιο της Ξάνθης για να τα μεταφέρει «κρυφά» στη Βουλγαρία, ασχολιόμασταν με τον συγκεκριμένο κύριο 

ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!
*Ο Όμιλος αντιμετωπίζει παράλληλα και τη θηλιά ενός υπέρογκου δανεισμού (323 εκατομμύρια ευρώ!) από τις Τράπεζες, ενώ τον καταγγείλαμε ανοιχτά όταν επιχείρησε να αγοράσει καπνά με «πέτσινες» επιταγές!

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ! Το έχουμε γράψει πολλές φορές αυτός…και πανηγυρικά ισχύει πλέον και για την περίπτωση της γνωστής ΚΑΠΝΙΚΗΣ, του εργοστασίου που επί πανίσχυρου Σγουρίδη και ΠΑΣΟΚ στη Ξάνθη, έπαιζε και πολιτικό ρόλο στη περιοχή μας..
Εμείς βέβαια ως εφημερίδα την συγκεκριμένη εταιρεία την γνωρίζουμε πολύ καλά///.Από τότε που εν μία νυκτί (24/1/2005) ο Μιχαηλίδης πήρε τα μηχανήματα από το εργοστάσιο της Ξάνθης για να τα μεταφέρει «κρυφά» στη Βουλγαρία μαζί με τα επιδοτούμενα μηχανήματα που είχε αγοράσει με τους Αναπτυξιακούς Νόμους, ασχολιόμασταν με τον συγκεκριμένο κύριο, συμπαραστεκόμενοι στους απλήρωτους εργαζόμενους…
ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Νεότερες πληροφορίες μας λοιπόν αναφέρουν ότι σε  κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με επαπειλούμενη διακοπή λειτουργίας της, έχει [΄’επμ περιέλθει η Καπνική Μιχαηλίδης, λόγω της έλλειψης ρευστότητας, με την εταιρεία να αποδίδει ευθύνες για την αδυναμία της να εξάγει από τον Οκτώβριο του 2016 και εξής, στην ΠΑΕΓΑΕ.
Οι εργαζόμενοι- περίπου 500 στην Ελλάδα (σ.σ. υπάρχουν και σχεδόν διπλάσιοι στο εξωτερικό)- γνωστοποίησαν ότι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας διότι είναι απλήρωτοι επί πέντε μήνες και πως η παύση των εξαγωγών της εταιρείας οφείλεται στο ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις ποσότητες καπνού, ύψους άνω του 1 εκατ. τόνων, που έχει αποθηκευμένες στην ΠΑΕΓΑΕ, παρότι δεν είναι πουθενά υποθηκευμένοι, επειδή η ΠΑΕΓΑΕ δεν δίνει στην εταιρεία τους απαραίτητους για τις εξαγωγές τίτλους, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά σε τυχόν ελλείμματα που έχουν προέλθει από την επεξεργασία καπνών, που ήταν ήδη επεξεργασμένοι και είχαν εισαχθεί από την Τουρκία την περίοδο 2008-2012.
Η αλήθεια ωστόσο είναι τελείως διαφορετικοί καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ αντιμετωπίζει χρέη που αγγίζουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ και ο Όμιλος αντιμετωπίζει παράλληλα και τη θηλιά ενός υπέρογκου δανεισμού (323 εκατομμύρια ευρώ!) από τις Τράπεζες, ενώ τον καταγγείλαμε ανοιχτά όταν επιχείρησε να αγοράσει καπνά με «πέτσινες» επιταγές!
Υπενθυμίζουμε ότι  ο όμιλος το 2000 απαρτίζονταν από τις εξής επιχειρήσεις επεξεργασίας-παραγωγής και εμπορίας φύλλων καπνού:
*Α. Μιχαηλίδης Καπνική και Π. Μοσκώφ στην Ελλάδα.
*Slito στην Ιταλία, με μερίδιο συμμετοχής 75%.
*Boromik San στην Τουρκία, με μερίδιο συμμετοχής 50%.
*Strumica Tabak στα Σκόπια, με μερίδιο συμμετοχής 82%.
*Leaf Tobacco Α. Michailides στη Βουλγαρία, με μερίδιο συμμετοχής 100%.
*Aris Tobacco στη Σλοβακία, με μερίδιο συμμετοχής 100%.
*Mikakorca στην Αλβανία, με μερίδιο συμμετοχής 80%.
*Leaf Tobacco Α. Michailides στη Ρουμανία, με μερίδιο συμμετοχής 100%.
*Michailides Tobacco Moldova στη Μολδαβία, με μερίδιο συμμετοχής 100%.
*Atlas Tobacco στην Αλγερία, με μερίδιο συμμετοχής 55%.
*Leaf Tobacco Α. Michailides στη Γιουγκοσλαβία, με μερίδιο συμμετοχής 100%.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »