*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Μαρτίου

Συνελήφθη 49χρονος μουσουλμάνος στη Γλαύκη με 6.676 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

23 Μαρτίου
Συνελήφθη την Τετάρτη (22-3-2017) το πρωί, στη Γλαύκη Ξάνθης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 49χρονος μουσουλμάνος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 49χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν και κατέσχεσαν:
-6.676 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
-2 χειροκίνητες μηχανές αναγόμωσης τσιγάρων
-200 κενά τσιγάρα
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου Ξάνθης.

Συνελήφθησαν 60χρονος και 35χρονη στην Ξάνθη για παραεμπόριο, κατασχέθηκαν δεκάδες είδη ρουχισμού και μικροαντικειμένων!
Συνελήφθησαν την Τετάρτη (22-3-2017) το πρωί, στην Ξάνθη, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ένας 60χρονος και μία 35χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για άσκηση πλανόδιου εμπορίου χωρίς άδεια.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 60χρονο, διότι ασκούσε πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση, 543 είδη παρεμπορίου (αναπτήρες, κόλλες, φακούς, μπαταρίες, παιδικά παιχνίδια, επιτραπέζια ρολόγια, είδη ραπτικής κ.α.), στερούμενος της απαιτούμενης άδειας.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη η 35χρονη, διότι εντοπίστηκε να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 339 είδη ρουχισμού, στερούμενη της απαιτούμενης άδειας.
Κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω είδη, ενώ επιβλήθηκαν στους δράστες τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.   
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης.

Εξιχνιάστηκε κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου στην Ξάνθη,
34χρονος Δροσερίτης ο δράστης.
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου, που διαπράχθηκε, την 26/27-2-2017, στην Ξάνθη.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 34χρονου ημεδαπού.
Αναλυτικότερα, οι παραπάνω αστυνομικοί εντόπισαν, στο Δροσερό Ξάνθης, τον 34χρονο να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο, όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει, την 26/27-2-2017, από την πόλη της Ξάνθης. 
Κατασχέθηκε το παραπάνω δίκυκλο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Σημειώνεται ότι ο 34χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Σεσημασμένος ο ένας ληστής του σούπερ μάρκετ Μασούτης
στην Κομοτηνή, αναζητείται ο συνεργός του.
Ταυτοποιήθηκε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και αστυνομικές έρευνες ο ένας από τους δράστες ληστείας σε σούπερ μάρκετ στην Κομοτηνή, που διαπράχθηκε την 2-3-2015.
Πρόκειται για έναν 32χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σχημάτισαν δικογραφία για ληστεία, κλοπή τροχοφόρου και παράβαση του νόμου περί όπλων. 
Αναλυτικότερα, την 2-3-2015 το πρωί, ο 32χρονος μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, φορώντας κουκούλες (full-face), εισήλθαν σε σούπερ μάρκετ Μασούτης στην Κομοτηνή, όπου με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και απέσπασαν χρηματικό ποσό από το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος.
Ακολούθως, εξήλθαν από το σούπερ μάρκετ και επιχείρησαν να διαφύγουν με μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία όμως δεν κατάφεραν να θέσουν σε λειτουργία. Στη συνέχεια, ο ένας από τους δράστες, με την απειλή όπλου, αφαίρεσε μια άλλη δίκυκλη μοτοσικλέτα από ημεδαπό, με την οποία και διέφυγε, ενώ ο δεύτερος δράστης τράπηκε, πεζός, σε φυγή.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι για την πρώτη δίκυκλη μοτοσικλέτα, είχε δηλωθεί κλοπή το 2013 σε αστυνομική υπηρεσία της Αθήνας.
Σημειώνεται ότι ο 32χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και του δεύτερου δράστη.

Εξιχνιάστηκαν 7 κλοπές στην Κομοτηνή -24χρονος Έλληνας ο δράστης
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, επτά (7) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από οικίες, που είχαν διαπραχθεί κατά τους μήνες Δεκέμβριο του 2015 και Ιανουάριο του 2016, στην πόλη της Κομοτηνής.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.      
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο δράστης, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας από κοινού με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, διέρρηξαν τέσσερις (4) οικίες και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη τρεις (3), χωρίς όμως να ολοκληρώσουν τις πράξεις τους.
Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν:
-διάφορα χρυσαφικά
-το χρηματικό ποσό των 7.250 ευρώ
-1 ηλεκτρονική συσκευή
-1 κινητό τηλέφωνο
Σημειώνεται ότι ο 24χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Στο Νοσοκομείο Κομοτηνής μετά από καταδίωξη Σύριος
διακινητής και 9 παράνομοι μετανάστες εκ Συρίας.
Συνελήφθη την Τετάρτη (22-3-2017) το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας και του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Ειδικότερα, την Τετάρτη το πρωί, στην εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής πραγματοποίησαν σήμα στάσης στους οδηγούς δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων προκειμένου να τα ακινητοποιήσουν, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.
Πλησίον του οικισμού της Σάλπης Ροδόπης, τα δύο οχήματα εισήλθαν σε αγροτική οδό και ακινητοποιήθηκαν, όποτε οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Ο 30χρονος, οδηγός του ενός αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, πραγματοποίησε οπισθοπορεία, χτυπώντας με το όχημα του έναν από τους αστυνομικούς και προσκρούοντας στο περιπολικό. Ακολούθως, οι οδηγοί και των δύο οχημάτων συνέχισαν εκ νέου την πορεία τους, προκειμένου να διαφύγουν.  
Άμεσα οι παραπάνω αστυνομικοί με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής πραγματοποίησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να εντοπίσουν, πλησίον του Γλυκονερίου Ροδόπης, εκτός του οδοστρώματος, το ένα από τα δύο αυτοκίνητα, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του.
Στο σημείο εντοπίσθηκαν επίσης δέκα (10) μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν στο παραπάνω όχημα και είχαν τραυματισθεί από το τροχαίο ατύχημα.
Στο πλαίσιο των αναζητήσεων βρέθηκε κρυμμένος, σε κοντινή απόσταση από το σημείο του τροχαίου και ο 30χρονος διακινητής – οδηγός του οχήματος, ο οποίος επίσης είχε τραυματισθεί. 
Ο διακινητής και όλοι οι διακινούμενοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου επτά από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι εξήλθαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.     
Ο τραυματίας αστυνομικός μετέβη και αυτός στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.
Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »