*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Μαρτίου

Θρακιώτικος Καβουρμάς 298.3 κιλών! Tο νέο ρεκόρ Guinness από το Επιμελητήριο Ξάνθης, είναι γεγονός! (πολλές φώτο)

23 Μαρτίου
*Την Κυριακή 26 Μαρτίου από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το κλείσιμο της Έκθεσης, οι παραγωγοί που έχουν παρασκευάσει τον μεγάλο Θρακιώτικο Καβουρμά, θα τον διανείμουν δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες!!!Να μη λείψει κανείς!
 



 



 
Στην παρασκευή ενός γιγάντιου Θρακιώτικου καβουρμά 298.30 κιλών, μήκους 15.10 με διάμετρο 16.5 cm, -του μεγαλύτερου στο κόσμο!- προχώρησε το Επιμελητήριο Ξάνθης την Τετάρτη 22 Μαρτίου με την συνεργασία 4 κορυφαίων επιχειρήσεων στον συγκεκριμένο τομέα από όλη τη Θράκη στα πλαίσια της 5ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης.
Πρόκειται για τις εταιρείες κρέατος Απ. Παπαδόπουλος και Καραχασάν από την Ξάνθη, «Νόστιμα» της Αλεξανδρούπολης και Δελιντζή του Διδυμοτείχου.
Η διαδικασία ξεκίνησε το πρωϊ της Τετάρτης με το βράσιμο περίπου 500 κιλών μοσχαρίσιου κρέατος και την παρασκευή του μίγματος  από τους σεφ και ειδικούς με τα διάφορα υλικά για να ολοκληρωθεί στις 17.30 της ίδιας μέρας και τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη να εκφράζει την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, ενώ όλο το τελετουργικό κάλυψε και η ΕΡΤ με συνεργείο της.
Μάλιστα στο βράσιμο του κρέατος στα καζάνια «βοήθησαν» τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Έφορος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ενώ ο κ.Καραχασάν μάλλον έπεσε έξω στις προβλέψεις του, αφού ενώ όλη την εβδομάδα (και την Τετάρτη) μιλούσε για καβουρμά 320 κιλών περίπου με το μοσχαρίσιο κρέας να ξεπερνάει τα 530 κιλά σε βράσιμο, το τελικό αποτέλεσμα ήταν 22 κιλά περίπου λιγότερο…
Πάντως έστω και με μόλις…298.30 κιλά, ο Θρακιώτικος καβουρμάς που είναι υψηλής ποιότητας, θα πάρει σίγουρα το βραβείο Guinness και θα καθιερωθεί ως Εθνικό προϊόν της περιοχής, κάτι που σίγουρα θα τον βοηθήσει στο εξαγωγικό τομέα αλλά και στην προβολή του συγκεκριμένου προϊόντος.
Να επαναλάβουμε και πάλι οτι στην τεράστια αυτή προσπάθεια, συμμετείχαν οι κορυφαίες θρακιώτικες επιχειρήσεις του είδους, όπως: Απόστολος Παπαδόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε. – Ξάνθη, Καραχασάν Τζεμαλή & ΣΙΑ Ο.Ε. – Ξάνθη, Δελιντζής Α.Ε. – Διδυμότειχο, Σταμπολίδης Ι. & ΑΦΟΙ Βασιλειάδη Ε.Ε. «Νόστιμα» – Αλεξανδρούπολη.
Ο καβουρμάς θα κρυώσει και θα μοιραστεί σε όλους τους επισκέπτες, την τελευταία μέρα της Έκθεσης, δηλαδή την Κυριακή 26 Μαρτίου.
Την εκδήλωση και όλη τη διαδικασία παρασκευής του Καβουρμά-Γκίνες, κάλυψαν τόσο η ΕΡΤ όσο και το Xanthi channel. 
Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη στις 20.00 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης από την Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ.Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, την πλέον δημοφιλή Υπουργό της σημερινής Κυβέρνησης -τουλάχιστον στην Βόρεια  Ελλάδα-χάρις στην σεμνότητα και αμεσότητά της,…!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΒΟΥΡΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Σημειώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου από τις πέντε το απόγευμα έως τις οκτώ το Βράδυ μαγειρεύονται Συνταγές με Θρακιώτικο Καβουρμά. Εννέα διακεκριμένα εστιατόρια και ταβέρνες της Ξάνθης παρουσιάζουν και προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες της Έκθεσης, συνταγές τους που βασίζονται στον καβουρμά. Την Κυριακή 26 Μαρτίου από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το κλείσιμο της Έκθεσης, οι παραγωγοί που έχουν παρασκευάσει τον μεγάλο Θρακιώτικο Καβουρμά, θα τον διανείμουν δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες!!!
Να μη λείψει κανείς!








Share this

Related Posts

Previous
Next Post »