*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Μαρτίου

«Ο τσαντάκιας-ληστής» πίσω από τη ληστεία του 20χρονου φοιτητή! Λήστευε ηλικιωμένες γυναίκες, "αρπάζοντας" τις τσάντες με τις συντάξεις τους...

28 Μαρτίου
*O απίστευτος διάλογος του δράστη με συγγενικό του πρόσωπο όταν τον αντίκρισε έξω από τα δικαστήρια της Ξάνθης και τον ρώτησε. «Πάλι εδώ αγόρι μου…» για να πάρει την απάντηση, «ναι… πάλι εδώ… αφού έμαθα να μπαινοβγαίνω!»
Ο «τσαντάκιας-ληστής», ο άνθρωπος δηλαδή που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ηλικιωμένων γυναικών γιατί παραμόνευε και ιδιαίτερα τις μέρες που έπαιρναν τις συντάξεις τους τις «άρπαζε» από τα χέρια τις τσάντες τους, ήταν τελικά μαζί με νεαρό 22χρονο συνεργό του, ο δράστης της πρωτοφανούς ληστείας του 20χρονου φοιτητή της Πολυτεχνικής σχολής το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.
Ο δράστης που συνελήφθη όταν τον αναγνώρισε το θύμα του από φωτογραφίες σεσημασμένων κακοποιών που του έδειξε η ασφάλεια, βρέθηκε αντιμέτωπος σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες με συγγενικό του πρόσωπο την ώρα που χθες στις 12 η ώρα τον μετέφεραν στην ανακρίτρια (σ.σ. Κάποιοι λένε ότι ήταν η μάνα του) κι ο διάλογος που ακολούθησε ήταν απίστευτος.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το γυναικείο πρόσωπο που περίμενε έξω από τα δικαστήρια, είπε στο δράστη, «πάλι εδώ αγόρι μου….;» για να πάρει την απάντησή του, «ναι πάλι εδώ…αφού έμαθα να μπαινοβγαίνω»!
Πιο αναλυτικά:
Συνελήφθη την Κυριακή το μεσημέρι ο ένας από τους δυο δράστες (32 ετών) που λήστεψαν τον 20χρονο φοιτητή στις φοιτητικές εστίες στα Κιμμέρια. Στα «χνάρια» και του 22χρονου συνεργού του βρίσκεται η Αστυνομία, το εντυπωσιακό ωστόσο της υπόθεσης είναι άλλο. Το ότι οι δυο κακοποιοί μετέφεραν τον δράστη από τις φοιτητικές εστίες τον φοβισμένο φοιτητή με… ταξί προκειμένου να βγάλει από το ΑΤΜ τις 350 ευρώ και να εξαφανιστούν!

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 24/3/2016
Όλα ξεκίνησαν στον προαύλιο χώρο της Πανεπιστημιούπολης στα Κιμμέρια Ξάνθης το βράδυ της Παρασκευής 24 Μαρτίου όπου ο 20χρονος φοιτητής μένει στις εκεί φοιτητικές εστίες.
Έξω από το κτίριο τον περίμεναν οι δύο δράστες από τους οποίους ο ένας μάλιστα μπαινοβγαίνει στη φυλακή και είναι γνωστός στη πιάτσα σαν ο «τσαντάκιας ληστής» οι οποίοι του επετέθησαν και με το μαχαίρι στο λαιμό, τον ανάγκασαν να μεταβεί στο δωμάτιό του και να τους φέρει την…κάρτα του, καθώς ο φοιτητής τους είπε ότι είχε επάνω του σε μετρητά μόνο 35 ευρώ, ομολογώντας όμως ότι έχει κάρτα αναλήψεων την οποία είχε στο δωμάτιό του. Όπως και έγινε. Ο δράστης πήγε και έφερε την κάρτα του, ενώ οι δράστες ειδοποίησαν… ταξί να πάει να τους παραλάβει απειλώντας τον 20χρονο  ότι θα τον σκοτώσουν επί τόπου αν αποκαλύψει στον οδηγό τις προθέσεις τους αλλά και στον φύλακα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί και είδε να καταφτάνει το ταξί.
Στη συνέχεια οι δράστες οδήγησαν τον 20χρονο σε ΑΤΜ της Εθνικής, επί της οδού 40 Εκκλησιών και αφαίρεσαν από το λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ που αυτός έκανε ανάληψη.
Ο φοιτητής στη συνέχεια διηγήθηκε το περιστατικό σε συμφοιτητή του και το βράδυ της επόμενης μέρας αφού ήδη είχε γίνει η καταγγελία στην ασφάλεια Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε η παρακάτω ανάρτηση στο fb και στη στήλη «Στραβά κι ανάποδα»:
«Χθες το βράδυ στις 23:30 στην περιοχή των εστιών Κιμμερίων απήγαγαν έναν φοιτητή με την απειλή μαχαιριού και των πήγαν στην τράπεζα για να του αφαιρέσουν το ποσό των 350 ευρώ. Κρίμα στην αστυνομία που τρέχει να γράψει μερικές υποθέσεις παράνομου παρκαρίσματος και δεν λαμβάνει μέριμνα για να εξαλείψει γνωστό κύκλωμα κλεφτών. Κρίμα, ντρέπομαι και τους καταδικάζω δημόσια. Το ίδιο κάνω και για τους υπεύθυνους της πανεπιστημιούπολης που τόσα χρόνια δεν έχει λύσει το θέμα της ασφάλειας της περιοχής. Δυστυχώς από το φόβο ο ίδιος φοιτητής δεν έχει σπεύσει στην αστυνομία ακόμα. Αλλά θα γίνει σύντομα. Παρακαλώ όποιοι υπεύθυνοι διαβάζουν αυτήν την δημοσίευση να ασκήσουν πίεση εκεί που χρειάζεται ( και δεν ξέρω που ) να σταματήσει αυτό το μπουρλότο».
ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΚΙΝΗΘΗΚΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
Η Αστυνομία Ξάνθης κινήθηκε αστραπιαία και σε χρόνο ρεκόρ με βάση την περιγραφή του θύματος για τους δυο δράστες, συνέλαβε το ένα εκ των δραστών που ήταν σεσημασμένος και τον αναγνώρισε αμέσως, ενώ αναζητεί και τον δεύτερο που επίσης είναι σεσημασμένος.
Αναλυτικότερα το αστυνομικό δελτίο αναφέρει τα παρακάτω:
Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ληστεία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 24/25-3-2017, βραδινές ώρες, στην Ξάνθη. 
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 32 και 22 ετών, για ληστεία και παράνομη κατακράτηση.
Συνελήφθη την Κυριακή (26-3-2017), το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ο 32χρονος δράστης.
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, δύο (2) δράστες με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσαν από το δωμάτιο του 20χρονου στις Φοιτητικές Εστίες Κιμμερίων Ξάνθης, το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ και προσωπικά του αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια τον οδήγησαν σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης τραπεζικού υποκαταστήματος στην Ξάνθη και αφαίρεσαν από το λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.
Από τις αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών, ενώ ο ένας από αυτούς εντοπίστηκε και συνελήφθη. 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. Μάλιστα αναμένεται να διαταχτεί άμεσα η προφυλάκισή του αφού το αδίκημά του αυτήν τη φορά είναι ιδιαίτερα σοβαρό.

EΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: Προστατέψτε μας από τους εξωεστιακούς…!  
Στο μεταξύ ανακοίνωση με την οποία στηλιτεύει τη στάση του Πανεπιστημίου και του Υπουργείου εξέδωσε για το συμβάν η Επιτροπή Αγώνα Οικοτρόφων φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής ζητώντας την προστασία τους από τους εξωεστιακούς και αποκαλύπτοντας νέες επιθέσεις σε φοιτητές.
«Για μια ακόμη φορά ως οικότροφοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ζήτημα της ελλιπής φύλαξης. Στις 24/3/2017  ένας οικότροφος έπεσε θύμα ληστείας στο χώρο των εστιών. Έχουν γίνει πολλά αντίστοιχα περιστατικά, όπως πριν από λίγες μέρες ένας εξωεστιακός άνοιξε την πόρτα μιας κοπέλας στο Δ1, χωρίς να χτυπήσει και ζητούσε να φάει. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος με έναν ακόμη εξωεστιακό γυρνάνε στο κτίριο και προσπαθούν να μπουν στα δωμάτια, ελέγχοντας αν οι πόρτες είναι κλειδωμένες.
 Από  το 2015 έχουν γίνει μαζικές απολύσεις χωρίς μάλιστα να έχει δοθεί καμία απολύτως λύση  για πρόβλημα της φύλαξης. Οι απολύσεις αυτές οφείλονται στη μείωση κονδυλίων των πανεπιστημίων ώστε να επιτευχθεί το ''πολυπόθητο'' πλεόνασμα, καθώς ο φετινός προϋπολογισμός βρίσκεται στα ίδια χαμηλά επίπεδα με πέρσι.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι η υποχρηματοδότηση της Παιδείας, που οδηγεί από τεράστιες ελλείψεις στις σχολές μας μέχρι και σε απολύσεις εργαζομένων, συμπεριλαμβάνεται στις κατευθύνσεις ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, στα πλαίσια των οποίων όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και τώρα κινούνται πιστά.
Τα περιστατικά που συνέβησαν στις Εστίες της Ξάνθης( τόσο τα τωρινά όσο και παλαιότερα)  αναδεικνύουν την τεράστια ανάγκη που υπάρχει  για βελτίωση της φύλαξης. Υπάρχει μόλις ένας φύλακας που κάνει περίπολο παράλληλα στο χώρο των εστιών και στις 3 σχολές που βρίσκονται έξω από την πόλη.
  Το προηγούμενο διάστημα ο σύλλογος οικότροφων  πολλές φορές κινητοποιήθηκε  στην κοσμητεία του Πανεπιστημίου για να διεκδικήσει επαρκή φύλαξη στην ευθύνη του κράτους  και πρόσληψη φυλάκων με πλήρη δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή εργασία.  Για ακόμη μία φορά ,όμως, γινόμαστε θεατές μιας τραγελαφικής κατάστασης καθώς όλοι οι υπεύθυνοι  της Διοίκησης του Πανεπιστημίου αποποιούνται τις ευθύνες. Η μόνη ''εύκολη'' και ''υλοποιήσιμη'' λύση  κατά τα λεγόμενα του κοσμήτορα   είναι  να κόψουμε λεφτά από αλλού προκειμένου να βελτιωθεί η φύλαξη στο χώρο των εστιών. Εμείς αυτό που απαιτούμε είναι επαρκής φύλαξη στην ευθύνη του κράτους χωρίς περικοπή ή αναδιανομή κάποιου κονδυλίου.  
Απαιτούμε:
-Αύξηση της χρηματοδότησης σύμφωνα με τις ανάγκες μας
-Επαρκή φύλαξη στην ευθύνη του κράτους
-Αύξηση δρομολογίων
-Επαρκή συντήρηση κτιρίων (πόρτες, παράθυρα, φωτισμό σε όλους τους χώρους)
-Ανέγερση νέων εστιών
Προχωράμε σε:
Κινητοποίηση στην Σύγκλητο την μέρα που θα συνεδριάσει!».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »