*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Μαρτίου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΞΑΝΘΗΣ 2017: Μαγειρεύοντας Συνταγές με Θρακιώτικο Καβουρμά! Απίστευτες γεύσεις απο 11 μαγαζιά! (φώτο)

23 Μαρτίου
 *Απεδείχθη για μια ακόμη φορά οτι τίποτα δεν είναι τυχαίο....Οτι και στο καλό φαγητό, τα μαγαζιά της Ξάνθης κρατούν την πρωτοκαθεδρία!























Απίστευτες γεύσεις έζησαν οι επισκέπτες της 5ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης από τις 17.00-22 της Πέμπτης 23 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα διακεκριμένα εστιατόρια και ταβέρνες της Ξάνθης μαγείρεψαν Συνταγές με Θρακιώτικο Καβουρμά τις οποίες και πρόσφεραν ΔΩΡΕΑΝ στους επισκέπτες της Έκθεσης.
Μάλιστα στα περισσότερα στέκια οι ίδιοι οι επιχειρηματίες ήταν αυτοί που έβαλαν την τελευταία…»πινελιά» στις συνταγές, δημιουργώντας απίστευτα πράγματα και καταδεικνύοντας την Ξανθιώτικη κουζίνα σαν την καλύτερη στην Ελλάδα. 
Απο τους επώνυμους που επισκέφθηκαν την Έκθεση το βράδυ της Πέμπτης, ήταν ο πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Ξάνθης Γιάννης Σπυριδόπουλος με τον αδελφό του δημοτικό σύμβουλο Τοπείρου Μπάμπη Σπυριδόπουλο κ.'α. 
Συμμετείχαν στην εκδήλωση τα παρακάτω εξαιρετικά μαγαζιά της πόλης:
-Spaggeti Plus Ελευθ. Βενιζέλου 84
-Κήπος Βασ. Σοφίας 19
-Κουρούμπελο Κιμμέρια
-Ξάνθιππη 2ο χλμ Ξάνθης – Σταυρούπολης
-Παλαιά Πόλις Χασιρτζόγλου 7
-Πηρουνιές Στογιαννίδη 1
-Τα Τέμπη του Νέστου Γαλάνη
-Το Κτήμα 4ο χλμ Ξάνθης – Κομοτηνής
-Το Πέρασμα Πάρκο Μεγ. Αλεξάνδρου
-Το Πίλημα Πίλημα
-«Το Χωριό» Άβδηρα
ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΣΤΕΡΙΩΝ! 
 Η Έκθεση πλαισιώνεται από πολιτιστική εκδήλωση την Παρασκευή το βράδυ με τη συμμετοχή του Dasho Kurti, του Βασίλη Προδρόμου, της Έλενας Αρτενιάν, της Έλσας Καριώτη και της Χρύσας Μωραΐτη. Την ορχήστρα συμπληρώνουν οι Δημήτρης Σίντος στο πιάνο και Θάνος Τσελεμπής στα τύμπανα – κρουστά.
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
Το Σάββατο 25 Μαρτίου στη μία το μεσημέρι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να τιμήσουν το παραδοσιακό έθιμο του μπακαλιάρου. Μαγειρεύουν και προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες οι: Σεφ Φώτης Βλαχαντώνης, Μάγειρας Κωνσταντίνος Χατζηϊωάννου. Ο μπακαλιάρος έφτασε στο ελληνικό τραπέζι περί τον 15ο αιώνα και καθιερώθηκε άμεσα ως το εθνικό φαγητό της ημέρας του Ευαγγελισμού, καθώς με εξαίρεση τα νησιά μας, το φρέσκο ψάρι αποτελούσε πολυτέλεια για τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας. Έτσι, ο παστός μπακαλιάρος, που δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη συντήρηση, αποτέλεσε την εύκολη και φθηνή συνάμα λύση, έθιμο που κρατά μέχρι τις μέρες μας.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΒΟΥΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Την Κυριακή 26 Μαρτίου από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το κλείσιμο της Έκθεσης, οι παραγωγοί που έχουν παρασκευάσει τον μεγάλο Θρακιώτικο Καβουρμά, θα τον διανείμουν δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες.







 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »