30 Μαρτίου

Το Συνεταιριστικό Κίνημα άλλαξε σελίδα! Πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ ο Αλέξανδρος Κοντός με 143 ψήφους κι ένα άκυρο επί 145 ψηφισάντων!

30 Μαρτίου*Ποιά είναι τα 20 μέλη που που εκλέχτηκαν και αποτελούν το πρώτο Δ.Σ. του ΣΑΣΟΕΕ.
Το ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ άλλαξε σελίδα. Παρά τις προσπάθειες των "Δούρειων Ίππων", όχι μόνο κατάφερε να ξεπεράσει τριβές και δυσκολές, αλλά κατάφερε να ενώσει Συνεταιρισμούς απο τον Έβρο μέχρι τη Κρήτη, κάνοντας την υπέρβαση για ένα πραγματικά ανεξάρτητο Συνεταιριστικό Κίνημα. 
Αναλυτικότερα:
Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017. Ιστορική ημέρα για το Συνεταιριστικό Κίνημα, αφού εκλέχθηκε το πρώτο του ΣΑΣΟΕΕ (Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Συνεταιριστικών Οργανώσεων Επιχειρήσεων Ελλάδος) με πρώτο εκλεγμένο Πρόεδρο τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρο Κοντό που επί 145 ψηφισάντων, πήρε 143 ψήφους, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
Ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης Παναγιώτης Ταρενίδης λίγο πριν την έναρξη των εκλογών, κάνοντας λόγο για μια ιστορική διαδικασία για το κίνημα, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους για το Δ.Σ. τονίζοντας ότι «θα δώσουμε μάχες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Με δουλειά και ομόνοια θα ενισχύσουμε το συνεταιριστικό κίνημα».
                                          ΤΙ ΤΟΝΙΣΑΝ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Στις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα αναφέρθηκε εισηγητικά ο Αλέκος Κοντός, ξεκινώντας τις διαδικασίες της γενικής συνέλευσης. «Η προσπάθεια που κάναμε ήταν να ενώσουμε όλη την Ελλάδα και σήμερα βρίσκονται εδώ εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο. Πλησιάζουμε τις 90 οργανώσεις και ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα καλύψουμε το σύνολο σχεδόν των Συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας μας», σημείωσε.
«Είναι μεγάλη ικανοποίηση μετά από τόσους μήνες να βλέπουμε μια προσπάθεια να αποδίδει καρπούς. Με λίγα λόγια τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Έχουμε τεράστιες προκλήσεις, το συνεταιριστικό κίνημα έχει μείνει πίσω σε σχέση με αυτά που έπρεπε να κάνει και εδώ είμαστε για να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε», σημείωσε στην συνέχεια της διαδικασίας ο Βασίλης Παρόλας, γενικός διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας και γραμματέας του προσωρινού ΔΣ του ΣΑΣΟΕΕ, ενώ αναφέρθηκε και στις βασικές αρχές που θα κινηθεί η νέα διοίκηση.
Στην ανάγκη ενός χώρου με ισχυρή παρουσία στα κέντρα αποφάσεων, αναφέρθηκε ο Θανάσης Τσιοτίνας, πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η Ένωση» και ταμίας στο προσωρινό ΔΣ του ΣΑΣΟΕΕ, σημειώνοντας επίσης την ανάγκη ύπαρξης πρότυπων συνεταιρισμών.
Ο νομικός Κώστας Παρηγόρης τόνισε ότι «η ενέργεια που αντλήσαμε για να επιτευχθεί όλη αυτή η προσπάθεια σήμερα έρχεται από σας τους ίδιους, οι οποίοι έχετε μία ιστορία, εκφράζεται όλοι σας τις αρχές του συνεργατισμού. Έχετε πολύ μέλλον και θα πάτε πολύ μπροστά».
Στην συνέχεια παίρνοντας τον λόγο ο Χρήστος Μπαρλιάς, πρόεδρος της ΕΑΣ Κορινθίας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια μέχρι και σήμερα: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, μια μεγάλη ιστορική στιγμή. Πριν από κάποιους μήνες μια ομάδα …ξυπόλητων Συνεταιριστών αφού είδαμε ότι δεν πάει άλλο με το παλιό ήρθαμε εδώ σε αυτή την αίθουσα και ξεκινήσαμε μια πορεία. Η πορεία έφερε όλον αυτόν τον κόσμο, που θα βάλει τις βάσεις, τον θεμέλιο λίθο και μετά θα μπορέσει να εμπλουτιστεί και με καινούργιους ανθρώπους. Πιστεύω να γίνουμε ένα μεγάλο ρεύμα και να τους πάρουμε όλους μαζί μας και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα του συνεταιριστικού κόσμου», τόνισε.
Τέλος αφού διαβάστηκε ο ονομαστικός κατάλογος των εγγεγραμμένων και διαπιστώθηκε απαρτία, η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε.
                                            ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Το βράδυ της Τετάρτης 29 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων στις αρχαιρεσίες για το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΣΟΕΕ. Στην θέση του προέδρου ομόφωνα εκλέχθηκε  ο Αλέκος Κοντός που στο σύνολο των 145 ψηφισάντων, πήρε 143 σταυρούς, ενώ βρέθηκε κι ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
Τα μέλη που αναδείχτηκαν στις αρχαιρεσίες με βάση τους σταυρούς προτίμησης και αποτελούν το πρώτο 21μελές Δ.Σ του ΣΑΣΟΕΕ έχουν ως εξής:
1) Χρήστος Γιαννακάκης, 2) Χρήστος Τσιχίτας, 3) Νίκος Στεργίου, 4) Νικήτας Πρίντζος και Κωνσταντίνος Λεπίδας (ισοψήφισαν), 6) Ευθύμης Φωτεινός, 7) Αχιλλέας Λιούτας και Αθανάσιος Παπαθανασόπουλος (ισοψήφισαν), 9) Διονύσης Φόλιος, 10) Χρήστος Μπαρλιάς, 11) Δημήτρης Ντούρος, 12) Θανάσης Τσιοτίνας, 13) Νικήστρατος Χαροκόπος και Ανδρέας Στρατάκης (ισοψήφισαν), 15) Νίκος Δασκαλάκης, 16) Νίκος Κουτλιάμπας, 17) Βασίλης Παρόλας, 18) Γιώργος Κατσούλης, 19) Νίκος Γκίζας, 20) Διονύσης Κακολύρης
Αναπληρωματικά μέλη: 21) Γιώργος Ξυλούρης, 22) Μάρκος Λέγγας, 23) Χρυσόστομος Παυλίδης, 24) Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου.
Τις επόμενες μέρες το πρώτο εκλεγμένο Δ.Σ του ΣΑΣΟΕΕ θα συγκροτηθεί σε σώμα. Μια νέα σελίδα ξεκίνησε για το  Συνεταιριστικό Κίνημα, σίγουρα τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, είναι σίγουρο όμως οτι το μια νέα μέρα πλέον ξεκίνησε για Οργανώσεις και Συνεταιριστικές επιχειρήσεις. 
Share this

Related Posts

Previous
Next Post »