*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Φεβρουαρίου

See Through Οι ειδήσεις και τα σχόλια με άλλο μάτι...!

03 Φεβρουαρίου


ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Τοπείρου Κώστας Δαλάτσης (σ.σ. Αλήθεια πόσα μέλη έχει στο σύλλογό του;), όταν πρόκειται να έρθει κανείς Υπουργός και να πάει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, γίνεται… συνδικαλιστής αγρότης!
Όταν όμως τον καλούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Νομού Ξάνθης προκειμένου να πάρουν αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον τους, τότε… απουσιάζει!
…….
*Με το πρόσχημα λοιπόν ότι πίσω από την πρωτοβουλία των νέων αγροτών να κάνουν σύμφωνα με το νέο Νόμο αγροτικούς συλλόγους σε όλους τους Δήμους, βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, τι έκανε λέτε;
-Πρώτον δεν απαντούσε στα τηλέφωνα των συναδέλφων του και τελικά δεν πήγε στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης
-Δεύτερον πήρε τον Συληγαρδάκη και κατηγόρησε τον…Λουκμακιά και τους άλλους συναδέλφους του, για… κομματισμό υπέρ της Νέας Δημοκρατίας…
-Οπότε τα πήρε και ο Λουκμακιάς και τον κατήγγειλε από τη μια για…αποστάτη κι από την άλλη για Πρόεδρο ενός συλλόγου… 31 μελών!
-Είναι δυνατόν ο κύριος αυτός να εκφράζει τους 5000 αγρότες, επειδή είναι Πρόεδρος ενός συλλόγου σφραγίδα; Διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων!
……
*Βέβαια για να μην πάει ο Δαλάτσης στη συγκέντρωση της Τετάρτης, κάτι παραπάνω ήξερε… και σωστά έπραξε!
-Αφού τον «έκραξε» άγρια αγρότης γι’ αυτά που δήλωνε στο Xanthi channel πριν ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους, λέγοντας «εμείς δεν συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των αγροτών...».
……
*Ποιος είναι αυτός ο κύριος που παίρνει αποφάσεις για μας χωρίς να μας ρωτήσει; Ρώτησε αγρότης σε έντονο ύφος στην προχθεσινή συγκέντρωση;
-Ποιος είναι; Μα ο… αυριανός Δήμαρχος… διάδοχος του Χατζηευαγγέλου στο Δήμο Τοπείρου! Θέλει κι ερώτημα…;

Παράταση ημερομηνίας παράδοσης συσπόρου βαμβακιού σε εκκοκκιστήρια
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, υπέγραψε την 1η Φεβρουαρίου 2017 Απόφαση η οποία παρατείνει την ημερομηνία παράδοσης συσπόρου βαμβακιού σε εκκοκκιστικές επιχειρήσεις μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2017.

Πέθανε 33χρονος στρατιωτικός στην Κομοτηνή… οδηγώντας το αυτοκίνητό του
Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για έναν 33χρονο επαγγελματία οπλίτη στην Κομοτηνή.
Ο άνδρας επέβαινε στο όχημά του και κατέρχονταν την οδό Λεωφόρο Ηρώων. Την ώρα που έφτασε στη διασταύρωση με την οδό Εγνατίας ο οδηγός υπέστη, πιθανόν, έμφραγμα, με συνέπεια να πέσει αναίσθητος μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο έχασε την πορεία του και βρέθηκε πάνω στο πεζοδρόμιο στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Ηρώων. Την πορεία του οχήματος σταμάτησαν δένδρα που υπάρχουν πάνω στο πεζοδρόμιο. Άμεσα έγινε η μεταφορά του στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, αλλά ήταν πλέον αργά για τον άτυχο στρατιωτικό, που άφησε την τελευταία του πνοή με τόσο αιφνίδιο τρόπο. Ο 33χρονος που είχε καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, υπηρετούσε ως επαγγελματίας οπλίτης σε στρατιωτική μονάδα της Κομοτηνής και εργάζονταν ως μάγειρας στη στρατιωτική λέσχη Κομοτηνής.

Αυξήσεις από 37 ως και 75 ευρώ στις επικουρικές συντάξεις
Όχι, δεν πρόκειται για πραγματικές αυξήσεις, αλλά για ολοκλήρωση της παρακράτησης των αναδρομικών η οποία ωστόσο θα δώσει ανάσα σε πολλούς συνταξιούχους.
Είναι περίπου 100.000 οι συνταξιούχοι που θα δουν αύριο να πιστώνεται στο λογαριασμό τους μεγαλύτερο ποσό επικουρικής σύνταξης σε σχέση με τα χρήματα που έλαβαν με τη σύνταξη του Ιανουαρίου. Η παρακράτηση των αναδρομικών ολοκληρώνεται και έτσι όσοι είχαν αρχίσει να έχουν παρακράτηση των Αύγουστο, πλέον θα λάβουν επιπλέον ποσό 75 ευρώ, όσοι άρχισαν να έχουν παρακράτηση τον Σεπτέμβριο θα δουν την επικουρική τους σύνταξη να αυξάνεται κατά 50 ευρώ, ενώ για όσους είχε ξεκινήσει η παρακράτηση τον Οκτώβριο η επικουρική η επικουρική τους θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα με επιπλέον ποσό της τάξης των 37,50 ευρώ.

ΚΙΔΗΣΟ ΞΑΝΘΗΣ: Ο κ. Βασιλακόπουλος αφού ζητήσει συγνώμη
πρέπει να εισηγηθεί ο τελικός του κυπέλου να πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη
Η πρόσφατη τοποθέτηση Βασιλακόπουλου για τον τόπο διεξαγωγής του τελικού του κυπέλου επιστρέφεται στον ίδιο τουλάχιστον ως απαράδεκτη. Δε χρειάζεται κανείς να είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για να το αντιληφθεί. Είναι προφανές ακόμα και για τον πιο απλό πολίτη του τόπου μας, που έχει ελάχιστη δημοκρατική ευαισθησία και αντίληψη στο λόγο του και τις πράξεις του. Ο κ. Βασιλακόπουλος έχει σήμερα δύο επιλογές. Να ανασκευάσει και να ζητήσει συγνώμη.
Να παραιτηθεί και να ζητήσει συγνώμη. Σε κάθε περίπτωση, και αφού ζητήσει συγνώμη πρέπει να εισηγηθεί ο τελικός του κυπέλου να πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη. Θα ήταν ακόμα καλύτερα αν ο αγώνας πραγματοποιηθεί με την παρουσία μόνο φιλάθλων που κατοικούν στην περιοχή μας, αν θέλει να είναι πρωταγωνιστές του αγώνα οι παίχτες των ομάδων και όχι τα επεισόδια από ανεγκέφαλους.
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Ξάνθης

ΑΙΣΧΟΣ! Φοβηθήκαμε επεισόδια μεταξύ Χρυσαυγιτών
και μουσουλμάνων, λέει ο Τσαγκρώνης
Τα ασυμμάζευτα από τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου προσπαθεί να μαζέψει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης
Εξηγήσεις θέλησε να δώσει ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης σχετικά με την τοποθέτηση που έκανε νωρίτερα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος για την απόφαση να μη διεξαχθεί ο Τελικός Κυπέλλου στην Ξάνθη.
Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα από τον σάλο που προκλήθηκε, δήλωσε στο «Metropolis FM» πως: «Φοβηθήκαμε το ενδεχόμενο να διεισδύσουν Χρυσαυγίτες στους οργανωμένους στρατούς των δύο ομάδων και να δημιουργηθούν θέματα με τη μουσουλμανική μειονότητα. Επιπλέον, το γήπεδο της Ξάνθης είναι μέσα στην πόλη».
-Αντί λοιπόν οι κύριοι της ΕΟΚ να ζητήσουν μια συγγνώμη από την μουσουλμανική μειονότητα και την τοπική κοινωνία της Ξάνθης, συνεχίζουν τα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των αθλητικών συλλόγων και των φιλάθλων τους κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα.
-Και δεν λένε βέβαια ότι το γήπεδο δεν είναι μέσα στη πόλη, αλλά στις παρυφές της πόλης…! Συνεχίζουν ανιστόρητοι και επικίνδυνοι! Δυστυχώς!
ΙΡΦΑΝ ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ: Παραιτήσου κύριε Βασιλακόπουλε!
Ο αθλητισμός ενώνει όλες τις θρησκείες, εθνικότητες, τα φύλα και τις ηλικίες του κόσμου και παρουσιάζει μια εικόνα χωρίς σύνορα και διαφορές. O πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε μια εντελώς άτυχη ομιλία σήμερα, την οποία καταδικάζω. Στην Θράκη χρόνια τώρα ζούμε Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί αρμονικά μαζί, πίνοντας το ίδιο νερό και αναπνέοντας τον ίδιο αέρα, η δήλωση αυτή του προέδρου δεν είναι τίποτα άλλο από το να λασπώνει την ιερή αυτή σχέση. Η Θράκη είναι πολυπολιτισμική και αποτελεί υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης και αυτό οφείλεται σε αυτήν την σχέση των Μουσουλμάνων και Χριστιανών.
Εγώ ως σύμβουλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ως Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ξάνθης καταδικάζω τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου και τον καλώ σε παραίτηση.
Ιρφάν Χατζηγκενέ
Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης
Αντιπρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης 
....
                                                       Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Στο πλευρό των νέων αγροτών και κτηνοτρόφων ο Σάκης Λουκμακιάς! 
                     Απών από τη συγκέντρωση αγροτών ο Κώστας Δαλάτσης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »