*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Φεβρουαρίου

See Through Το θέμα της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ "κλέβει" τις εντυπώσεις!

02 Φεβρουαρίου
Η πιο λαμπερή και… κατακτητική στολή!
Ξωτικά: Ταξίδι στο παραμύθι…!
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Τρεις ομάδες μπάσκετ έχει η πόλη μας. Την Ασπίδα Ξάνθης που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και τον Λεύκιππο και τον Αρίωνα που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα ΕΚΑΣΑΜΑΘ!
Συν τον παράγοντα του μπάσκετ κύριο Νίκο Νικολόπουλο.
……
*Τρεις ομάδες μπάσκετ, με Προέδρους, Διοικητικά συμβούλια, προπονητές, καλαθοσφαιριστές κλπ.
Κι όμως, ούτε ένας δεν βρέθηκε να κάνει μια δήλωση για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Προέδρου της ΕΟΚ κ. Βασιλακόπουλου!!!
Γιατί άραγε;
(σ.σ. Πλήρες ρεπορτάζ στη σελίδα 5)
……
*Από τα καλύτερα σχόλια που διάβασα στο fb ήταν αυτό του γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστη Αντωνιάδη που αναφέρει τα εξής:
»Σχετικά με τις δηλώσεις του Βασιλακόπουλου, έχω πλέον την πεποίθηση, όπως με το δίπλωμα, οπού μετά τα 65 περνάς κάθε πέντε χρονιά εξετάσεις για ανανέωση, να ισχύει το ίδιο και για θέσεις ευθύνης στο δημόσιο βίο. Για να μην καθόμαστε και ασχολούμαστε με δηλώσεις του κάθε ξεμωραμένου γέροντα…».
-Βέβαια μάλλον ξεχνάει ο Ανέστης ότι κι ο Βασιλακόπουλος, «παιδί»του ΠΑΣΟΚ ήταν… Κάποτε μάλιστα τον είχανε κάνει οι ΠΑΣΟΚοι και γραμματέα Αθλητισμού! Έτσι για να μη ξεχνιώμαστε…
……
*Κι ένα επίσης πετυχημένο σχόλιο του Τάσου Τσορλίδη που μένει στη Θεσσαλονίκη:
«Ο Ξανθιώτης πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, κ.Λάσκαρης, να πάρει θέση για όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην ΕΟΚ και στην επίσημη τοποθέτηση του ΑΛΗΤΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ που λέει ότι δεν μπορεί να γίνει ο ΤΕΛΙΚΟΣ του κυπέλλου ΜΠΑΣΚΕΤ στην Ξάνθη επειδή υπάρχει Μουσουλμανική μειονότητα (!!!)»
-Σιγά μη πάρει και ενοχλήσει τον «ισχυρό» άνδρα κύριο Βασιλακόπουλο…
53χρονος & 79χρονη έκλεβαν ρεύμα για τα σπίτια τους στο Ραχώνι Θάσου.
Σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή, από το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ενός 53χρονου και μιας 79χρονης, διότι, όπως προέκυψε, προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις οικίες που διαμένουν, στο Ραχώνι Θάσου.

Βουλευτής της Σμύρνης απειλεί την Ελλάδα με… πόλεμο!
Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις από την Τουρκία για τα Ίμια. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του βουλευτή Σμύρνης του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, Χουσεΐν Κοτσαμπιγίκ.
Μια μέρα μετά τη θλιβερή επέτειο της κρίσης και του δυστυχήματος το 1996 που κόστισε τη ζωή σε τρεις Έλληνες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, ο Κοτσαμπιγίκ έφτασε στο σημείο να... απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο!.
Όπως έγραψε στο twitter «Προειδοποιώ την Ελλάδα: Το 1996 γλιτώσατε χάρη στη δειλία ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Καρντάκ (τουρκική ονομασία για τα Ίμια) γιατί θα σας χτυπήσουμε».
-Του λες τώρα ή δεν του λες….! Άντε …Αϊ Σιχτίρ!;;;
Αποκατάσταση φθορών (λόγω του χιονιού) στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ξάνθης
Τις τελευταίες ημέρες τα συνεργεία του Δήμου Ξάνθης αποκαθιστούν τις φθορές που έχει υποστεί το οδόστρωμα, λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας (χιόνι – ολικός παγετός) σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου μέσα στην πόλη. Το Τμήμα Συντηρήσεων Υποδομών του Δήμου Ξάνθης έχει ήδη ξεκινήσει την αποκατάστασή τους, ενώ οι εργασίες γίνονται κατόπιν προγραμματισμού από την υπηρεσία.
Οι πολίτες που διαπιστώνουν ότι υπάρχει φθορά η οποία χρήζει παρέμβασης μπορούν να το αναφέρουν στην διαδικτυακή εφαρμογή «Βελτιώνω το Δήμο μου »(www.cityofxanthi.gr/imc) ή στο τηλέφωνο -2541350800- προκειμένου να δρομολογηθεί η αποκατάστασή της. 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Να συμπεριληφθεί κύριε Βασιλακόπουλε η Ξάνθη ως έδρα του τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ!
Η δήλωση του   Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλο  περί της μη καταλληλότητας,  της πόλης μας της Ξάνθης, για την ασφαλή διεξαγωγή  του τελικού κυπέλλου καλαθοσφαίρισης, λόγω της “μουσουλμανικής μειονότητας” της Θράκης χαρακτηρίζεται τουλάχιστον απαράδεκτη!
  Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως οι αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι  διόλου δεν έχουν σχέση με αντιλήψεις που  εκ προοιμίου ενοχοποιούν μερίδες πληθυσμού για τέλεση αξιόποινων πράξεων. Πληθυσμού που λόγω της διαφορετικής του θρησκευτικής, γλωσσικής ή φυλετική σύνθεσης θεωρείται ύποπτο για την υπονόμευση της ασφαλούς τέλεσης ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος όπως είναι ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ.
Στην Ξάνθη και στη Θράκη οι δυο κοινότητες της Πλειονότητας και τη Μειονότητας συμβιώνουμε με σεβασμό και αλληλοαποδοχή εξασκώντας  την ικανότητά μας να ζούμε σε μια κοινωνία με διαφορετικούς, έξω από τον κύκλο των κατασκευασμάτων του φόβου και του μίσους και μέσα στην ομορφιά της ποικιλίας. 
Η πολυπολιτισμική μας πόλη, η Ξάνθη έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Καλούμε τον Πρόεδρο της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να ανακαλέσει την απαράδεκτη δήλωσή του και να συμπεριληφθεί η πόλη μας στο σχεδιασμό της ομοσπονδίας  ως πιθανή έδρα τέλεσης του τελικού κυπέλου μπάσκετ.     
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Ξεκίνησαν τα δωρεάν μαθήματα από το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» του Δήμου Ξάνθης
Ο Δήμος Ξάνθης ξεκίνησε από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 τη λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντας διδακτική υποστήριξη μαθητών Λυκείου.
Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» απευθύνεται σε μαθητές των οποίων οι γονείς έχουν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)που υλοποιεί ο Δήμος Ξάνθης.
Στο φροντιστήριο διδάσκονται μαθήματα και των τριών τάξεων του Λυκείου, τα οποία πραγματοποιούνται στο σχολικό συγκρότημα του 2ου & 3ου Γυμνασίου Ξάνθης από καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά τις απογευματινές ώρες.
O στόχος του σημαντικού αυτού κοινωνικού θεσμού είναι αφενός να στηριχθούν οι μαθητές με κάθε δυνατό εκπαιδευτικό τρόπο και αφετέρου να δοθεί ανάσα στις οικογένειές τους, που λόγω της κρίσης αδυνατούν να διαθέσουν επιπλέον χρήματα για δίδακτρα σε φροντιστήρια.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης σήμερα και ώρα 14:00  με την διαδικασία του κατεπείγοντος, λόγω στενών χρονικών περιθωρίων επίλυσης των ζητημάτων, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:
Θέμα: Έγκριση προγράμματος των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2017, έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων.
Εισηγήτρια: Αριστέα Αλατά, προϊσταμένη Τμήματος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.
Ο πρόεδρος του
Διοικητικού Συμβουλίου
Πασχάλης Λύρατζης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »