*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Φεβρουαρίου

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟΝ ΒΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΗΣ E-VALUE

03 Φεβρουαρίου
Πρόχειρο διαγώνισμα
Παίρνοντας υπόψη τα παρακάτω 4 δεδομένα από τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για την εργασία στην Ελλάδα
-Το 2016, 382.729 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,48% των μισθωτών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, απασχολούνταν με μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία, ενώ οι αμοιβές τους είναι σε κάθε περίπτωση κάτω από τα 500 ευρώ μεικτά….
…Από τα τελευταία δεδομένα που περιλαμβάνονται στην καταγραφή για το μήνα Δεκέμβρη, προκύπτει ότι στις νέες συμβάσεις μισθωτής εργασίας που υπεγράφησαν μέσα στο 2016, το 60% ήταν προσλήψεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας και μόλις το 40% ήταν προσλήψεις πλήρους απασχόλησης.
Συνεχόμενη αυξητική τάση παρουσιάζουν και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στοιχείο που δείχνει την προσωρινότητα της απασχόλησης. Τον Αύγουστο του 2016 έληξαν 53.212 συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αυξημένες κατά 170% συγκριτικά με τις 19.670 συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έληξαν τον Αύγουστο του 2013.
Μόλις το 1,6% των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα 3.790 μεγάλες επιχειρήσεις απασχολούν 781.745 μισθωτούς, δηλαδή συγκεντρώνουν το 44% των μισθωτών της χώρας.
Βρείτε ποιόν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, που έχει στην πλειοψηφία ευέλικτο εργατικό δυναμικό με συμβάσεις 1 μήνα και τους δίνει λιγότερα από 500 ευρώ μεικτά επισκέφτηκε τη Δευτέρα  το  στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας  Δ. Βίτσας, συνοδευόμενο μάλιστα και από τους 2 βουλευτές και το Συντονιστή της ΝΕ.
Σωστά το βρήκες… την E VALUE
Είμαστε σίγουροι πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράσανε την ικανοποίησή τους για τα σύγχρονα κάτεργα. Αισθάνθηκαν χαρούμενοι γιατί με το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει μαζί με το παλιότερο πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) εκατοντάδες εργαζόμενοι  δουλεύουν για 300 – 400 ευρώ σε καθεστώς πίεσης, χωρίς να γνωρίζουν αν θα ξαναδουλέψουν τον επόμενο μήνα. Κι όλα αυτά σε έναν επιχειρηματικό όμιλο (ΟΤΕ – ΚΟΣΜΟΤΕ) με 152 εκατομμύρια καθαρά κέρδη το 2015. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ ή  η «ανάπτυξη από τον ιδιωτικό τομέα» της ΝΔ.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Απέναντι σε όσους τσαλαπατάνε τα όνειρά μας μια είναι λύση
Οργανωμένος ταξικός αγώνας για
-Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε αορίστου.
-Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στις Τηλεπικοινωνίες.
-Κανένας κάτω από 751 ευρώ
-Πλήρης σταθερή εργασία για όλους
Στη συλλογικότητα η δύναμη - Στους ταξικούς αγώνες η προοπτική!
Γραμματεία Ξάνθης  του ΠΑΜΕ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »