*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Φεβρουαρίου

Έκαψαν το λεωφορείο του ΟΡΦΕΑ Ξάνθης! Δεν άφησαν τίποτα όρθιο και στα γραφεία του συλλόγου!

09 Φεβρουαρίου
Συμπαραστέκεται στον ιστορικό σύλλογο ο Αλέξανδρος Κοντός, καταδικάζουν την επίθεση ΕΠΣ Ξάνθης & Άρης Αβάτου!!
-Εκλάπησαν τηλεοράσεις, βίντεο, κάμερες, σκληροί δίσκοι, αρχείο της ιστορίας του συλλόγου και των παλαιμάχων, κατέστρεψαν ακόμη και το εικονοστάσιο του Αγίου Γεωργίου!
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Άγνωστοι τα ξημερώματα της Τετάρτης έκλεψαν το λεωφορειάκι με το οποίο μετακινούνταν οι ποδοσφαιριστές του ΟΡΦΕΑ Ξάνθης στα εκτός έδρας παιχνίδια και στη συνέχεια του βάλανε φωτιά και το κατέστρεψαν ολοσχερώς! Το αυτοκίνητο βρέθηκε στη περιοχή του Δροσερού, κοντά στο ποτάμι και οι φωτογραφίες είναι συγκλονιστικές! Έγινε λαμπάδα στη κυριολεξία κι έμεινε μόνο ο σκελετός.
Οι ίδιοι δράστες, μπήκαν και στα γραφεία της ομάδας στο γήπεδο του ΑΟΞ προφανώς αναζητώντας χρήματα και αντικείμενα που μπορούν να πουληθούν και το… άδειασαν στη κυριολεξία, προκαλώντας βανδαλισμούς και μεγάλες καταστροφές. Κυριολεκτικά δεν άφησαν τίποτα!!!
ΕΔΡΑΣΑΝ ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Τσιλιγγιρίδη:
Βανδαλισμοί, καταστροφές και κλοπές στο γήπεδο του ΑΟΞ από διαρρήκτες όλη τη νύχτα, μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Το πρωί από ένα φίλο του ο Μπάμπης Χατζημεστής ενημερώθηκε για την ολική καταστροφή της περιουσίας του συλλόγου, αλλά και του γηπέδου. Εκλάπησαν τηλεοράσεις, Βίντεο, κάμερες, σκληροί δίσκοι, αρχείο της ιστορίας του συλλόγου και των παλαιμάχων, 
κατέστρεψαν ακόμη και το εικονοστάσιο του Αγίου Γεωργίου, απορρυπαντικά, ψυγεία, υλικό ρούχων κ.α. αντικείμενα. Δεν έφταναν όμως όλα αυτά είχαμε και καταστροφές σε όλες τις πόρτες του χώρου του γηπέδου των αποδυτηρίων. Δεν άφησαν ούτε μία πόρτα που να μην την σπάσουν. Τόση ήταν η μανία των διαρρηκτών, που έκαναν ζημιές και στις αναρτημένες φωτογραφίες της ιστορίας του συλλόγου και φυσικά των παλαιμάχων ΑΟΞ. Σίγουρα ο Μπάμπης Χατζημεστής που ήταν οργισμένος με αυτά που είδε θα έχει να θυμάται τις πρωτόγνωρες εικόνες που είδε. Αυτό που τον θύμωσε ήταν που έκλεψαν τους σκληρούς δίσκους, και τους κατέστρεψαν στην κυριολεξία. Εκεί όπως αναφέρουμε πιο πάνω ήταν το αρχείο του συλλόγου και των παιδιών μας, και εννοούσε των ποδοσφαιριστών. Οι ζημιές και τα κλοπιμαία θα αντικατασταθούν.
 Οι σκληροί δίσκοι με την ιστορία, έχει σβήσει από ένα μένος, μίσους και πάθους κάποιων να προβούν σε αυτές τις καταστροφές. Άντε τώρα με τους οικονομικούς καιρούς που ζούμε να αντικατασταθούν, οι πόρτες που δεν είναι λίγες, να τοποθετηθούν νέες τηλεοράσεις, κάμερες, Βίντεο, ψυγεία και πλυντήρια. Αφήσαμε τελευταίο και η τραγική ειρωνεία είναι το αγαπημένο λεωφορείο του συλλόγου που χρησιμοποιούσαν οι παλαίμαχοι, αλλά και η ομάδα του Ορφέα Ξάνθης για τις κοντινές αποστάσεις. Οι δράστες πήραν το λεωφορείο μέσα από το γήπεδο αφού καταστρέψει την εξώπορτα της κεντρικής εισόδου που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο, και αφού είχαν μεταφέρει όλα τα κλοπιμαία το πήγαν στο ποτάμι έξω από τις χωματουργικές τσιμέντων καμένο ολοσχερώς που δύσκολα μπορείς να διακρίνεις αν όντως είναι το λεωφορείο της ομάδας του Ορφέα Ξάνθης. Σε απόγνωση ο μεγαλομέτοχος του Ορφέα Ξάνθης Μπάμπης Χατζημεστής που σε τρεις μήνες είναι η δεύτερη φορά που ζει τέτοιες εικόνες αφού την πρώτη φορά διαρρήκτες είχαν μπει στο ίδιο του το σπίτι . Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Μπάμπης Χατζημεστής ήταν πολύ οργισμένος με όσα έζησε και στάθηκε λέγοντας γιατί ρε γαμώτο; Είναι να απορεί κανείς με αυτούς που προχώρησαν στους βανδαλισμούς και με λυπεί περισσότερο το υλικό και οι σκληροί δίσκοι και φυσικά ο εμπρησμός του λεωφορείου. Όσο πλήγματα και να δεχτούμε θα σταθούμε όρθιοι και θα συνεχίσουμε αυτό που αγαπάμε είπε αποκλειστικά στον« ΜΑΧΗΤΗ» και το Xanthi channel ο Μπάμπης Χατζημεστής που μίλησε επίσης στο «XANTHI CΗAΝNEL.
Γιάννης Τσιλιγκιρίδης»
.....
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ, ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ
Με λιτή δήλωσή του στο «Μ»ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, ανέφερε τα παρακάτω:
«Πρώτα ως φίλαθλος και φίλος του Ορφέα Ξάνθης και δεύτερον ως Ξανθιώτης καταδικάζω ανεπιφύλακτα  τους βανδαλισμούς και τις κλοπές στα γραφεία της ομάδας καθώς επίσης και τον εμπρησμό στο λεωφορειάκι που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές στα εκτός έδρας παιχνίδια και ζητώ την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να παταχτούν άμεσα και  αμείλικτα. Δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον Ορφέα Ξάνθης, στον Μπάμπη Χατζημεστή και την διοίκηση,  και θα βοηθήσω προσωπικά με όλες μου τις δυνάμεις στην επούλωση των πληγών από τις αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις. Παράλληλα καλώ τόσο τους Δήμους όσο και την Περιφέρεια ΑΜΘ να συμβάλουν αποφασιστικά, βοηθώντας τον Ορφέα Ξάνθης να ξεπεράσει αυτό το σκληρό κτύπημα. Πρέπει να σταθούμε όλοι δίπλα στην ιστορική ομάδα της Ξάνθης. Ο ΟΡΦΕΑΣ Ξάνθης πρέπει να μείνει ΟΡΘΙΟΣ. Τον χρειάζεται η Ξάνθη!».

Η ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ
Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης καταδικάζει τους βανδαλισμούς στους χώρους του Ορφέα Puma Ξάνθης στο γήπεδο του ΑΟ Ξάνθης και την κλοπή και καταστροφή του λεωφορείου της ομάδας.
Κάποιοι δυστυχώς δεν σεβάστηκαν την περιουσία των ανθρώπων που κοπιάζουν εδώ και 10ετίες για να προσφέρουν συνθήκες άθλησης σε νέους ανθρώπους. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλες τις αρμόδιες αρχές να εξαντλήσουν τα όρια της δικαιοδοσίας τους και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Ανακοίνωση του Άρη Αβάτου για την επίθεση στον Ορφέα Ξάνθης
 Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη θλίψη του για την επίθεση στο γήπεδο του ΑΟΞ και κατ’ επέκταση στον Ορφέα Ξάνθης εξέδωσε η ομάδα του Άρη Αβάτου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άρη Αβάτου:
«Η θλίψη είναι πραγματικά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα μας από τις ζημιές που άγνωστοι προκάλεσαν στο γήπεδο του Α.Ο.Ξάνθης, όπου αγωνίζεται ο ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ στην Γ’ Εθνική.
Τέτοιες ενέργειες είναι πραγματικά κατακριτέες και είναι κρίμα για κάποιους ανθρώπους οι οποίοι πασχίζουν με μόχθο και ζήλο να διατηρούν τους αγωνιστικούς χώρους καθώς και τις ομάδες τους στις σημερινές δύσκολες μέρες και να έρχονται κάποιοι ανεγκέφαλοι και να τα γκρεμίζουν όλα.
Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δέχτηκε ένα χτύπημα.
Όσο όμως και να το χτυπούν η οικογένεια του είναι μεγάλη και θα το αντιμετωπίσει και αυτό.
Το Δ.Σ. της ομάδος μας εκφράζει την ηθική του συμπαράσταση στην ομάδα του ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ για το χτύπημα που δέχτηκε και είμαστε σίγουροι ότι όλα θα ξαναγίνουν όπως ήταν και ακόμη καλύτερα.
ΤΟ Δ.Σ. ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »