*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Φεβρουαρίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Κανείς πλέον κύριο Δαλάτση δεν μπορεί να σταματήσει το "νέο" που έρχεται στους αγρότες...!

03 Φεβρουαρίου
*Σε κάθε αγώνα θα υπάρχουν και οι Θερμοπύλες, αλλά και οι «Εφιάλτες».
-Κάποιοι στις μέρες μας τους λένε και… αποστάτες! Ή ακόμη πιο ευγενικά…άντε στο καλό, αλλά αφήστε τις προβοκάτσιες!
…..
*Καθαρές κουβέντες λοιπόν. Ουδείς υποχρέωσε τον πρώην δημοτικό σύμβουλο του Χατζηευαγγέλου και Πρόεδρο του  Αγροτικού συλλόγου Τοπείρου Κώστα Δαλάτση να είναι Πρόεδρος σε έναν Σύλλογο… 31 αγροτών, όπως τόνισε χθες στο «Μ» και ο Σάκης Λουκμακιάς!
Όπως και κανέναν δεν αφορά αν θα κατέβει ή όχι Υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου με την υποστήριξη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που όπως φημολογείται προσδοκά και γι’ αυτό όταν πάει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπως τη Δευτέρα για παράδειγμα στη συνάντηση με τον Βίτσια…
-Δικό του πρόβλημα!
….
*Δεν είναι όμως δυνατόν ο κύριος Κώστας Δαλάτσης να μη σηκώνει το τηλέφωνο στους συναδέλφους του που τον έπαιρναν και τον ξανάπαιρναν για την σύσκεψη της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και να απαντάει μόνο στον… Συληγαρδάκη, με στόχο να διχάσει και συνειδητά να κάνει προβοκάτσια σε μια ενωτική προσπάθεια ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ να κάνουν συλλόγους και να αγωνιστούν ΕΝΩΜΕΝΟΙ για τα συμφέροντά τους!
……
*Και εξηγούμαι… Θεωρεί ο κύριος Δαλάτσης ότι Αγροτικό Κίνημα στο Νομό μας μπορεί να εκφράζεται από συνδικαλιστές σαν του λόγου του που νοιάζονται μόνο για τα προσωπικά και πολιτικά τους συμφέροντα και δεν αξίζει να αναλάβουν τα ηνία φρέσκα και νέα μυαλά που θα αγωνιστούν ενωμένοι για το καλό αγροτών και κτηνοτρόφων;
Βγαίνει ευθαρσώς… Το… καταγγέλλει και ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ από τη θέση του Προέδρου ενός αγροτικού συλλόγου που στην ουσία είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει, είναι το ίδιο πράγμα…!
……
*Όχι λοιπόν μόνο δεν το έπραξε αυτό ο Δαλάσης, αλλά μια μέρα μετά την συνάντηση που είχε ο ίδιος και άλλοι 4 συνάδελφοί του με τον Βίτσα, έσπευσε ερήμην τους και κατηγόρησε την πρωτοβουλία τους ότι είναι…παρακινούμενη από τη Νέα Δημοκρατία με σκοπό να την «διασπάσει» ...εν τη γενέσει  της!!! 
(σ.σ. Μα είναι δυνατόν να λειτουργεί μ' αυτόν τον τρόπο για τους συναδέλφους του;  Με τους οποίους έδωσε και αγώνα στα μπλόκα την προηγούμενη φορά;)
……
*Βεβαίως ο Κώστας Δαλάτσης δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί με τον τρόπο αυτό.
-Δυστυχώς ορισμένοι άνθρωποι και δη της σχολής Χατζηευαγγέλου, έτσι έμαθαν να λειτουργούνε…
Κι όπως σωστά ειπώθηκε και από τον άτυπο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας ΑΜΘ Θέμη Καλπακίδη, κάπως έτσι «πουλήθηκε» και ο τελευταίως αγώνας των αγροτών…
Την ώρα που ετοιμαζόμασταν όλοι μαζί με τα τρακτέρ να φύγουμε από τα μπλόκα για την Αθήνα, κάποιοι έτρεχαν στον… Πρωθυπουργό!
-Τύπου Μπούτα, για να μην χάσουν τα οφίτσια… και εν τη ΕΝΩΣΕΙ νικήσουν οι αγρότες!
……
*Καθαρές κουβέντες λοιπόν. Αυτήν τη φορά φίλτατε Κώστα Δαλάτση τα πράγματα έχουν αλλάξει! Και μπορεί εσένα να σε τρομάζει αυτό προκειμένου να έχεις τον τίτλο του «Προέδρου» σε έναν σύλλογο με μηδέν απήχηση στον αγροτικό κόσμο, οι αγρότες όμως και κυρίως οι ΝΕΟΙ αγρότες, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην δημιουργία 4 νέων αγροτικών συλλόγων στους 4 Δήμους του Νομού (Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου και Μύκης) οπότε κι εσύ πορεύσου στο… δρόμο σου και μη το παιδεύεις τζάμπα, αφού πολύ σωστά πρώτος εσύ έδειξες το δρόμο…
-Ότι με… Δαλάτσηδες το αγροτικό κίνημα δεν μπορεί να προχωρήσει και ειδικά στο Νομό Ξάνθης!
……
*Ο «Μ» χαιρετίζει την προχθεσινή πρωτοβουλία αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων, ακόμη και μελισσοκόμων, να οργανωθούν συνδικαλιστικά και να προχωρήσουν με την δημιουργία συλλόγων και μιας πραγματικά ανεξάρτητης αγροτικής Ομοσπονδίας.
-Δαλάτσηδες πάντα θα υπάρχουν στους αγώνες των αγροτών… αλλά αυτή τη φορά είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ των καιρών!
....
Έρχονται νέοι αποφασισμένοι αγρότες, με όραμα να μην ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ πλέον κανέναν αγώνα τους, αφού από αυτόν εξαρτάται η ίδια τους η μοίρα, το ίδιο τους το μέλλον. Κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το σταματήσει! 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »