09 Φεβρουαρίου

Θρίλερ: Έξι Τούρκοι συνελήφθησαν στον Έβρο-Ζητούν άσυλο από την Ελλάδα

09 Φεβρουαρίου
Ένα θρίλερ, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ώρες στον Έβρο. Συγκεκριμένα, δύο οικογένειες με καταγωγή από την Τουρκία συνελήφθησαν στον Εβρο, για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, σημειώνοντας ότι αντιμετωπίζουν διώξεις στη χώρα τους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο ζευγάρια, τη μητέρα της μίας εκ των γυναικών και ένα παιδάκι ενός έτους. Μάλιστα αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι οι Τούρκοι που συνελήφθησαν έχουν εκφράσει προφορικά το αίτημά τους για άσυλο και αναμένεται να το κάνουν και επίσημα στην αρμόδια επιτροπή.
Από την άλλη πλευρά, σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το εν λόγ ζήτημα, υπογραμμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν στην ευρύτερη δύο διακινητές- έναν 38χρονο Τυνήσιο και έναν 21χρονο Μαροκινό- οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι Τούρκους μη νόμιμους μετανάστες.
Οι δύο δράστες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μετέφεραν παράνομα με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον Εβρο, τους 6 Τούρκους και στη συνέχεια τους καθοδήγησαν πεζή στο εσωτερικό της χώρας.
Την ίδια ώρα δημοσίευμα του Associated Press, το οποίο επικαλείται τις ελληνικές αρχές, σημειώνει ότι πάνω από 100 Τούρκοι έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα τον περασμένο Ιούλιο, ανάμεσά τους και οι 8 στρατιωτικοί που έφτασαν με ελικόπτερο. Ολοι ισχυρίζονται ότι διατρέχουν κίνδυνο στη χώρα τους, όπου οι αρχές τους συνδέουν με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »