*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Φεβρουαρίου

ΜΙΑ ΦΩΝΗ, ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ! Αγρότες & Κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας ΑΜΘ ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις!

03 Φεβρουαρίου
*Πάνω από 160 αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης
*Ποιοι αποτελούν την 15μελή Επιτροπή Αγώνα της Ξάνθης που περιλαμβάνει… 17 δυναμικούς νέους αγρότες! Μια ΕΝΙΑΙΑ ΦΩΝΗ από δω και πέρα αγροτικό κίνημα!
Δυναμικές κινητοποιήσεις ξεκινάνε αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και Μελισσοκόμοι  της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας μετά την συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης, οργανώνοντας για πρώτη φορά ενιαίο Συντονιστικό όργανο που θα αποφασίζει να κινείται ομόφωνα και δυναμικά.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 20.30 το βράδυ της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία κυρίως αγροτών από το Νομό Ξάνθης που ομόφωνα αποφάσισαν τα παρακάτω:
1.Συγκρότηση 15μελούς Οργανωτικής Επιτροπής.
2.Δημιουργία 4 αγροτικών συλλόγων στους Δήμους Ξάνθης, Τοπείρου, Μύκης και Αβδήρων
3.Κοινά μπλόκα με τους αγρότες του Δήμου Νέστου στην έναρξη των κινητοποιήσεων στους κόμβους Παραδείσου από τον παλιό και νέο δρόμο.
Τα κύρια αιτήματα των αγροτών είναι το Φορολογικό, το Ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής, ενώ με ομόφωνη απόφαση οι συγκεντρωμένοι τάχτηκαν υπέρ του να αφήσουν τους καναπέδες και να βγουν στους δρόμους .
Από την συγκέντρωση απουσίαζε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Τοπείρου Κώστας Δαλάτσης τον οποίο κατηγορούν οι αγρότες ότι εκφράζει έναν σύλλογο-σφραγίδα 31 ατόμων που δεν τους εκπροσωπεί και παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις τους, δεν απάντησε στο κάλεσμά τους, διότι όπως  φημολογείται, φιλοδοξεί να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Γεγονός που σχολιάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά από τους παρόντες αγρότες.
Μάλιστα όπως μας είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Ξάνθης κ.Σάκης Λουκμακιάς, τον παίρναμε τηλέφωνο και δεν μας απαντούσε και παράλληλα μας κατηγορούσε ότι υποκινούμαστε από τη Νέα Δημοκρατία.
Του απάντησα κι εγώ ότι τον θεωρώ αποστάτη και διασπαστή του αγώνας μας και δεν εκπροσωπεί κανέναν.




Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ 15ΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Στην προχθεσινή συνάντηση συγκροτήθηκε και η 15μελής Συντονιστική Επιτροπή αγώνα που αποτελείται από…17 δυναμικούς αγρότες, οι περισσότεροι των οποίων μάλιστα είναι νέοι.
Ιδού και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ξάνθης
  1. Σταυρακάρας Φώτης
  2. Μπαντάκης Αθανάσιος
  3. Ρούφος Βασίλης
  4. Δροσίδης Κωνσταντίνος
  5. Παπαδόπουλος Θεόδωρος
  6. Κούρτογλου Κυριάκος
  7. Γιαννίδης Πασχάλης
  8. Κυριακίδης Κυριάκος
  9. Νικολαϊδης Νίκος
  10. Μουτσάνας Αθανάσιος
  11. Δεληγιάννης Ιωάννης
  12. Τσαντέλης Ηλίας
  13. Καρκαλιάνης Άγγελος
  14. Κοτσαμπάσης Γιώργος
  15. Κορώνης Δημήτριος
  16. Κίσσας Άλκης
  17. Παπαδόπουλος Δημήτριος 
ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 
ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑΣ
Στη συνάντηση ήρθαν και αγρότες από το Νομό Καβάλας και συγκεκριμένα από τους Δήμους Νέστου και Καβάλας.
Με τον Πρόεδρο μάλιστα του Αγροτικού συλλόγου Καβάλας Θέμη Καλπακίδη να κάνει σοβαρές αποκαλύψεις για το πώς «πουλήθηκε» η προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση και ο αγώνας τους, ενώ αγρότης από το Νομό Ξάνθης που κατήγγειλε ανοιχτά τον Πρόεδρο της Ένωσης Ομοσπονδιών Αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας κ.Μπούτα Βαγγέλη ότι ΠΡΟΔΩΣΕ τον αγώνα τους.
«Αντί να συγκεντρωθούμε 50000 τρακτέρ και να πάμε κατευθείαν από τα μπλόκα στην Αθήνα, κάποιοι προτίμησαν για προσωπικά οφέλη να μας προλάβουν και να τρέξουν για να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό. Εγώ είμαι ο άτυπος Πρόεδρος των Αγροτικών συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜΘ. Δεν με ενδιαφέρει η προσωπική μου προβολή αλλά μόνο τα συμφέροντα της τάξης μας. Το δήλωσα και την προηγούμενη φορά…Όποιος θέλει, σήμερα κι όλας παραιτούμαι και φεύγω. Απλά δεν πάει άλλο, από δω και πέρα πρέπει να προχωρήσουμε ΜΙΑ ΦΩΝΗ όλοι μαζί με ομόφωνες αποφάσεις», τόνισε ο Θέμης Καλπακίδης καταχειροκροτούμενος από όλους, ενώ αγρότης φώναξε εκείνη τη στιγμή, «ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ….ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΙΩΣ…»
Την Παρασκευή το βράδυ (σήμερα) οι αγρότες της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης θα συναντηθούν εκ νέου στο στη Ξάνθη προκειμένου να αποφασιστούν οι μορφές κινητοποίησης και να συντονιστούν για την μορφή αγώνων που θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
Σημειώνεται ότι δια του εκπροσώπου τους συνδικαλιστή Χαράλαμπου Ευστρατίου στη Ξάνθη και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Περιφερειών τάσσεται ανοιχτά στο πλευρό των Αγροτών-Κτηνοτρόφων-Αλιέων ΑΜΘ.
Ιδού και η ανακοίνωσή τους:
«Οι φτωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βγήκαν σε πανελλαδικό συντονισμό από τις 23 Γενάρη στους δρόμους αγωνιστικά ενάντια στις πολιτικές, που έχουν στόχο το ξεκλήρισμά τους   την ώρα που καρτέλ, τραπεζίτες και αγροβιομήχανοι θησαυρίζουν από την εργασία και την εκμετάλλευση τους καθώς  και την εκμετάλλευση των εργαζομένων στον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα τους και συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους, γιατί νιώθουμε ότι είμαστε στην ίδια πλευρά και έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα, τα ίδια χαράτσια, την ίδια φορολογική αφαίμαξη, την ίδια ακρίβεια και τελικά την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Μέτρα, που στο όνομα ξεπεράσματος της κρίσης - με όλα τα ψηφισμένα μνημόνια από τα κόμματα που μας κυβέρνησαν και μας  κυβερνούν - επιμένουν να φορτώνουν τις συνέπειες της δικής τους καπιταλιστική οικονομικής κρίσης στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
Τα μέτρα και οι πολιτικές ενάντια στους αγροτοκτηνοτρόφους (οι απλήρωτες παραγωγές από εμπόρους-μεταποιητές, οι απαράδεκτα χαμηλές τιμές παραγωγού και η τεράστια “ψαλίδα” με τις τιμές για εμάς τους εργαζόμενους καταναλωτές, το υπέρογκο κόστος παραγωγής, οι ακάλυπτες από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ ζημιές στη φυτική & ζωική παραγωγή, ο διπλασιασμός της φορολόγησης στο 22%, ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24%, οι μεγάλες περικοπές με την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ ) 2014-2020 στον προϋπολογισμό της ΕΕ για τη γεωργία, κλπ.), έχουν παρόμοιά τους και σε βάρος των εργαζομένων στον ιδιωτικό και κρατικό τομέα.
Γι' αυτό και είναι απαραίτητη η κοινή αντίδραση στις πολιτικές εξόντωσής μας και έχουμε ξεκάθαρο, ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν αγωνίζονται μόνο για τον εαυτό τους, αλλά για όλους τους εργαζόμενους. Γιατί ζητούν να παράγουν  επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού, ενώ η πολιτική της ΕΕ, του Δ.Ν.Τ και της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα στοχεύει στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και το πέρασμα της παραγωγής σε ακόμα λιγότερα χέρια. Αυτό σημαίνει αύξηση της διατροφικής εξάρτησης της χώρας μας από τις πολυεθνικές σε μια τόσο κρίσιμη από όλες τις πλευρές περίοδο με τη συνέχιση της οικονομικής κρίσης.
“Ο κοινωνικός αυτοματισμός τους”, θα έχει απέναντί του την αγωνιστική συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας στον δίκαιο αγώνα της αγροτιάς, την αγωνιστική μας δράση με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής – αντιλαϊκής  πολιτικής της Κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »