*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Φεβρουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Στο Άγιον Όρος από χθες και πάλι ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ Ξάνθης Δημήτρης Πετρόπουλος

11 Φεβρουαρίου
. Ιδού και η λεζάντα του: «Ευχαριστώ την Παναγία που μας αξίωσε να δούμε τον πατέρα Παισιο τον Κρητικό στο Άγιο Όρος.

Τι τρέχει τελικά με την αιμοδοσία και την διαφαινόμενη προσπάθεια περιθωριοποίησης του εθελοντικού συλλόγου της Ξάνθης από πλευράς του νοσοκομείου; Ο κόσμος τόχει τούμπανο και οι δύο πλευρές προφανώς το κρύβουν κάτω από το χαλί για τους δικούς τους λόγους ο καθένας! Όπου υπήρξαν προσπάθειες κατά το παρελθόν και από κάποιους «πονηρούς» να δημιουργήσουν θώκους εθελοντών αιμοδοτών με διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που πρέπει να έχουν εθελοντικοί φορείς… Και ο νοών… νοείτω!
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Πόσα ξέρεις που μάλλον δεν ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι….

Κουίζ. Μα αφού ήταν να δοθεί το πάρκινγκ στο πλειοδότη επί Δημαρχόπουλου, γιατί το έβγαλε σε δημοπρασία ο πρώην αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης επί Στυλιανίδη;
-Άλλο κουιζ. Αντιδήμαρχε Κυριάκο Παπαδόπουλε, πόσο στοίχησαν τα νέα φωτιστικά που ΤΩΡΑ βάλατε στο πάρκινγκ; Και γιατί δεν έβγαλε ο Δήμος ακόμη άδεια όπως επί μήνες καυχιέστε;
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ» του «Μ»)
-Μα γιατί ο Κυριάκος δεν βάζει όπως ο προηγούμενος αντ΄ αυτού όπου όπου την υπογραφή του…είναι τόσο απλό!
                             Σεμνά &Ταπεινά
*Αθωώθηκε χθες από το Μονομελές Πλη/κείο Ξάνθης ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας και Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης για δύο μάλιστα περιπτώσεις που αφορούσαν το θάνατο αδέσποτων σκυλιών επί θητείας του.
……
*Μάλιστα η μία περίπτωση αφορούσε αδέσποτα σκυλιά που βρέθηκαν στην Εγνατία οδό, τα σκότωσαν διερχόμενα αυτοκίνητα και ασκήθηκε δίωξη κατά των τότε αντιδημάρχων για πλημμέλεια των καθηκόντων του.
Και πλην του Παναγιώτη Ταρενίδη αθωώθηκε επίσης και ο πρώην αντιδήμαρχος Τοπείρου (επί εποχής Χατζηευαγγέλου) Κώστας Δαλάτσης.
……
*Την Δευτέρα θα καταθέσει τελικά ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος για το υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ…
Προφανώς λόγω της ονομαστικής του γιορτής, ενώ είχε προσκληθεί για χθες να καταθέσει, ζήτησε να προσέλθει στην Πταισματοδίκη την Δευτέρα.
……
*Στο μεταξύ το γέλιο της Αρκούδας πέφτει στη «πιάτσα» με το βίντεο από το Καρναβάλι της Πάτρας που (κατά λάθος;) ανήρτησε η «ομάδα» του στο site του Δήμου Ξάνθης και κακήν κακώς… έτρεχε στη συνέχεια να αποσύρει!
……
ΣτΕ: Παραμένει αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσίευσε την Παρασκευή 4 αποφάσεις που αφορούν την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας χωρίς να αλλάζει τίποτα στο νομολογιακό καθεστώς.
Οι τρεις αποφάσεις αφορούν την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (απόφαση 366/2017) και τους τηλεοπτικούς σταθμούς Αντένα (368/2017) και Σκάι (367/2017). Με αυτές η Ολομέλεια του ΣτΕ θεώρησε καταργημένες τις δίκες, μετά την έκδοση της υπ΄αριθμ. 95/2017 απόφασή της με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά. Και οι τρεις που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ (Ένωση, Αντένα και Σκάι) ζητούσαν να ακυρωθεί η από 4.4.2016 απόφαση του υπουργού Επικρατείας με την οποία μεταβίβασε στο γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας την αρμοδιότητα για τη σύσταση ειδικής επιτροπής ενστάσεων στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας παροχής των τηλεοπτικών αδειών.
Παράλληλα, η Ολομέλεια με την υπ΄αριθμ. 365/2017 απόφασή της, έκανε δεκτή την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού Σταρ που ζητούσε να ακυρωθεί η ίδια υπουργική απόφαση, όπως αυτή τροποποιήθηκε μεταγενέστερα (24.5.2016).
……………
Η νέα διοίκηση του ΑΔΜΗΕ - Πρόεδρος ο Αθανάσιος Κορωνίδης
Ολοκληρώθηκε χθες η εκκρεμότητα της αντικατάστασης της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, καθώς, ύστερα από παρέμβαση του βασικού μετόχου (ΔΕΗ), πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση των κ.κ. Κορωνιωτάκη και Μπλάνα από τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα: Σε συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ, αποφασίστηκε η τοποθέτηση του Γιάννη Κορωναίου και της Αικ. Βάσιου ως νέων μελών στο ΔΣ. Καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο Αθ. Κορωνίδης, που ήταν ήδη μέλος του ΔΣ, ενώ διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο κ. Κορωναίος.
Οι αμοιβές των κ. Κορωνιωτάκη και Μπλάνα υπολογίστηκαν με βάση τα δεδομένα που ίσχυαν πριν αποφασιστούν οι αυξήσεις στις αποδοχές τους, που αποτέλεσαν και την αιτία για την αντικατάστασή τους.
Ο τέως πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μαν. Κορωνιωτάκης, υπέβαλε χθες την παραίτησή του, κάτι που δεν έχει πράξει ο κ. Μπλάνας ο οποίος αντικαταστάθηκε.
Το νέο ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
……..
Δεν κατάλαβα επακριβώς τι εννοεί με την ανάρτησή του στο fb ότι δικαιώθηκε για την ΑΕΠΙ ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης.
Μήπως θα σταματήσουνε οι συγκεκριμένοι κύριοι να «ληστεύουνε» τον κόσμο, προκειμένου να εισπράττει κάθε μήνα ο διευθύνων σύμβουλος… 52.000 ευρώ; Δηλαδή πέντε φορές περισσότερα από αυτά που εισπράττει ο Πρωθυπουργός της χώρας;
-Γιατί αυτό θα σήμαινε δικαίωση! Να σταματήσει δηλαδή το «κυνήγι» των επαγγελματιών κι όχι τα προσωπικά τους σκάνδαλα…
Αλλά για το συγκεκριμένο θέμα θα τα πούμε με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης την ερχόμενη Δευτέρα στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή»! Έχει πολύ «ζουμί» η υπόθεση…
……….
Αίσχος: Έδιναν μισθό 635.000 ευρώ στην ΑΕΠΙ την ώρα που τα «έπαιρναν» από τα μαγαζιά
Πόρισμα - φωτιά των ορκωτών λογιστών για την Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Όπως αποκάλυψε το tvxs.gr, ο διευθύνων σύμβουλος έπαιρνε μισθό 635.565 ευρώ το χρόνο, συγγενής μέλους του ΔΣ έφτανε τα 466.266 ευρώ και είχαν 42 εκατ. κέρδη που δεν διένεμαν στους δικαιούχους.
Ο έλεγχος έγινε για λογαριασμό του υπουργείου Πολιτισμού για την εταιρεία ΑΕΠΙ. Σημειώνεται ότι από τον Αυγουστο του 2015 η εταιρεία ΕΥ βάσει διαγωνισμού που είχε προκηρύξει ο ΟΠΙ έπειτα από εντολή του Υπ. Πολιτισμού επί υπουργίας Νίκου Ξυδάκη, ανέλαβε το έργο του διαχειριστικού ελέγχου της ΑΕΠΙ.
Μέχρι τον Οκτώβριο δεν μπορούσε να αναλάβει καθώς η ΑΕΠΙ αρνιόταν να προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία. Έτσι σταμάτησε το έργο του ελέγχου και ξεκίνησε ξανά μετά το πρόστιμο στην εταιρεία από το Υπ. Πολιτισμού για την άρνηση της αυτή. Ο έλεγχος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου. Ο έλεγχος αφορά στην Περίοδο 2011-2014.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »