*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Φεβρουαρίου

Δεν μας χε… ρε… Βασιλακόπουλε!

02 Φεβρουαρίου
«Όχι τελικό στην Ξάνθη λόγω της… μουσουλμανικής μειονότητας»!
- Oργή για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου από Ζαγναφέρη, ΑΝΕΛ, Μέτιο, Δημαρχόπουλο, ΝΟΔΕ & ΚΕΔΕ!
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος είπε ΟΧΙ στη Ξάνθη για τον τελικό του Κυπέλλου Μπάσκετ μεταξύ ΑΡΗ και Παναθηναϊκού λόγω… μουσουλμανικής μειονότητας!
Να γελάς, να κλαίς ή να κάνεις… εμετό από την ξεφτίλα του Προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου που είχε το θράσος αυτά που «σκέφτεται» να τα κάνει και… δημόσιες δηλώσεις, ιδιαίτερα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ για την εθνική συνοχή και λαϊκή ενότητα Χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή της Θράκης!  
Αναλυτικότερα: Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε για το θέμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και μιλώντας στον Arena fm μεταξύ των άλλων τόνισε και τα παρακάτω:
«Έχουμε κάνει εθνικό θέμα τον τελικό μπάσκετ. Πρέπει να είναι μια γιορτή αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία δεν το επιτρέπει αυτό.
Πρέπει να βρίσκουμε τον χώρο που πληροί όλους τους όρους ασφαλείας. Έχουμε ζήσει εμπειρίες γι’ αυτό το ψάχνουμε την καλύτερη λύση στην σημερινή πραγματικότητα.
Συνήλθε η επιτροπή της ΕΟΚ και της αστυνομίας και αν δεν είναι η Λάρισα θα είναι η Αθήνα. Την αποδέχθηκαν όλοι αυτήν την εισήγηση.
Μπορεί και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί το που θα γίνει ο τελικός. Θέμα ασφαλείας είναι που μόνο η αστυνομία μπορεί να μας βεβαιώσει. Στη Λάρισα προέκυψε και ένα άλλο ντεζαβαντάζ, που είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις.
Δεν διαφωνώ ότι δεν είναι φερ πλέι να γίνει ο αγώνας στην έδρα ενός φιναλίστ. Ζητήσαμε το ΣΕΦ αλλά δε μας το δίνουν.
Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας.
Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας.
Θα δοθούν ίδια εισιτήρια στις δυο ομάδες. Αν προκριθεί το ΟΑΚΑ δε θα γίνει ίδια μέρα ο τελικός με το ΑΕΚ-Ολυμπιακός.
Χρειάζεται επίδειξη ευθύνης και αγάπης στο άθλημα».

Ζαγναφέρης: Απάντηση στην απαράδεκτη δήλωση του Προέδρου της ΕΟΚ κ. Γιώργου Βασιλακόπολου! ΝΤΡΟΠΗ!
Η ντροπή είναι πολύ μικρή λέξη για να αποδώσει  την ύβρη και τη θρασύτητα του κ. Βασιλακόπουλου, προέδρου της Ε.Ο.Κ., σχετικά με τη δήλωσή του για  την Ξάνθη ως μη κατάλληλο τόπο για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλου μπάσκετ  συγκεκριμένα δήλωσε: «Η Ξάνθη είναι σε ένα  ευαίσθητο σημείο μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας».
Και αυτό επειδή ήμασταν η μοναδική πόλη που εγγράφως και επισήμως διεκδικήσαμε τον τελικό του μπάσκετ και δεν μπορούσε να μας προσάψει τίποτε άλλο. Ποιος σας ενημέρωσε ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας στην περιοχή μας; Η αστυνομία; Ο στρατός; Οι μυστικές υπηρεσίες της CIA; Γνωρίζετε κάτι;
Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε επαρκώς στα παραπάνω ερωτήματά μας, δεν μένει παρά να σας χαρακτηρίσουμε ως έναν κοινό συκοφάντη, ψεύτη, που με την άθλια δήλωσή σας, υποσκάπτετε όχι μόνο τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και την ηρεμία των Ελλήνων πολιτών της περιοχής. Η λέξη ντροπή είναι λίγη.
Τι να περιμένει κανείς από ένα παράγοντα «δεινόσαυρο» της Ε.Ο. Καλαθοσφαίρισης που βρίσκεται στην δεκαετία των 80 και μόνο σε άνοια  μπορούν να δικαιολογηθούν τα λεγόμενά του. Δυστυχώς, διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.
Κύριε Βασιλακόπουλε αμφιβάλλουμε αν έχετε επισκεφθεί ποτέ την πόλη μας και ούτε μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει όμως να μας  αφήσετε ήσυχους να πορευθούμε με τα οράματά μας, με τον πολιτισμό μας και την πολυπολιτισμικότητά μας.
Διαχρονικά ως Ξανθιώτες, έχουμε αποδείξει ποιοι είμαστε, που πάμε και τι έχουμε προσφέρει στη Χώρα μας. Απομονωθείτε στον μικρόκοσμό σας και ασχοληθείτε με  τις ίντριγκες και τις δολοπλοκίες που σας καθιέρωσαν «δεινόσαυρο» παράγοντα.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ: (Π. ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ - ΟΥΤΣΗ)
Στο ραδιοφωνικό σταθμό "Arena FM"  ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, δήλωσε πως η Ξάνθη απορρίφθηκε στο τελικό Κυπέλλου στο μπάσκετ, για το φόβο εμπλοκής της μουσουλμανικής μειονότητας.
 Θεωρούμε ότι η δήλωση αυτή προσβάλει όλους τους Θρακιώτες , στερείτε αντίληψης της προσωπικότητας των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, της αρμονικής μας συνύπαρξης, καθώς και σοβαρότητας.
Καλό θα είναι ο κύριος Βασιλακόπουλος να ασχολείται με τις αρμοδιότητες του και όχι με αυτά που άπτονται εθνικής σημασίας και αξιοπρέπειας!
Ο Αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων  κ.Παναγιώτης Σγουρίδης
Το Μέλος της εκτελεστικής κ.Ούτση Χρύσα

Δήλωση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου για την πραγματοποίηση του τελικού του Κυπέλου Ελλάδας μπάσκετ στην Ξάνθη
 «Πληροφορήθηκα τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (Arena FM), σύμφωνα με τις οποίες η Ξάνθη δεν αποτελεί ενδεδειγμένη επιλογή για την πραγματοποίηση του τελικού του Κυπέλου Ελλάδας στο μπάσκετ ανάμεσα στις ομάδες του Άρη και του Παναθηναϊκού, λόγω πιθανών επεισοδίων στα οποία είναι δυνατόν, κατά τα λεγόμενά του, να εμπλακεί η μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.
Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι η Ξάνθη, όπως και ολόκληρη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι μια ασφαλής και φιλόξενη περιοχή της οποίας οι κάτοικοι, ανεξαρτήτου θρησκεύματος και καταγωγής, αγαπάμε τον αθλητισμό και θεωρούμε τιμή μας να φιλοξενούμε στον τόπο μας κορυφαία αθλητικά γεγονότα.
Ο κ. Βασιλακόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τη δυνατότητα που έχει η Ξάνθη να φιλοξενεί σημαντικές αθλητικές συναντήσεις. Θυμίζω ότι το καλοκαίρι του 2015, πραγματοποιήθηκε στην πόλη διεθνές τουρνουά μπάσκετ με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων Ελλάδος, Τσεχίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Ρωσίας το οποίο είχε απόλυτη επιτυχία».

ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ: ΑΤΥΧΗΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΟΚ
Η ατυχής δήλωση του Προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης περί αδυναμίας πραγματοποίησης του τελικού κυπέλλου καλαθοσφαίρισης στην Ξάνθη, χρήζει άμεσης ανάκλησης. Η Ξάνθη και ο λαός της αποδεδειγμένα, πάντοτε υπήρξαν φιλόξενοι για τη διοργάνωση οποιουδήποτε αθλητικού γεγονότος πανελληνίου εμβέλειας σε όλα τα αθλήματα. Οποιαδήποτε περαιτέρω διάκριση και με οποιοδήποτε κριτήριο, μεταξύ των Ξανθιωτών, είναι καταδικαστέα και προφανώς αγνοεί την καθημερινότητα του τόπου μας, ερμηνεύοντας την κατά το δοκούν. 
Για τη ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης
Ο Πρόεδρος                           Ο  Γραμματέας
Κιατίπης Νικόλαος               Πατεράκης Μιχαήλ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΚΑΤΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Την άμεση αντίδραση του Δημάρχου Ξάνθης προκάλεσαν οι λίαν επιεικώς απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου οι οποίες αποτελούν ύβρη και αρκετά«μαύρισαν» τη ψυχή μας.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης δήλωσε: «Η Ξάνθη είναι πολυπολιτισμική και αποτελεί υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Οι κάτοικοι αυτής της πόλης συνυπάρχουμε αρμονικά σεβόμενοι οι μεν τη διαφορετικότητα των άλλων. Οι πολίτες της Ξάνθης έχουν αποδείξει άπειρες φορές τι μπορούν να πετύχουν ενωμένοι και πού μπορούν να φτάσουν την Ξάνθη μας. Οι άνθρωποι αυτής της πόλης είναι εκείνοι που την έχουν κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο και όχι με δηλώσεις σαν του εν λόγω κυρίου. Θέλουμε να θυμίσουμε στον πρόεδρο της Ε.Ο.Κ. ότι η πόλη μας έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν μεγάλες αθλητικές και όχι μόνο διοργανώσεις. Σε όλες αυτές η κοινωνία της Ξάνθης έδωσε σύσσωμη το «παρών». Πιο πρόσφατη η διοργάνωση αθλητικού περιεχομένου το τουρνουά προετοιμασίας για το EUROBASKET το Σεπτέμβριο του2015 με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων Ελλάδος, Ρωσίας, Τσεχίας και Βοσνίας / Ερζεγοβίνης».
Ο Δήμαρχος Ξάνθης εισηγήθηκε το όλο θέμα στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ζήτησε την καταδίκη των συγκεκριμένων δηλώσεων και αντί συγγνώμης ο αγώνας να διεξαχθεί στην Ξάνθη.
Η πρότασή του έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα μέλη του σώματος με επακόλουθο την έκδοση ΟΜΟΦΩΝΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔΕ:
Απαράδεκτες οι δηλώσεις Βασιλακόπουλου!
Μετά από πρόταση του Δημάρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα.
Το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κρίνει ως απαράδεκτες τις δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γ. Βασιλακόπουλου, ο οποίος ζήτησε να μη διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος του Μπάσκετ στην πόλη της Ξάνθης, επικαλούμενος το φόβο της μουσουλμανικής μειονότητας.
Θεωρούμε πρωτοφανές αθλητικός παράγοντας να διαχωρίζει τους Έλληνες πολίτες ανάλογα με το θρήσκευμά τους.
Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά σε όλη την ελληνική Επικράτεια και ιδιαίτερα στην Ξάνθη και σε καμία περίπτωση δεν καθορίζει η θρησκευτική ταυτότητα τη συμπεριφορά και τη στάση των πολιτών απέναντι στα αθλητικά δρώμενα.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου και να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να οριστεί άμεσα η διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος στην πόλη της Ξάνθης.
Το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος θα παραστεί στον αγώνα αυτό, εφόσον διεξαχθεί στην Ξάνθη, για καθαρά συμβολικούς λόγους , ώστε να στείλουμε ως Αυτοδιοίκηση το μήνυμα ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή χρώματος.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΙ Η… ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ…. ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
Σημειώνεται στα παραπάνω ότι ο Πρόεδρος της ΕΟΚ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ από τη λαϊκή κατακραυγή πήγε να….επανορθώσει δυστυχώς με την επανόρθωση χειροτέρεψε τα πράγματα, αφού στην ουσία…επανέλαβε τις ίδιες γελοίες θέσεις και δικαιολογίες!!
Πιο αναλυτικά: Εκνευρισμένος με τον τρόπο που μεταφέρθηκαν οι δηλώσεις του, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για το ζήτημα που προέκυψε με τη μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης στον Sport24 Radio 103,3.
Το "αφεντικό" του ελληνικού μπάσκετ παραδέχθηκε λοιπόν πως η Αστυνομία δεν έχει πάρει ακόμη επίσημη θέση σχετικά με το αν ο Τελικός του Κυπέλλου μπορεί να διεξαχθεί στη Λάρισα και αναφέρθηκε στις δηλώσεις περί της μουσουλμανικής μειονότητας της Ξάνθης που όπως εξήγησε….παρερμηνεύθηκαν (!!!) από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος:

"Καταρχήν, πρέπει να σας πω ότι δεν έχω υποστεί άνοια, το μυαλό μου δουλεύει ακόμη πάρα πολύ καλά! Δεν είπα ότι φοβήθηκα την εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά το αντίθετο. Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύθηκαν. Εκτοξεύθηκαν ύβρεις, αλλά δεν θα ακολουθήσω. Είπα ότι η παρουσία των δυο στρατών, σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή, πιθανώς να δημιουργήσει προβλήματα με την αντιπαλότητά τους, αλλά και στη μουσουλμανική μειονότητα. Μίλησα υπέρ της πόλης, την οποία έχω επισκεφθεί πολλές φορές. Έγινε μια σύσκεψη στην οποία οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να διεξαχθεί το παιχνίδι στη Λάρισα, εφ' όσον η Αστυνομία διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Αυτή ήταν η απόφαση, αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Περιμένουμε ένα έγγραφο από την Αστυνομία, βεβαίως. Από εκεί και πέρα, ο κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του δημόσια. Και μιλάω βεβαίως για την Αστυνομία, αυτή είναι υπεύθυνη για την τήρηση της δημόσιας τάξης. Ήδη αναφέρθηκαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Αυτά, ας τα πουν δημόσια και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτό ζητάμε. Το Στρατηγείο της Αστυνομίας μας είπε πως κατάλληλος τόπος είναι η Αθήνα, αλλά δέχθηκε την πρόταση του Άρη για τη Λάρισα. Δεν γίνεται να διαστρεβλώνονται οι δηλώσεις. Δεν γίνεται να καθοριστεί εξ' αρχής το γήπεδο του αγώνα, διότι αν αποφασιστεί η Καλαμάτα και στον Τελικό φτάσουν ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, θα είναι αστείο. Πως να προκαθορίσουμε δηλαδή την πόλη με όλα αυτά που γίνονται; Η ελληνική κοινωνία έχει λάθος συμπεριφορά. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό, δεν είναι αθλητικό. Εκεί να στρέψετε τους προβολείς και το ενδιαφέρον σας. Δεν προσβάλλω κανέναν, ίσα ίσα που εγώ υπερασπίστηκα την Ξάνθη. Δεν ήθελα να γίνουν ζημιές στην πόλη από τους χούλιγκανς. Περιμένω από την Παρασκευή την Αστυνομία. Θέλουμε να γίνει ο αγώνας στη Λάρισα. Αν δεν μπορεί αυτό να συμβεί, τότε ο Τελικός θα γίνει στην Αθήνα. Ας αναλάβουν οι αρχές επιτέλους τις ευθύνες τους".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »