*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Φεβρουαρίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Σύλληψη 51χρονου ημεδαπού στην Καβάλα για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

08 Φεβρουαρίου
Συνελήφθη την Δευτέρα (6-2-2017) το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.  
Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη 46χρονο ημεδαπό, κατηγορούμενο για διακίνηση ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του 51χρονου και την πατρική του οικία, οχτώ (8) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 374 γραμμαρίων, τις οποίες όπως προέκυψε κατείχε με σκοπό τη διακίνηση τους, ενεργώντας κατ’ εντολή του 46χρονου. 
Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε επίσης ότι ο 51χρονος παρέλαβε την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών από δασική περιοχή στο νομό Καβάλας, μετά από υπόδειξη του 46χρονου.
Σημειώνεται ότι ο 46χρονος είναι κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης της χώρας για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. 
Κατασχέθηκαν 374 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθησαν σε Έβρο και Ροδόπη 4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν
στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις
συνολικά 31 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν την Δευτέρα (6-2-2017), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ένας 29χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ένας 23χρονος υπήκοος FYROM και δύο 24χρονοι, υπήκοοι Αλγερίας και Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις (3) διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έναν (31) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατέσσερις (14) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, δεκατέσσερις (14) υπήκοοι Πακιστάν και τρεις (3) υπήκοοι Βιετνάμ.
 Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την Δευτέρα το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, συνέλαβαν τον 24χρονο υπήκοο Πακιστάν, διότι επιβαίνοντας ως συνοδηγός σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, από κοινού με τον συνεργό του – οδηγό του οχήματος, ο οποίος διέφυγε πεζός και αναζητείται.
Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί, σε οικισμό της Ροδόπης, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη ο 24χρονος υπήκοος Αλγερίας, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή την 4-1-2017 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.
Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 24χρονο περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του. 
Στην τρίτη περίπτωση, την Δευτέρα το βράδυ, στις Φέρες και την ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, τους δύο δράστες, ηλικίας 29 και 23 ετών, διότι οδηγώντας 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα συνολικά είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
-6 κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, Φερών και Τυχερού των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν 2 άτομα για κατοχή ναρκωτικών σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη
Συνελήφθησαν την Δευτέρα (6-2-2017), στην Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 55 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών. 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την Δευτέρα το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 55χρονο, διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του 57 ναρκωτικά δισκία, μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 5 γραμμαρίων και δύο (2) αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό.
Στη δεύτερη περίπτωση, την Δευτέρα το βράδυ, στην Ξάνθη, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 29χρονος ημεδαπός, διότι, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3 γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών και τα ναρκωτικά δισκία.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

2 άγνωστοι προσποιούμενοι υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. λήστεψαν 85χρονη μέσα στο σπίτι της στο Καλπάκι Δράμας
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 2 αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 6-2-2017 το πρωί, στο Καλαμπάκι, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., εισήλθαν στην οικία 85χρονης ημεδαπής, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και 2 βιβλιάρια τράπεζας και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου.        

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ημεδαπού στο Διδυμότειχο
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών 
-Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη
Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, ληστεία σε βάρος 43χρονουημεδαπού, που διαπράχθηκε προχθές (5-2-2017) το βράδυ, στο Διδυμότειχο Έβρου. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 31και 26 ετών, για ληστεία.
Συνελήφθη την Δευτέρα (6-2-2017), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, ο 26χρονος δράστης.
Αναλυτικότερα, το βράδυ της 5-2-2016, οι δύο (2) δράστες προσέγγισαν τον 43χρονο και με την απειλή μαχαιριού κατάφεραν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησαν, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον 26χρονο και τον συνέλαβαν, καθώς επίσης κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του δεύτερου δράστη. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Σύλληψη 6 ημεδαπών σε καφενείο της Δράμας για παράνομο «ΠΟΚΕΡ»
Συνελήφθησαν την Δευτέρα (6-2-2017) το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 70, 55, 51, 49, 49 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί παιγνίων και περί καζίνων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (καφενείο), όπου εντόπισαν τον 51χρονο ιδιοκτήτη του, να έχει οργανώσει τη διενέργεια του τυχερού - απαγορευμένου παιγνίου «ΠΟΚΕΡ», σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, στο οποίο συμμετείχαν οι υπόλοιποι δράστες.
Στην κατοχή των δραστών και στο χώρο του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-306 μάρκες
-1 τράπουλα
-το χρηματικό ποσό των 85,15 ευρώ Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμα 46χρονο ημεδαπό, πελάτη του καταστήματος και συμπαίκτη των ανωτέρω δραστών, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται. Σημειώνεται ότι τέσσερις (4) από τους παραπάνω δράστες, ηλικίας70, 55, 51, και 49 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »