*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Φεβρουαρίου

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ! Του τελευταίου 3ημέρου, για να μας έρχεται ο κόσμος κάθε χρόνο!

08 Φεβρουαρίου
Ευρεία σύσκεψη Φορέων, σωματείων και υπηρεσιών χθες στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης για τιμές, θέματα υγείας, παραεμπόριο και λαθρεμπόριο τις μέρες του Καρναβαλιού με πρωτοβουλία Ζαγναφέρη



Έκτακτη ειδική σύσκεψη για το παραεμπόριο, λαθρεμπόριο, θέματα αστυνόμευσης και υγιεινής αλλά και για τιμές τις μέρες του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού και ιδίως το τελευταίο 4ήμερο (Παρασκευή, Σαββακύριακο και Καθαρά Δευτέρα) με φορείς και Υπηρεσιακούς παράγοντες, συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης το πρωί της Τρίτης.
Η σύσκεψη αφορούσε κυρίως τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων ενώ το παρόν σε αυτήν έδωσε και ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης, ο νέος Αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ. Ιωάννης Καραμανλής με στελέχη της εδώ αστυνομίας, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Ξάνθης Επαμεινώνδας Αδαμακόπουλος, οι διευθύνσεις Υγείας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, εκπρόσωποι της ΟΕΒΕ και των σωματείων Καφε-Μπαρ, το Κέντρο Πολιτισμού με την διευθύντρια, η Αντιδημαρχία Δημοτικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι των καρναβαλικών συλλόγων και φυσικά υπηρεσιακοί παράγοντες.
Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, στόχος της ευρείας σύσκεψης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων στο φετινό Καρναβάλι, σε θέματα παραεμπορίου και λαθρεμπορίου, δημόσιας υγείας, αστυνόμευσης κλπ (σ.σ. Κάποιοι μίλησαν για μια ακόμη προσπάθεια επικοινωνιακής πολιτικής...)
Ιδιαίτερη συζήτηση στη σύσκεψη έγινε για τα θέματα της ανεξέλεγκτης διάθεσης αλκοόλ ακόμη και σε ανήλικα, μέθης, οι παράνομες καντίνες και τα διάφορα αρτοσκευάσματα που πωλούνται ανεξέλεγκτα στους δρόμους κλπ και γενικά θέματα για τα οποία πολύ συζήτηση έγινε και τα προηγούμενα χρόνια. 
Όπως λέχθηκε χαρακτηριστικά, οι έλεγχοι θα είναι 24ωροι και προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως προς τους πλανόδιους μικροπωλητές αλλά και τα μαγαζιά!
Μάλιστα ειδικά για το θέμα του παραεμπορίου, του καπνίσματος, της φοροδιαφυγής κλπ θα γίνουν μία ακόμη σύσκεψη της αστυνομίας με την ΔΟΥ για τον συντονισμό των υπηρεσιών όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε απο τους Αδαμακόπουλο (Εφορος) και Ιωάννη Καραμανλή (νέος αστυνομικός διευθυντής).
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ
Στις δηλώσεις του στο Xanthi channel ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης ανέφερε τα παρακάτω:
«Ήτανε μια σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Ξανθιώτικης Λαογραφίας και του Καρναβαλιού. Έπρεπε να γίνει επειδή θέλουμε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα τα οποία ανακύπτουν αυτές τις μέρες. Θέλουμε, επειδή το καρναβάλι μας όπως ξέρετε, πλέον έχει ξεπεράσει και τα όρια της Ξάνθης φεύγοντας από δω ο πολίτης, ο κάθε επισκέπτης να είναι πρεσβευτής της Ξάνθης μας και να λέει μόνο καλά λόγια.
Πιστεύω ότι υπάρχει το ενδιαφέρον, από όλους μας, κατατέθηκαν πολλές απόψεις και προτάσεις. Κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση και πιστεύω την επόμενη χρονιά η σύσκεψη αυτή, θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από 15 λεπτά γιατί με αφορμή την σημερινή σύσκεψη και τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων θα τα επιλύσουμε σχεδόν όλα.
Καλό Καρναβάλι σε όλους»
(σ.σ. Θυμηθείτε μας ότι και φέτος τα πράγματα θα είναι όπως και…πέρσι και προπέρσι και δεν θα έχει αλλάξει τίποτα. Απλά ο κύριος Ζαγναφέρης και για μια ακόμη φορά κάτι ήθελε να δείξει…επικοινωνιακά όμως όχι ουσιαστικά. Βέβαια είναι και το θέμα των μαγαζιών....Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης ας βγει λοιπόν δημόσια να ξεκαθαρίσει όλες τις απορίες των εμπλεκομένων...)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »