*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Φεβρουαρίου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: Ήττα απο τον ΠΑΟΚ 1-2 στα Πηγάδια, αλλά...μπορούμε και μέσα στην Τούμπα να προκριθούμε!

09 Φεβρουαρίου

Δεν μας σταματάει τίποτα, είμαστε ομάδα για τα δύσκολα…και μπορεί η σημερινή ήττα να απογοήτευσε τους φιλάθλους μας, αλλά όλα είναι μέσα στο παιχνίδι.

Η Ξάνθη μπορεί και μέσα στη Τούμπα ΚΑΙ να νικήσει τον ΠΑΟΚ αλλά και να πάρει την πρόκριση…Τον έχουμε νικήσει άλλωστε κι άλλες φορές.
                                                              ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Η ΞΑΝΘΗ γνώρισε την ήττα με 1-2 από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο παιχνίδι που έγινε την Πέμπτη το απόγευμα στο Xanthi FC Arena, οι φιλοξενούμενοι με γκολ των Μυστακίδη – Πρίγιοβιτς στο 20’ και 63’ αντίστοιχα απέκτησαν το προβάδισμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μειώσει προσωρινά με τον Λάζιτς (52’). Ο Ενρίκε αποβλήθηκε στο 70’ με 2η κίτρινη κάρτα. Ντεμπούτο με την φανέλα της Xanthi FC πραγματοποίησε ο Σαλιμό Συλλά.
Η ξανθιώτικη ομάδα μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στον δεύτερο αγώνα στη Θεσσαλονίκη ο οποίος θα αποφασιστεί από την ΕΠΟ σε ποια από τις ημερομηνίες 28 Φεβρουαρίου, 1 Μαρτίου ή 2 Μαρτίου θα διεξαχθεί.
                                                        ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Στις καλύτερες φάσεις του χθεσινού αγώνα, τα σουτ του Λουσέρο έξω από την περιοχή ήταν άστοχα και στο 15’ το σουτ από πλάγια του Ενρίκε πέρασε άουτ. Στο 18’ το σουτ του Πιτσέλι μπλόκαρε ο Γλύκος και στο 20’ έγινε το 0-1 με την προβολή του Μυστακίδη. Στο 27’ υπήρξε φάση διαρκείας για την ξανθιώτικη ομάδα με τους Γιουνές – Βασιλακάκη να βρίσκονται σε καλές θέσεις όμως οι επεμβάσεις των φιλοξενούμενων δεν επέτρεψαν την ισοφάριση. Στο 52’ έγινε το 1-1 μετά από πάσα του Πιτσέλι ο Λάζιτς με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Γλύκο κάνοντας το 1-1. Στο 63’ ο ΠΑΟΚ πήρε εκ νέου το προβάδισμα (1-2) με το σουτ του Πρίγιοβιτς από το ύψος της περιοχής. Στο 75’ η προσπάθεια του Συλλά κατέληξε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις, ο Γλύκος μπλόκαρε την κεφαλιά του Βασιλακάκη.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Καραντώνης (ΕΠΣ Ημαθίας) με βοηθούς τους κ.κ. Τάτση Δημήτρη (ΕΠΣ Ηπείρου) - Νατσιούλα Ηλία (ΕΠΣ Λάρισας) ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Ανανίας Φωτιάδης (ΕΠΣ Σερρών).
Κίτρινες κάρτες: 16’ Λάζιτς, 43’ Ενρίκε, 64’ Καμαρά, 84’ Καρασαλίδης, 88’ Φλίσκας.
Κόκκινη κάρτα: 70’ Ενρίκε
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς 5, Μπαξεβανίδης 4 (82’ Σολτάνι), Συλλά 5, Φλίσκας 5, Καρασαλίδης 4, Λουσέρο 5, Καμαρά  5 (72’ Τριάδης 3), Βασιλακάκης 5, Γιουνές 5, Πιτσέλι 6, Λάζιτς 6 (87’ Μεχία).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος 6, Μάτος 6, Μαλεζάς 7, Βαρέλα 6, Λέοβατς 5, Σάκχοβ 6, Κάνιας  4 (30’ λ.τρ. Κάτσε 6), Μπίσεσβαρ 6 (73’ Κίτσιου 5), Μυστακίδης 5, Ενρίκε 4, Κουλούρης 4 (59’ Πρίγιοβιτς 8).

 Λουτσέσκου: "Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία"
Η Ξάνθη γνώρισε την ήττα με 2-1 απ' τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια, με αποτέλεσμα οι ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά να μειωθούν αισθητά. Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός των Ακριτών, Ραζβάν Λουτσέσκου υποστήριξε πως η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος εν όψει της ρεβάνς στην Τούμπα.
"Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς. Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ έχει τρομερή ποιότητα ήταν λογικό να κάνει γκολ μια αδυναμία μας. Αλλά κάναμε καλό παιχνίδι, ιδίως στο δεύτερο μέρος, πίεσαμε τον ΠΑΟΚ. Ένα λάθος δικός μας τους έδωσε την ευκαιρία να πετύχουν γκολ με το φανταστικό γκολ του επιθετικού τους. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Θα πάμε εκεί για να παίξουμε", δήλωσε ο Ρουμάνος στην κάμερα της COSMOTE TV.
Δεν εμπνέει ανησυχία η υγεία του άτυχου οπαδού του ΠΑΟΚ που έπεσε στη κερκίδα 
Με την σέντρα του αγώνα στην Ξάνθη υπήρξε έντονη ανησυχία στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και κινητοποίηση στην κερκίδα των οπαδών των φιλοξενούμενων καθώς ένας φίλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης έπεσε και χτύπησε.
Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ υπέστη ένα επιληπτικό επεισόδιο, έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει το κεφάλι του στα κιγκλιδώματα. Αμέσως έτρεξαν προς το μέρος του ο γιατρός του ΠΑΟΚ αλλά και ο γιατρός του αγώνα.
Αμέσως του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και λίγο αργότερα πήγε στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Δεν φαινόταν κάποια σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ωστόσο, αρχικά, είχε χάσει την επικοινωνία με το περιβάλλον.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε ένα σκίσιμο αλλά ευτυχώς τίποτα παραπάνω

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »